Algot ska få en lillebror!

Ja ni hörde rätt, äntligen kommer det en till hund till familjen. Han är en MAS och kommer att vara leveransklar den 10 augusti. Det känns som det va meningen att just han skulle komma till oss. När jag tittade på uppfödarens hemsida så va det han som fångade min blick först. 
Jag ringde och i tisdags åkte vi dit och tittade på dem, Zentangle som han heter va tingad fast hon hade inte hört från dem på länge. Jag vågade inte låta mig själv fästas för mycket vid honom, då jag inte trodde att det fanns en chans att de inte ville ha honom. 
Sen hörde hon av sig, de skulle inte ha honom. Efter några minuters betänke tid sa jag att det va honom vi ville ha! 
Här är han, Zentangle som hos oss kommer att heta Jax, Erik valde efter en serie ;P Jag är lycklig över detta och jag tror att Algot och han kommer gå ihop toppen tillsammans! 
Bilderna har uppfödaren tagit*
Jag skaffade ju Algot när han va ca 1 år. Så nu vill jag ha massa tips för första tiden med valpen! Väldigt tacksam för svar!! 
 

Träning!

Igår åkte vi till Dog o rama för att träna med hundarna. Det va mycket trevligt och jag blir väldigt inspirerad när jag ser Malin och Jenny träna. Vi är långt ifrån deras nivå men jag och Algot har precis börjat med detta. Det vi fokuserade på va: 
- Slalom mellan benen, måste få honom att inte ta ut svängarna. 
- Tassen, att han inte ska bli frustrerad och slänga upp båda tassarna på en gång. 
- Mellan, att han ska ställa sig mellan mina ben, detta va helt nytt för dagen. Även en utmaning då Algot inte gillar att vara för nära fötterna. 
- Runt, att han ska gå runt mig, också nytt. Testade sittande, på knä och när jag stod upp. Han va riktigt duktig! 
Eftersom de andra hade fler hundar än mig så fick vi pausa mycket och vila mellan passen. Då passade jag på att träna passivitet när jag är en bit bort. Det blev lite pip och gnäll men han lyssnade bra och varvade ner. Detta måste vi träna mer på ! 
 
 
Igår kom Lotta, hon ska bo här tills den 11 augusti för matte och husse ska åka till USA. Inte ett dugg avis ;P Just nu ligger de och sover medan jag har städat och diskat. Är skönt att de är så lugna när dammsugaren kommer. Det är dock inte katterna! Det är ju faktiskt ett stort farligt MONSTER! 
 
Nu längtar jag till finare väder så att vi kan åka och apportera och bada. Fast det kanske är för mycket begärt denna sommar! Idag ska vi ner på Lunchlunken i stan och gå en promenad. Det blir härligt ! 
Ha en fin dag! :) 

Träning och kort!

Igår åkte vi till Sörmon för att träna med hundarna, fokus låg på lydnad och tricks. Hundarna skötte sig väldigt bra och det var roligt att träffa Roland och Chicko. De hade varit där och dragit kedja och skulle åka när vi kom. Men de stannade kvar och tränade. 
Här är de andra kompisarna som också var med: 
 
Dee, Rally, Algot, Ludde och Lillen. Tyvärr blev inte kortet så bra, håller på att lära mig våran nya kamera. Det är inte lätt för nu finns det inget auto att använda sig av ! Det är ganska svårt, den ändrar ljuset och grejar, haha måste läsa vidare. Vi har köpt en Nikon D 300s. Exempel: 
 
Tog kortet med nån sekunds skillnad och det va samma väder ute ;P Någon som vet vad det beror på? 
Iallafall va det en mycket bra träning. Algot va övertaggad i början och lyssnade inte på mina kommandon utan testade allt och blev frustrerad. Så då fick vi backa och köra lite inkallning och sitt, stanna kvar. 
Efter det lugnade han sig till den nivån att han faktiskt lyssnade på vad jag sa! 
 Vi tränade på tass: 
- När jag lyfter höger ben lyfter han vänster tass och tvärtom. Det fungerade sådär i början och jag fick hjälpa honom mycket sen lossnade det! 
- Vi körde också slalom mellan mina ben och det har han fattat riktigt bra, nu måste vi finslipa så att han inte gör så stora svängar utan håller sig nära. 
Jag är väldigt nöjd med träningen och nästa vecka ska vi börja en trick och freestyle cirkel, det ska bli spännande! 
 
Mitt hjärta <3 

Söndagsutflykt!

Vilken tur vi hade med vädret idag på promenaden, inte en droppe regn! Helt otroligt! Det var en oerhört mysig promenad och hundarna njöt av turen, likaså vi tvåbentna :) Erik blev lycklig när han hittade kantareller, så han och Anna plockade. Så ikväll blir det smörgås med kantarell för min kära och kräftor för mig! 
Fast det blev klibbigt och varmt under turen, tror alla ägare va svettiga när vi kom fram. Hundarna va också trötta och de flesta sover nog gott resten av kvällen :) 
Algot skötte sig mycket bra idag, han skällde nångång i början men sen va han lugn och go hela vägen! Det är en helt annan hund när han börjar skälla, för så är han inte annars. Vi jobbar på det och han hade fin kontakt med mig idag! 
 
Vi gick en del i sanden så det fick bli en dusch för Algot när vi kom hem. Testade det nya schampot jag köpte igår. Skulle vara för vit päls på vi får se när han torkar om det hjälpte ;P 
 
Vad rekommenaderar ni för schampoo till hund? Tycker att det är svårt att veta vad som är bäst. Självklart är det väl olika för typ av ras och päls :) 

Aktiveringspromenad!

Idag va vi på aktiveringspromenad med Hundliv. Vi va 4 stycken med våra hundar så tiden fanns till att lägga ner extra mycket energi på oss :) Jag och Algot började med att köra husse till Golfklubben sedan drog vi iväg till promenaden. Vi va väldigt tidiga men som tur va så fanns Anna och Holly på plats. De förberedde inför dagen :) 
När alla hade kommit tog vi en kort promenad för att hundarna skulle få känna av varandra, så då jobbade vi på. 
Algot blir ju stirrig i början och skäller gärna så vi fick träna mycket kontakt. Jag la in lite tricks efter vägen, slalom mellan benen, sitt stanna kvar och tass. Han hade väldigt bra fokus på mig! 
Algot hittade en stubbe att hoppa upp på, han fick även balansera på lastpallar, stockar och även stå på en kant med bakdelen och frambenen på backen! Ursäkta för lite suddiga bilder ;P 
Sen gick vi vidare och i skogen fanns det träd som Anna gjort iordning innan med godis i. Vi gick runt olika träd och Algot snappade snabbt upp vilket träd som det fanns godis i. Han fick sträcka på sig och va väldigt duktig. 
Inte lätt att vara liten alla gånger så jag fick bära upp honom så att han kunde nå den sista fläcken ;P 
När hundarna fått vatten och vilat lite så la vi ut toarullar med godis i på olika ställen i skogen. Det va inte långt och detta klarade Algot super bra! Han letade och använde nosen galant. 
Vi körde också godishögen, Anna la ut godis på backen och vi skulle läsa av våra hundar när de kände doften av högen. Sen skulle vi få hunden att låta det vara och fokusera på oss istället. Första gången gick sådär.. Algot stängde av öronen och glömde bort matte. Andra gången gick det bättre och han va väldigt nära högen utan att ta den. 
Detta ska vi öva mer på, att han bara får TA saker när jag ger honom tillåtelse. Han är för snabb att hitta kycklingben och annat som han INTE ska få i sig! Så denna övning tror jag kommer hjälpa! 
 
Nu är vi trötta och nöjda :) 
 

Veterinärbesök!

Idag har vi varit hos veterinären igen för att kolla Algots ben. Han skrittade och travade fint och han reagerade inte när hon tog på honom. Han va lite stel på några muskler i bakbenen och där ska jag massera. Detta har varit och är en låång process. Nästa steg är att: 
- Öka promenaderna 5 minuter per vecka. 
- Gå på blandad terräng, även asfalt. 
- Simma och vattengång
- Låta honom springa lös kortare stunder. 
Det känns som en bra plan, skulle det vara så att han blir stel eller liknande så backar man ett steg igen. Köpte även tabletter som är bra för leder osv. Han hade början till Atros i tassarna. Detta ska motverka det. Vet inte riktigt vad det innebär med Atros men hon tyckte att jag denna säsong skulle börja träna lite agility igen. 
Någon som har erfarenhet av atros i tassarna? 
 
 
 

Vind och foto!

Idag åkte vi till Ranviken för att hmm sola va det tänkt, iallafall för Erik. Fast vädret va inte riktigt med honom, molnen kom snabbt och vinden va rejäl! Malin följde med också och hundarna njöt av att få vara lösa och hitta på massa bus. Det blev godisregn, lite lek (Under övervak då två ska vila) och massa fotande! Idag va Algot mer sammarbetsvillig, och jag blev väldigt nöjd med många av korten. Vi fotade alla tre ;) 
På många av bilderna syns det att vinden va rejäl, som denna: 
 
*Fångad av en stormvind*
Det va nog Malin och Erik som led mest av vinden, hundarna brydde sig inte medan de frysisarna klädde på sig mer och mer ;) Självklart fotades alla hundarna, idag va Clara med också :) 
 
Vackra Rally ! 
Fina Clara <3 
Njuter :) 
Sen har vi den som sprang mest och busade idag, hon badade några gånger också. Alla skrek till lite när hon sprang förbi och skvätte ner oss ;P 
Bilderna på Dee är verkligen klockrena! 
Efter att vi kört hem Malin så åkte vi och hälsade på Eriks föräldrar. Vi var där en kort stund eftersom Anne varit dålig så nu sa vi till henne att hon måste vila och ta den lungt <3 Hon blev så glad över att träffa Algot, Farmorspojk <3 
Det har varit en bra lördag, hoppas morgondagen blir lika bra :) 

Härlig dag!

Idag har det varit varmt och skönt och jag och Malin bestämde oss för att åka till Skutberget. Blev ingen promenad då både Algot och Rally ska ta det lungt. Algot fick simma, vilket han älskar när han får hämta bollen! Vetrinären sa att det bara va bra för honom att simma, speciellt med flytväst :) 
Då både Algot och Rally skäller när det kommer andra hundar så har vi fått jobba massor med det idag. De skäller på väldigt olika sätt MEN triggar varann ändå. Dee är tyst och tittar :) Det blev varmt att sitta i solen men att bada va uteslutet tillochmed för mig, fy vad kallt det va. Gick i med benen sen gick det inte längre och de som känner mig vet att jag brukar hoppa i ;P 
Vi fotade lite idag, vilket inte alls Algot va sugen på, han tittade åt alla håll och ville inte vara still! Så det va inte så enkelt! 
 
Fina Rally <3 
Vackra Dee <3 
 Är roligt att de kommer så bra överens, inga problem alls när de umgås med varandra. Algot har många kompisar, han har svårt att gilla andra hundar men när han lär känna dem så är det kärlek <3 

Fullt upp!

Ett tag nu har det gått i ett, med trevliga saker. Det har varit skönt samtidigt som kroppen säger stopp när det blir för mycket. Så då är det bara att ta det lungt. Idag ska jag och hundarna möta Ewe och Kevin och spendera dagen på Mariebergsskogen. Det ska bli trevligt. Igår va jag hos Sabina och Amanda, med Algot såklart. Där hade vi vattenkrig med en vattenspridare som ser ut som en blomma. Haha det va roligt och blött, fick låna en klänning av Bini för det gick att vrida ur de andra kläderna! 
I lördags firade vi Ewe som fyllde år. Det grillades, vi spelade kubb och hade det mycket trevligt! Hundarna va med då vi satt ute hela kvällen och jag va nykter och körde. 
 Hundarna fick mat ute i det gröna, det gillade de. När båda var färdiga gick de och kollade om någon av dem missat nån matbit :) De skötte sig jätte bra under kvällen. Dagen efter va de trötta men ni åkte på söndagspromenaden som blev spännande då vi körde vilse ;) Fast de väntade på oss och det uppskattades väldigt mycket! Det va fin terräng och vackert ställe vi besökte denna söndag. Dock va det massa färstingar.. tog minst 15 stycken på Algot som kröp! Uhhh hatar de odjuren! 
Godingarna <3