Veterinär besök!

Nu har jag och Algot varit på djursjukhuset. Algot hatar verkligen att vara där.. sitter och skakar .. han vill bara fly. Igår va det värre för han satte in bromsen rejält när vi skulle in. Tur att han är liten så jag kunde bära in honom.
När vi var där inne svarade jag på massa frågor innan veteriären kom. Algots mage har blivit bättre at det nya fodret så det är skönt!
Detta kom vi fram till:
- Hans steg är väldigt bra för att vara en liten hund, han trippar inte fram utan tar ut steget bra.
- Han va inte lika öm i ländryggen
- Smärtan va starkast i bakbenen och höfterna.
Hans smärta beror inte på en sträckning eller problem på det sättet utan det är större men vi vet inte exakt vad det är som gör att han inte är bra. Vi tog nya blodprov och jag håller tummarna för att de ska vara bra!!!
Hoppas vi får svar denna vecka!
Såhär kommer vi lägga upp utredningen:
- Blodprov
-Röntgen om en månad
- Öka promenaderna med 5 min långsamt.
- Ge honom en ny medicin.
Jag vet att denna väg är lång och detta är bara början men det känns inte lika hopplöst som innan. Så jag hoppas av hela mitt hjärta att vi kan hjälpa honom <3<3<3<3
 

Jobbig kväll!

När jag gick och la mig igår så märkte jag att Algot inte kom upp i sängen. Han brukar alltid ligga nära mig.. Så jag försökte få honom att komma upp, locka på honom men det funkade inte. Sen kände jag hans tassar och tänkte att nu är allt i sin ordning. Dock va det inte så.. han stod med bakbenen på golvet och försökte komma upp. Jag fick hjälpa honom upp.. Det har jag aldrig behövt förut :(
Det gör såå ont i mitt hjärta när jag ser saker jag inte är van vid. Som att misslyckas hoppa upp i soffan (bedömmer fel) , bara skricker till då och då , stannar på promenad och nu detta med att han behövde hjälp upp i sängen. Jag vill verkligen till vetrinären så fort det bara går men måste vänta för jag vill ju träffa specialisten.
 Jax är pigg precis som en 7 månaders kille ska vara. Jag tar med honom på olika aktiviteter och bus med kompisarna. Han är så go även om tonåringen börjar synas. Det jag har märkt på honom är hans lek. När Dee är hemma leker de hårt och intensivt. När Algot och han busar är Jax en helt annan, han är försiktig och respektfull. Är skönt att se !
 
Hjärtat brister när jag måste lämna Algot hemma men han har strikt vila och Jax måste bli av med energi. Så jag har inget val <3

Fruktansvärt jobbigt!

Nu börjar känna att både ångesten och oron växer över Algot. Jag är så fruktanvärt rädd och jag känner mig hjälplös.. Jag vill inget annat än att han blir bra! Det är så mycket som är fel just nu och jag vill bara att det blir den 19 så vi kan åka in igen.
Jag skrev tidigare att han ömmade längst upp i ryggen men det är inte det som är i fokus längre. När vi var hos vetrinären så blev det röntgen, blodprov och att känna igenom honom.
- Röntgen visade att han har inflammation i Ländryggen.
- Hans skelett i bakbenen har inte den täthet som den ska ha, det såg konstigt ut.
- Hans mage krånglar vilket gör att han inte tar upp proteiner som han ska. Vi har nu bytt foder så hoppas det hjälper honom.
- På ena blodprovet visade kaliumvärdet dåligt men andra omgången normalt.
- Något annat prov som har med skelettet att göra va dock sämre då.
 
Så jag vet inte mycket om hur detta kommer att gå eller hur vi ska lösa det. Han äter smärtstillande men tar man på ryggen märks det att han har väldigt ont. Han är pigg annars fast det är ju inte så konstigt när han får gå MAX 10 minuter per gång. Jag hatar detta men försöker att inte tänka negativt men det smyger sig på mer och mer.
 
Igår när vi tog kvällspromenaden med några kompisar blev det riktigt jobbigt. Först ville han inte gå utan stannade flera gånger och ville vända. Jag kunde locka honom med lite godis och sen va inte det några problem. Fast detta är inte första gången på kort tid han gör så. Han måste röra sig dessa lugna promenader så jag vill få med honom. Den smärtan jag kände då visade jag inte, men tårarna rann obemärkt.
Så just nu är det jobbigt, både för mig och Algot. Jag vill bara veta hur vi ska få honom att må bättre <3