Orolig matte!

Algot ömmar jätte mycket i övre delen av ryggen, hittade en bild som visar ungefär vart det sitter. När man rör där piper han, visar tänderna och lägger sig ner :( Gör ont i mattes hjärta. Imorgon ska vi till veterinären vid 15.00 och jag kommer begära röntgen på honom. 
Där han har ont är vid Thoracic den första punkten. Jag funderar även på att be dem ta blodprov så de ser om han har infektion eller liknande. Vill verkligen att de hittar något så att vi kan börja rehabilitering! Vill att Algot ska få må bra utan smärta! 
Andra saker jag märkt den senaste tiden: 
- Slickar mycket på ex soffa, kuddar (Smärtstillande)
- Äter långsamt
- Är sur mot de andra djuren i familjen
Så jag mörker tydligt att han inte är 100 just nu. Han har vilat en del men inte för mycket, vill att de verkligen ska se hur han mår när vi kommer in imorgon! 
Vill att han ska få må bra! Har varit så mycket ett tag med sträckning i våras, magen och nu detta :( Självklart är jag orolig och jag har aldrig längtat så mycket till att helgen ska ta slut. Kommer bli segt imorgon när vi ska vara där så sent. 
Idag blir det en promenad i Grums med andra hundägare, ska bli trevligt. 
Han är mitt hjärta <3<3<3
 

Tiden rullar på !

Shit vad tiden går snabbt, vi är redan inne i November.. helt sjukt! Det ligger löv överallt, träden är nakna och kvällarna så mörka. Fast när väl solen skiner är hösten undderbart vacker! Idag har det inte hänt så mycket för hundarna, gått våra vanliga promenader och nu sover de som stockar.
Jax är numera högre än Algot och väger lite mer än honom. Han växer verkligen och han har så långa ben just nu!
När han kom till oss vägde han 1.5 kg .. haha nu väger han över 6 kg. Så det går undan!
Han har växt lite mer än detta kort :) Är skillnad för varje vecka!
Något jag verkligen saknar är agility, kändes som jag och Algot verkligen hade fin form och gjorde stora framsteg. Jag börjar inse att vi nog inte kommer köra mer agility :( Först måste jag ju veta vad som ömmar i ryggen men känns som agility belastar för mycket.
Klart att det känns ledsamt om det inte blir mer agility men Algots hälsa går ALLTID först <3
 

Att leka i löv!

Att leka i löv är en av Jaxs favoriter. Han hoppar och hoppar för att ta dem. Dock är han inte så smidig än så han landar inte som han ska alla gånger. Förra veckan fotade jag och Malin, Dee och Jax i löven.
Jag är beredd på att fånga dem :)
Han är en liten tuffing den där :)
Anledningen till att jag låter Algot åka till Eriks föräldrar de flesta torsdagar är dels för att han ska få vila upp sig men även för att något är konstigt i främmre delen av ryggen. Vill inte att han ska behöva stressa upp sig på Lunchlunken med så många andra hundar. Har skrivit till en som är utbildad och har träffat Algot och rådfrågat om ryggen. Väntar svar från henne, annars blir det djursjukhuset inom den närmsta framtiden. Är jobbigt när man märker att inte allt är bra med sin ögonsten <3
Min skyddsängel <3
 

Älskade bråkiga hund <3

Algot gör utfall när han ser andra hundar, speciellt när de är för nära eller kommer runt ett hörn. Han skäller och det är svårt att få kontakt med honom. Förut hade jag skinkost för att få honom att fokusera på något annat men nu får han bara äta sin mat för magen. Kan kasta godisar på backen och det funkar en stund om inte hunden är för nära. Jag har testat att säga till ordentligt, sätta honom ner, gå undan.. Börjar få slut på ideer.
Någon som har tips?
Sen till nästa problem... Jax har inga problem med andra hundar men när Algot drar igång så vill han säga till honom. Han "ger sig på" honom om jag inte hinner förhindra detta. Jax skäller också men på Algot eller i tomma intet när Algot blir så upprörd.
Tips????