Ghost!

Igår kom Anna hit för att hämta lite tröjor och täcken till deras lilla valp. Han va sååå söt att jag nästan smälte, herregud va Jax så liten :) Självklart gosade jag med valpen ocj busade lite. Han och Jax va lite blyga i början men sen kom de igång ! Vad de busade.
Algot höll sig på avstånd och observerade de små vildingarna! Han ville inte leka med två valpar, det räcker med en haha
Är inte lätt att ta kort på två valpar men kliade man dem under hakan gick det bra i några sekunder ! Sen va det mer bus igen !
 
 

Hundar för hela slanten !

 
Idag kom Dee klockan 8 för att spendera dagen här när matte och Rally åkte iväg. Jax och Dee nörjade busa så fort de kom in :) Algot tittade på dem och det såg ut som han tänkte:
"De är galna, klockan är 8 och jag vill sova!"
Så han gick in och somnade som en stock. Algot går nu på foderdiet och det fungerar bra, han äter det med god aptit! Va inga problem att få i honom "pastan" den slickar han i sig så gärna, som godis;P
Min duktiga pojke !
Idag har det varit en hel del promenader. Med de tre jag har hemma och sen gick jag ut med mina vänners hund Spock kl 10 och 14. Han är såå go!
Fina killen <3
Här kommer en liten film från imorse när huliganerna hade fullt upp :) Nu ligger hela högen och sover ! Så jag har passat på att fixa lite hemma :) Igår kom Ghost och hälsade på, tar det i ett annat inlägg :)
 
 

Mina pojkar !

Igår va jag iväg och tränade med Algot och Jax. De va riktigt taggade på att träna, A gjorde alla tricks han kunde i början, så roligt tyckte han att det va! Jax fick träna på läxor från valpkursen, han skötte sig väldigt bra. Det som är problemet med honom är att han skäller och piper när jag går ifrån honom. Värre är det när jag tränar med Algot. Så mycket sån träning för honom blev det !
Min lilla Jax som växer så det knakar ! Det är stor skillnad på honom! (14 veckor)
8 veckor ;P
Händer mycket på kort tid ! Algot är super taggad och vill träna allt och har en härlig energi! Tyvärr krånglar magen för honom, testade att ge honom pulver som vetrinären föreslog. Det fungerade inte :( Så nu är det special kost och absolut inget godis eller något annat! Förutom hans tablett och "pasta" . Är tråkigt och lider med honom. När magen är stabilare ska båda avmaskas, tror dock inte att det är det mer att magen inte återhämtat sig efter mediciner :(
Min vackra och fina prins! Han kommer få ta det lungt tills magen är något bättre, vill inte att han ska anstränga sig för mycket.
Vill bara att plutten ska få vara bra ! Känns som saker kommer på rullande band just nu :/ Sträckning, Rygg , början till atros i baktassarna och nu magen :/
Fast han är pigg och glad, märks ingen skillnad alls !!
De betyder ALLT för mig <3

Dålig dag .

Igår va det verkligen ingen bra dag för mig.. hade ingen lust, ork eller energi att göra något. De dagarna kommer då och då men det va längesedan det va så illa. Idag känns det något bättre , är seg och mår inte bra men hoppas det släpper. Måste iallafall höja mina hundar, jag pendlade mellan sängen och soffan hela dagen. De kom och la sig, pussades, myste när de märkte att jag inte mådde bra ! Algot är ju alltid sån mot mig, kryper tätt intill men blev förvånad att JAx va så lugn och go!
För han har mycket energi, detta är ett gammalt kort, han är större nu ;P
Här är också ett kort när han va änu mindre ;P
Det är stor skillnad på honom, snart lika hög som Algot fast mindre i kroppen ;P
Jag älskar mina pojkar så mycket , de vet nog inte att de räddar mig gång på gång. Utan Algot de senaste åren vet jag inte vart jag hade varit idag, han är min prins.
Jag känner en oerhörd tacksamhet för att jag får vara deras matte, att de finns här för mig och jag för dem! De är mina hjärtan <3
 

Foton på mig och hundarna !

Har varit väldigt mycket ett tag, dagarna flyter samman känns det som. Jax växer så att det knakar.. han är en liten vovve med mycket presonlighet , vilja och han är väldigt orädd. Algot tycker att han kan bli för jobbig när han springer runt och bits med de små valptänderna. Fast de busar mycket också, men Jax vill busa hela tiden, speciellt med Algot.
Lilla Jax som jag vet och många tror kommer testa de flesta när han blir större. Är ett riktigt krutpaket!!
Mitt lilla hjärta Algot.
Malin och jag va och fotade på Sörmon och jag är super glad över bilderna :) Här kommer en bild med alla mina små godingar :)
Lotta, Jag och Algot <3
Älskar dessa hundar och vet inte vad jag skulle göra utan dem <3 Även om jag är lottas plastmatte (när riktiga matte jobbar) så betyder hon otroligt mycket för mig, hon är en i familjen <3
Jag och pojkarna !!!

Härlig dag !

Igår va det en riktig hunddag i det vackra vädret ! Vi åkte ut vid 10 och hämtade Lotta hos Marie. Sen styrde vi bilen till sandtaget och mötte goa vänner. Det va Bea, Jens och Malin med alla goa vovvar. De stora va kopplade hela vägen ner så Jax fick springa lite tillsammans med Algot och Lotta.
Tre godingar !! När det va dags för de andra att få leka så satt Algot i famnen, det går ganska vilt till i början haha. Ludde, Spock, lillen, Dee och Algot sprang som tokar :)
De är så underbara!!
Algot han bli brun snabbt och jag fattar inte hur han alltid lyckas men har han roligt så spelar det ingen roll !! Min prins <3
När de hade lugnat sig fick Jax komma ner och de andra är så duktiga med lillskiten ;p
Jax och lillen myste <3
Lotta springer inte så mycket med de andra men hon hade roligt hon med :) Goaste Lotta!
Men när dagmatte ropar så kommer hon som ett skott :)
När klockan började närma sig 12 så åkte vi in mot stan där vi skulle gå lunclunken halv ett. Jag hade barnvagnen med till Jax, Lotta och Algot gick jätte fint brevid !!
Algot imponerade på mig idag, han skäller inte under promenaderna men vill gärna göra det när det kommer någon ny. Speciellt i början, idag va han super duktig!!! *stolt matte*
Vi blev 17 hundar på promenaden, trevligt sällskap och vackert väder , vad mer kan man begära ?
Hundarna va trötta på kvällen och sov mest hela tiden, lugnt och skönt :)
 

Valpkurs !

Igår va jag och Jax på valpkurs, det va första tillfället. Vi va i inomhushall och mina tankar gick ofta till "undrar om han måste kissa". Som tur är va det fritt fram för alla att springa ut med de små, de är ju faktiskt valpar. Jax va nyfiken på de andra hundarna , kollade på dem och viftade i svansen. Inget skällande eller liknande, känns konstigt att ha en hund som gillar hundmöten när Algot i princip alltid reagerar negativt på främmande hundar (Fast vi har gjort stora framsteg men det får bli i ett annat inlägg). Det va en skön känsla !
Vi tränade på olika övningar:
- Skvallerträning, vi gick fram emot en skål med godis/mat och höll emot så att hunden inte kunde nå. När Jax tog kontakt med mig blev det jätte mycket beröm och godare godis än i skålen !! Han fattade detta snabbt och va väldigt duktig !! Detta är något vi kommer arbeta mycket med !!
- Namnövningar, han lyssnar mycket bra på sitt namn och gjorde även det på träningen. Han kom på inkallning: Man kastade iväg en godis och precis när han tog den så ropade jag på honom. Nästa steg är att lägga på ett kommando ex Jax, kom hit.
 
Vi fick läxor till nästa gång. Det är roligt att vara igång med hans träning! Han är lyhörd, busig och lättlärd. Kul att ha saker att träna på, Algot har jag ju andra mål på så är kul att Jax har specifika också:)
Min lilla bebis växer och växer :)

Rix Fm festival.

Jax skötte sig jätte bra vid alla mäniskor och hundar. Det va väldigt roligt att se. Jag hade med både godis och leksak för att kunna göra lite aktiviteter där nere. Han hade även barnvagnen med om han skulle bli trött <3
,
Det va väldigt många som kom fram och frågade vad han var för ras och ville hälsa. Jax ville gärna hälsa när de kom fram och tyckte att det var roligt. Sen får han inte gå fram till folk hur som helst men när de kommer fram och frågar går det bra. Va även två unga killar som ville ta kort på honom :)
Det var jag, bea, malin och hennes mamma som var nere. Va roligt att se när Malin körde freestyle med Dee på torget bland alla människor!! Magiskt !
,
Där håller de på att backa :) Alla hundarna skötte sig suveränt och hade inga problem att det va musik och mycker folk. Super bra träning. Algot fick stanna hemma med husse, tror han tyckte att det va skönt ! Här kommer en liten film från torget :)
 
När vi gick tillbaka till bilrna fick Jax åka i barnvagnen och det va skönt för trött va han <3
Det va en jätte bra kväll och nästa gång får Erik följa med och Algot :)