Semester!

Första veckan på våran semester så åkte vi till Mogge och Anna, för att bo där i 5 dagar. De har en bar/lägenhet där vi hade vårat kryp in, jätte fint! Katterna fick följa med vilket kändes skönt, vill ju ha med dem också inte bara hundarna. De bor på landet och när man vaknade på morgonen va det ängar i sikte. Underbart!
En dag när vi vaknade så va ängen full med kossor. Jax blev livrädd och buffade under hela kissturen ;P
Första dagen så hjälpte vi till att slänga träd, jag tyckte att det va roligt att få göra lite arbete!
Scilla fann sig tillrätta i baren på en gång. Dollar är lite mer försiktig och la sig under sängen en stund. Sen kom han fram och trivdes han också :)
 Vi lär katterna vara själva där uppe så att de skulle få snoka runt ifred och gick ner så att hundarna skulle få leka. Algot lät de andra stå för buset ;P
Dessa två hade riktigt roligt, busiga unga pojkar :)
 
Curt va också med men inte lika mycket som de små!
Va väldigt stolt över Scilla när vi kom dit, Ghost och Curt rymde en kort sväng och sprang fram till henne i fullfart. Inga problem, hon strök sig mot dem och tyckte att det va kul med kompisar.
Scilla första dagen.
Dollar tyckte att det va läskigt så han la sig på ett tryggt ställe :)
På kvällen satt vi och pratade på M och A altan, mysigt som alltid! Detta va första dagen, en härlig start på semestern!

Mycket har vi hunnit med!

Freestylelägret var verkligen jättebra! Lärde mig mycket nytt både om mig själv och Jax. Nu vet jag vad vi måste jobba på för att komma ut och tävla. Det är att träna utan belöning på "banan" , att han får det efteråt. En av dagarna va riktigt jobbiga, vi skulle köra en bana utan belöning och jax va i en annan värld!!
Han lyssnade inte alls, sprang iväg och hittade på massa egna saker. Va en hemsk känsla speciellt eftersom han aldrig gjort så innan.
Det va fruktansvärt jobbigt och med min ångest brast det efteråt. Jag ville bara ta mina grejer och åka därifrån.. Ge upp! Det gjorde jag dock inte, jag körde igen men inga andra hundar ute, det gick bättre men lååångt ifrån bra. Han va disträ men kom tillbaka till mig.. Ojoj vad jag kämpade!!
När jag tänker tillbaka på helgen gör jag det med positivitet, fast det va jobbigt!
Uppvisning av program, har nu bytt riktning och har inte något färdigt ännu.
Jag är stolt över att jag kämpade för detta va otroligt givande för både mig och Jax!!!
 

Träning och bad :)

i förrgår åkte vi till Dogorama och tränade med hundarna. Hade både Algot och Jax med. Fokuserade på slalom med Jax och Freestyle. Algot gjorde jag olika tricks med. Algot blir verkligen super taggad och gör allt han kan på samma gång ;P Malin och Dee tränade sitt program, jag har inte kommit så långt ännu men tränade olika kombinationer med Jax. Nästa vecka ska vi på Freestyleläger för Anita Axelsson och det ser jag verkligen fram emot ! Det behövs om jag ska våga ta mig ut och tävla. Jag har aldrig varit en tävlingsmänniska men vem säger att man inte kan bli ;P
Efter träningen så åkte vi till Skutberget där hundarna fick appotera en stund. Jax som tidigare va rädd för vatten älskar det nu och tvekar inte när han ska hoppa i!
 
Full fart !!
Jag tar dig... :
Hela huvudet ner i vattnet ;P Haha som sagt orädd kille ;P
 Algot trippar ut i vattnet med fullt fokus på bollen. Tyvärr hade jag inte med någon liten boll till honom så allt blev helt fel :( Han brukar ha flytväst men nu skulle de bara få svalka sig och ha lite skoj. Han fick inte tag på bollen med munnen utan drev den ut i vassen. Jag började få lite panik men avvaktade lite. Han kämpade och kämpade tillslut ropade jag in honom och drog lite i linan för att han skulle komma tillbaka. Vilket han gjorde men fick hjälpa honom framåt när han va mitt i vassen!
Sur kille när han kom tillbaka utan boll men han fick en ny som vi kastade kort.
Annars har vi tagit det ganska lugnt, Jax busade med kompisar igår medan Algot fick vila. Idag är det en lugn dag med massa pyssel i lägenheten. Vi behöver rensa och fixa i lådor osv. Ikväll blir det Putte i parken en sväng :)