Agilitytävling!

Vad jag älskar denna agilitytävling de har på Skutberget varje sommar! Underbar stämmning och alla är välkomna. De stöttar och även om det går fel är det inga problem! Jag tävlade såklart inte med Algot men kan säga att mitt sug för att komma igång igen blev inte mindre ! Ucsh va jag saknar det ! 
Algot skötte sig bra tycker jag, han skällde på vissa hundar men lugnade sig snabbt och sen kunde alla gå förbi! Det va en härlig känsla. Det gick förbi många hundar då vi satt vid starten! ;P 
Han har ju alltid haft problem med att MÖTA andra hundar, det är jobbigt och det va en period där jag var väldigt ledsen. Nu tränar vi enligt kommunikationsmetoden och det känns väldigt bra! Har varit svårt att träna den senaste tiden då jag haft tre hundar men det har varit mysigt också :) 
 
Trion :) 
Idag under dagen är det bara jag och Algot. Dee är hos Malin igen och Lotta kommer sent ikväll. Marie jobbar natt så hon börjar 21.00. Idag ska vi ta en långpromenad, vädret strålar så det ska bli skönt. Kanske kan få lite färg ;P Blir det för varmt får vi nog hitta på något vid vattnet istället. Ja vi får se, något ska vi göra iallafall :) 
 

Härlig söndagsutflykt!

Igår va vi på en söndagsutflykt på Skutberget. Där började vi med att hundarna fick bada. Det va fint väder och ett riktigt härligt gäng! Vi hade med oss tre hundar på utflykten Algot , Dee och Lotta. Haha de är väldigt goa alla tre men ibland har de inte riktigt samma takt när de går ;P 
Alla tre blev väldigt intresserade av Frallan Blue. Hon hade en så lugn och härlig energi att Algot till och med lät henne gå fram och hälsa nos mot nos. Detta händer inte ofta med hundar han inte känner! Lotta som annars är väldigt blyg fattade snabbt tycke för den lilla sötnosen! 
 
Självklart fick de bada lite också, tur va väl det för det blev varmt när vi gick! Vi vek av lite tidigare och jag fick bära Algot en bit. Han ska ju inte gå så långt. Men för att va en så liten hund blev det tungt ändå ;P 
Idag är det en lugn dag, ikväll ska vi till Skutberget och kolla på Agility tävling. Förra sommaren va vi med där men iår går tyvärr inte det :( Det är synd men viktigaste är att han blir bra ! Ska erkänna att jag saknar Agility som bara den, har varit en stor del av livet och detta va en ofrivillig paus ! 
 
 
Vi får ta nya tag när Algots sträckning är helt läkt! <3 

Filmer!

Här kommer en film från en av tillfällena som vi har badat denna sommar. Han är duktig min lilla pojk, dock är bollen på gränsen till för stor ! Ibland har han svårt att fånga den. Letar med lyckta efter mindre boll som vi kan köra med istället! 
 
 
Tänkte också visa när dee och Algot busar lite, brukar gå vildare till men aldrig när jag har filmkameran på haha! De har verkligen blivit väldigt bra kompisar. Algot måste nästan ha hunden hemma hos sig för att till 100 % acceptera den. Han har sina sidor min kille, men kärleken till honom är obeskrivlig! Han har räddat mig så många gånger att jag inte kan räkna dem längre <3 
 
 
 

Underbart väder!

Idag skiner solen! Den är efterlängtad! Jag ska snart möta Ewe på Skutberget där vi ska njuta i solen och låta hundarna bada! Sen blir det en promenad men just nu är det nog för varmt för dem att gå för långt! Har packat ner kortlekar, fika och lite smått och gott. Lite sommarkänsla över dagen! 
I onsdags va vi med på onsdagspromenaden och eftersom Algot inte får ta för långa promenader speciellt inte på asfalt fick han åka vagn! Han behöver få komma ut längre stunder ändå och jag orkar inte bära honom 65% av promenaden. Han va jätte duktig och satt still och faktiskt njöt av att sitta och titta. Självklart satt han inte i den hela tiden utan fick gå som det är ordinerat. Han har slutat med metacam nu då han fick diarre. Nu är han bättre i magen , inte helt stabil men bättre! 
 

Barnkalas!

Idag fyller Amanda 3 år, goa tjejen blir så stor! Igår va jag och Erik iväg och köpte presenter till henne. Idag är det kalas i hennes ära. Alla tjejer skulle ha klänning och killarna pjamas eller fina kort byxor :) Hon har sina bestämda ideer. När vi va tjejerna hemma och hade babyshower för Sabina så sa hon att bara tjejerna va välkomna på hennes kalas. (Detta är ändrat nu haha) Vi frågade om inte Erik eller pappa eller de andra killarna fick komma. Det blev ett nej. Då frågade jag om Algot fick komma, han är ju också kille. Svaret: 
- Algot får komma, han är en tjej. 
- Algot är en kille, precis som pappa. (Sabina) 
- Nej Algot är en tjej! 
Haha underbar ålder detta! 
Här va godingen inte så stor :) Tiden flyger iväg !! 
 
Sötaste lilla prinsessan!
Nu är det bäst att hoppa in i duschen och välja klänning inför kalaset! <3

Mycket bad!

Det har blivit mycket sim för Algot den senaste tiden, vi får passa på när solen väl är framme. Iallafall när det inte regnar! Vilket det gör mest hela tiden! Självklart får de andra hundarna som är hemma följa med. Den senaste tiden har Lotta och Dee varit här. Två flickor som Algot är jätte förtjust i ! Vi brukar vara några stycken som åker ut tillsammans. Spock, Lillen, Ludde, Dee, lotta och Algot är några av dem och de ni ser på bilden: 
 
De älskar att apportera i vattnet, ja alla utom Lotta ;P Hon får jaga godis istället då leksaker inte är hennes grej. 
 
Lillen i full fart! 
Lotta tog ett dopp :) 
Spock älskar detta ! 
 
Super duktiga Dee ! 
Ludde är rutinerad och kan detta galant! 
Algot som annars inte hoppas i vattnet utan står vid kanten och dricker blir helt annorlunda när vi ska apportera! Han kör med en boll vilket han har mest sug på :) 
 
Han är rolig för när han inte längre når botten så tar han ett hopp innan han börjar simma ;) Varje gång och det är lika sött när han gör det :) 
Ner med hela huvudet haha
Stolt och blöt kille ! <3 

Uppdatering!

Ja det har hänt en hel del den senaste tiden, speciellt med Algot. Han började halta efter bus med kompisar för ett bra tag sedan. Rådfrågade vetrinär och han blev satt på vila. Sen såg jag inga tecken på hälta så det verkade vara en lätt sträckning. Efter ett tag tränade vi lite slalom och då gick han orent efter det, men det försvann väldigt fort. Så vi la ner allt va agility heter och tog vanliga koppelpromenader i veckor. Inget mer med det, sen mötte vi några kompisar och hundarna fick leka. Inga problem alls, Algot va glad och sprang. 
Dock när vi kom hem haltade han igen :( Ringde vetrinären och fick en akuttid. Han hittade inget konstigt i benen men han ömmade i mitten av ryggen. Han sattes på smärtstillande och vila i tre veckor tills vi skulle tillbaka. Igår va vi där igen och han haltade inget och han ömmade inte någonstans. Vi fortsätter med metacam och fortsatt korta promenader på bra underlag. Algot är en väldigt aktiv hund och detta börjar bli jobbigt för honom. Som tur är får han simma, så det har vi gjort! 
 
Han är jätte duktig. Igår simmade han första gången med flytväst och det var super!! Den ska han ha varje gång nu :) Har tyvärr inga bilder på det så bjuder på några från förra veckan:) 
Mitt fina hjärta, om 2 veckor ringer vetrinären igen. Sen är det återbesök om 3-4 veckor. Jag håller tummarna att detta ska gå snabbt över och jag är oerhört glad att det bara är en rejäl sträckning som det ser ut nu!