På besök hos dietist!

Vet inte vad jag förväntade mig av besöket som skulle handla om Fodmaps och IBS. Det gick över allförväntan och hon va såå duktig och peppande !! Jag fick massor av tips och ideer och känner helt plötsligt att det inte är hopplöst!! Så nästa gång vi handlar vet jag massa saker som jag ska testa. Vi pratade även om detta med att prova saker som inte är gröna enligt fodmaps. Vi gick igenom listan och det kändes väldigt bra!
Hennes tips va:
- Testa lite i taget av EN sak. Sen utvärdera hur det gick, ont i magen eller inte?
- Testa samma livsmedel flera gånger så jag blir säker.
- Om jag skulle testa något som är rött ex päron, tillaga det och ät lite.
Jag fick följa med till köket där hon visade upp olika varor och sånt som jag kan använda i matlagningen. Tog kort på dem så att jag kommer ihåg bättre !
Jag ska ringa henne när jag vill ha uppföljning! Alltså vad viktigt det är med kunnig och trevlig personal när det handlar om hälsan. Hon brydde sig verkligen och tog sig tid att hjälpa mig !
Underbart!!
Jag åkte hemifrån kl 8.30 och kom hem 10.15 , hundarna var då ensamma hemma. Va lite orolig för hur Jax skulle reagera men det har gått hur bra som helst!! Han kom till dörren senare än Algot och gäspade. Nu sover han igen , så det gick över allförväntan !!
Igår va vi ner på RixFM fesivalen men det tar jag i ett annat inlägg :)

Positiv attityd!

Tränade ett pass med hundarna igår, alla tre. De skötte sig jätte bra. Lotta fick testa slalom mellan benen, det va lite krångligt men när jag va tydligare gick det bra! Hon hade en härlig energi, studsade runt på golvet, snurrade och ville verkligen träna!
Det blev två omgågar kortare pass. Jax tränade jag på sitt och att ta kontakt. Det förstod han snabbt och han tyckte att det va roligt, men mycket spring i benen ;P Känns som han är väldigt lyhörd och kampar gärna med leksaker och jobbar för godis!
Min lilla kille :)
Algot körde jag "mellan" med, han va jätte duktig, han tycker ju att det har varit läskigt att vara så nära fötterna men inte nu! Det har verkligen gått framåt!! Vi tränade även slalom mellan benen och att han skulle springa runt mig! Såå stolt över honom !! Han har varit sliten och värmen tog på honom + att matte springer ut på nätterna, men nu är hans energi tillbaka. Så vi kommer träna korta pass och varva med tricks han är trygg med :)
Mitt hjärta <3
Idag ska jag åka ner med några kompisar till rix fm festival och hålla oss i utkanten för att socialisera hundarna. Algot får hussetid då jag inte vill att han ska tappa sin energi. Jax får följa med ner och matte packar med leksaker och godis. Har även med barnvagnen så han kan sova.
Det händer en hel del nu i mitt liv, men de flesta sakerna känns bra! Har anmält Jax till en vlpkurs vilket känns jätte roligt. Samtidigt som Algot kör på med trickcirkel. Så träning kommer det att blir :)
Vilken underbar trio! Är så glad över att jag har mina fina pojkar och att få passa Lotta när matte jobbar <3

<3

Idag ska jag till läkaren, vilket alltid är nervöst. Vet inte varför, kanske för att de har sån makt över framtiden. Eriks föräldrar skulle ha passat hundarna men det blev inte så. Anne fick åka in akut för att hon inte mådde bra. Det känns jobbigt och tänker på henne <3
Bea är en räddande ängel som kunde ta Jax när jag är borta, och alla andra underbara vänner som stöttar, erbjuder hjälp, skulle inte klara mig utan er <3
Igår på träningen hade Algot en helt annan energi, va underbart att träna med honom. Positiv, glad och så sugen på att jobba!! Min älskade Algot !! <3
Utan dig vore jag inte där jag är idag <3
Nu ska jag packa ihop det som behövs och åka iväg med Jax, efter läkarbesöket så ska jag hämta Lotta som ska sova här inatt :)
Inte lätt att fota detta energiknippe ;P
Om han inte sover haha
 

Vilka dagar!

Sommaren är äntligen här och Erik har semester, vi har haft det helt underbart! Vi har tagit dagarna som de kommit och njutit i det vackra vädret! Jax har fått följa med på allt som vi gjort. Han är oerhört trygg i sig själv för att vara så ung :) Algot tycker att lillebror är lite jobbig.. han bitts så mycket när han leker, det gör ju ont !
Allting med Jax känns oerhört bra och jag är så glad att vi valde honom ! Han är social, busig, framåt och helt enkelt super go!!
Det är mycket jobb med en valp, det ska man inte sticka under stolen, men samtidigt underbart!! Idag kom Lotta hit också, och det fungerade kanon! De är alla väldigt trötta idag ;P
Ikväll ska jag iväg och träna tricks med Algot, vi håller på med targetstick men Algot är oerhört osäker på den, vi kommer fortsätta jobba så han blir trygg!!
,
Mitt stora hjärta <3
Annars är det en lugn dag, har krånglat med mediciner men nu har jag äntligen fått dem :) Vi har tränat lite här hemma, mest fokus på Algot.
Lill hjärtat <3
 
 

Ny familjemedlem!

I måndags va vi och hämtade Jax, uh vilken lång dag det va tills klockan blev 16 och vi skulle åka. Ni kan tänka er vad frustrerad jag blev när traktor efter traktor stannade upp trafiken... Det va inte läge för det när vi skulle hämta våran valp !
Tillslut kom vi fram och fixade med alla papper och betalning. Sen tog vi med oss Jax och åkte hem. Vi stannade efter halva vägen och lät honom kissa, han satte sig i gräset direkt !!
När vi kommit hem va det dags för honom att träffa flocken. Båda katterna, Algot och Lotta. Det gick väldigt bra vid första mötet och alla va nyfikna. Kändes riktigt bra!
Mitt lilla hjärta är ju som han är, det tar tid att verkligen bli vän med andra hundar. Så bästa vänner är de absolut inte än, Algot tycker att han är lite konstig och liten men mycket respektfull. Jax däremot följer gärna Algot, busar gärna och små tuggar lite på honom.. Vilket inte är poppis!
Det känns jätte bra och Jax är en väldigt framåt liten kille. Han har fått träffa hundar som jag vet är vaccineerade (mina vänners hundar) och det har inte varit några problem fast de är mycket större än honom :) Han är grundtrygg så det känns skönt !
Ludde och Jax, han la sig gärna nära honom. Ludde är stor och trygg !
Nej nu ska jag ta vara på dagen med mina fina pojkar <3