Julbord!

Idag är vi bjudna på julbord hemma hos Ewe och Nike. Vi har idag gjort massor av köttbullar och kokat massa ägg. För det är det vi ska bidra med till maten! Ska bli super mysigt och trevligt att träffa alla, var ett tag sen! Idag har vi hunnit med Gengåvan en snabb sväng och även slängt lite skräp på tippen! Det var skönt! 
Erik hoppas nu på att hinna se första perioden av hocken innan vi ska åka. Får se hur det går med det! Annars har veckan varit full med städ här hemma. Jag har börjat mel julstädningen.. lister, ugnen med mera har fått sig en omgång! 
Igår hade vi en jätte mysig kväll med Amanda som var här under kvällen. Hon hade saker att pyssla med hela tiden <3 Hon tog bort alla porslinssaker från hyllorna längs ner, rev ut spel och hockeykort ur stängda lådor! Hon hittar på så mycket gulligt! blev många skratt igår ! 
Godingen <3 
Målade lite i veckan också, det var avslappnande och kändes skönt. Var lite ringrostig men det blev en hund iallafall, som ska vara Algot men inte speciellt likt ;P Var skönt iallafall! 
Sen fick Algot även en super mysig jacka som jag köpt av en tjej på Facebook. 
 
Nej nu ska jag fixa det sista innan vi rullar mot Skåre :) 
 
 

Fler bilder från träningen!

Hade några fler bilder från träningen i söndags. Mest på när vi tränade filten, var så många duktiga hundar. Våran ledare sa att det hade varit en intressant grupp.. Haha många hundar men höga röster, lite bråk mellan hanar var en del av våran fina grupp! 
Kommer att sakna tisdags träningarna ! Får se vad jag och Algot ska hitta på till våren! Fler kurser blir det definitivt! :) 

Lowa och Algot!

I tisdags kom Jindra och hämtade mig för att gå en långpromenad i Alster. Det var en jätte mysig promenad tillsammans och hundarna hade roligt! Blev mycket prat om allt mellan himmel och jord under den nästan 2 timmar långa turen. Vi kastade lite boll på fältet och hundarna tyckte att livet lekte ! 
Va det någon som sa hit ?? ;P 
Algot med sin tunga ;P 
 
Det är inte konstigt att det blev så fina kort med dessa vackra hundar <3 

Promenera tillsammans!

Det måste jag verkligen rekommendera, Algot har så roligt när vi är ute och gåt tillsammans med andra hundar! I söndags var vi till Sörmon igen och det var massa godingar med. När jag kom fram dit va jag tvungen att gå på toa innan jag kunde börja promenaden så Lotti tog med sig Algot och gick med de andra. Haha han trodde att jag var med och när han upptäckte att jag var borta VÄGRADE han att gå.. även om han gick med flocken... Så Lotti fick bära honom ! Tillslut kom jag ikapp och då blev han super glad <3 
Goa Malva var med också! 
Det var så härligt ! Solen värmde och hundarna var lyckliga över att få springa och busa tillsammans ! Algot lussnade jätte bra och kom på inkallningen! Det har hänt så mycket mellan oss nu efter all träning, känns underbart! Igår var vi även på onsdagspromenaden, han skötte sig mycket bra, visst han skäller fortfarande men han lugnar sig så snabbt och det passerade två hundar utan att han skällde igår. Så gör jag : 
Jag sätter mig på huk innan han stressat upp sig, tar fram super gott godis (räkosttuben) och är kvar i den positionen tills den andra hunden passerat! Jag ser att han ser hunden men han VÄLJER att slicka på tuben istället för att göra utfall... Slutsats: VI har kommit långt!!!! 
 

Träning, löshund!

I söndags var jag på avslutningen för Löshundkursen, det var spännande att verkligen testa det vi har lärt oss. Har nog inte reflekterat så mycket över vad vi har lärt oss. Fast det är verkligen massor! Det var ganska kallt och jag och Anna var där ungefär en kvart för tidigt så mina tår hann börja frysa till is ;P När alla hade samlats så började vi med första övningen. 
Övning 1: 
Vi skulle ha hundarna lösa, de skulle gå fot med oss från punkt A till B. Där uppe väntade de andra hundarna, lösa vid sina hussar och mattar. Algot var jätte duktig, han var lite busig med stannade vid min sida och gjorde ett bra jobb. Han sprang inte fram till de andra hundarna och skällde inte! 
 
Övning 2: 
Sätta hunden på filten, gå en bit bort och få hunden att stanna kvar. Alla hundar var ganska nära varandra och det gällde verkligen att Algot hade koll på mig. Även om andra hundar gick av filten, ägare som fick gå fram till sina hundar osv. Han satt kvar hela tiden! Jag blev jätte stolt! Sen för att göra det svårare tog tränaren en av sina hundar (som är helt främmande för de i gruppen) och gick mellan alla hundar. Algot reste på sig första gången för att nosa, men inget skall eller liknande. Andra gången satt han kvar och hade fullt fokus på mig!!! 
 Söta Torsten var också med :) 
Vi tränade också på inkallning från långt avstånd utom synhåll för hunden. Algot kom i raket fart och hittade mig på en gång. Sen gick vi fot tillbaka till gruppen! 
Vi tränade också på att få hunden att välja den sida som vi visar att den ska gå till. En början till höger och vänster! 
Dagen var jätte bra och jag är stolt över oss hur långt vi har kommit <3
 

Helgen!

I helgen har det varit fullt upp. I lördags var vi på Nostalgifest som mamma, pappa, Anders och Mia hade anordnat! Vi åkte till Kristinehamn efter lunch och väl hemma så färgade mamma min utväxt. Det var härligt att vara 100 % blond igen ;P Sen kom Jessi och fick samma behandling <3 
Innan vi åkte ner till Nostalgifesten så kom Elin och vi spelade lite spel och umgicks hemma hos mamma och pappa i huset. Det var roligt ! 
Det blev lite triss och färg, haha Elin gav upp ganska snabbt efter några glas vin ;P Det är svårt att hänga med utan alkohol i kroppen ! haha
Sen var det dags att åka ner till Folketshus! Där var det mycket folk, pappa spelade LP skivor för fullt och efter en stund satte bandet igång. 
Det var vekligen en jätte rolig kväll och de hade lyckats super bra med festen! Detta kommer de säkerligen att ha fler gånger ! De ser jag fram emot! På natten åkte jag tillbaka till Karlstad eftersom jag skulle upp tidigt och ha avslutningen på Löshundkursen på morgonen!
 
 
 
 
 

Lite träning!

I veckan var jag och tränade agility med Algot. Han var så duktig så, klarade av slalom, däcket och vippen! Tycker att det är bra jobbat av honom då vi inte tränat så mycket slalom den senaste tiden. Tränaren hade rätt, det behövde sjunka in lite hos honom :) Bjuder på två filmer ! 
 
 

Farfars begravning!

Begravningen var intim, vacker och prästen gjorde ett jätte bra jobb. Hans tal var personligt och allt han sa stämde så bra in på farfar och hans liv. Jag läste upp det jag skrev på bloggen när jag fick veta att han hade gått bort, det var jobbigt men jag ville läsa det för farfar <3 
 
Vi saknar dig farfar men du har det bättre nu, tillsammans med farmor! <3 

Ett sista farväl!

Idag ska vi ta farväl av farfar, hans begravning äger rum idag. Det är med blandade känslor jag gör mig iordning inför detta. Jag har kommit till den insikten att han har det bättre nu, hos farmor, att de vakar över oss tillsammans. Det är ändå ledsamt att behöva inse att han faktiskt är borta, det blir verkligt nu... 
Detta blir som ett sista farväl av farfar på jorden, men i minnet och i hjärtat finns han alltid kvar, det kan ingen ta ifrån mig <3 
 
 

Två filmer till!

Jag måste bjuda på två filmer till från i söndags. En när man ser hur Algot tar i när han kommer till mig, är tungt att springa i sanden i backarna. Sen när vi inte var så många kvar blev det ett sista rejs innan vi började gå tillbaka till bilarna! Så härligt att se dem! 
 
 
 
Algot springer efter Dante, hans lilla bästis <3 

Underbar promenad!

I söndags samlades vi hussar och mattar med våra hundar för att tillsammans njuta av den soliga dagen. Vet inte exakt hur många vi blev som mest men vi var en del. Jag och Lotti arrangerade detta med hjälp av gemensamma hundpromenader och hundrastgården. Nu till helgen lovas det vackert väder igen och vi ska ta en favorit i repris! Får se hur många somm vill med denna gång! 
Det är otroligt vilka underbara människor jag har träffat sedan jag började engagera mig i hundrastgården. Det är underbart och jag har lärt mig mycket, och fått många fina vänner! 
Samling innan vi i samlad trupp gick mot grustaget! 
När vi var framme fortsatte vi promenaden med springande hundar som njöt av friheten och varandras sällskap! 
Full fart! 
Roya blev jagad av massa små ;P
Lite fika var vi tvugna att ha också! 
 
 Resultatet efter att jag tappade hälften av mitt godis.... det försvann fort! 
Det var helt underbart! Vilket guldställe! Hoppas det blir lika lyckat nästa gång! <3 
 
 
 

Måndags shopping !

Idag ska jag ut och leta efter julklappar tillsammans med M . Först ska vi till Solareturen för att kika lite, sen lunch på Oliven för att sedan göra stan osäker haha! Ska bli roligt och jag hoppas få inspiration eller hitta julklappar till mina nära och kära. För i år tänker jag absolut inte vara ute i sista stund ! Hatar stressen som blir ju närmare jul man kommer om man inte varit förberedd ! Annars ser jag fram emot december och julen :) 
Idag går jag All in på brunt ;P 
Nej nu får jag slita mig från datorn och gå ut för att bli upphämtad :) 

Underbar söndag!

Tänkte va lite snabb här i bloggen och bjuda på en underbar film från igår. Det kommer att komma fler inlägg från helgen, som har varit super bra senare! Enjoy! 
 

Tränat däck!

Igår åkte jag och Algot ut till Sörmon för att träna lite. Vi mötte upp en annan medlem som skulle lägga spår med sina hundar, det var roligt att jag fick gå med. Lärde mig hur jag ska börja inlärningen med Algot och spår! Så det ska vi testa också, all träning är bra träning! 
Jag var väldigt stolt över honom när han inte skällde på hennes hund, han var faktiskt helt tyst! haha det händer inte ofta. Jag hade honom i långlina och han stack bort mot den andra hunden men vände när han kom fram utan att skälla! Det var positivt i allafall! När de gick spåren så tränade jag och Algot däck. Han hoppade på sidan två, tre gånger tror jag, men klarade det till 90 % så det har verkligen gått framåt. Jag försökte ställa mig på olika sidor, längre ifrån osv för att det skulle bli ännu svårare :) 
 
 
Jag tyckte att han var super duktig. Är roligt att se alla framsteg han gör, på flera plan! Älskar denna underbara hund så mycket! <3 Han är en räddande ängel för mig! 
 
 

Diabetes dagen!

Idag är det Internationella Diabetesdagen, det vill jag ju självklart skriva lite om. Jag fick min diabetes 2007, och den dagen glömmer jag aldrig. Allting började med att jag i slutet av sommaren fick en magbakterie som gjorde mig helt utslagen i två veckor. Jag fick inte behålla någon mat och jag var liggande i soffan/sängen. Jag gick ner 12 kilo under dessa två veckor. Jag har ett tydligt minne från att mamma fick hjälpa mig att duscha, under den tiden fick jag lägga mig ner i badkaret för att orka sitta upp. Det var ett rent helvete. 
 
När jag hade frisknat till började jag på Universitetet för att starta min utbildning till lärare. Jag var fortfarande underviktig och hade inte alls samma energi som innan. Tillslut började jag gå upp i vikt igen.. Men efter någon vecka gick jag ner igen. Jag var fruktansvärt törstig, kissade mycket och orkade inte med de vanliga sakerna som innan. Jag tänkte inte så mycket på det, visste inte symptomen på diabetes då. En lördag när jag varit ute med klassen och festat, så morgonen därpå orkade jag inte upp ur sängen. Erik ropade på mig flera gånger att det var mat men jag somnade om hela tiden. Då ringde jag mina föräldrar som bokade en tid på sjukhuset på måndagen i Kristinehamn. Jag åkte med bussen och skulle gå hem därifrån, men jag orkade inte och fick gå upp till mammas jobb för att vila mig på vägen. Den synen av mig som de mötte tror jag aldrig att de glömmer på salongen...
 
Mormors pojkvän Egon kom och hämtade mig och skjutsade upp mig till sjukhuset och där mötte pappa upp mig. Jag fick ta prover och jag kände någonstans inom mig att något var fel, men jag kunde inte drömma om att jag skulle ha diabetes. De kom och hämtade oss och jag fick svaret att mitt blodsocker låg högt och att jag skulle in akut till Karlstad. Jag ville inte åka ambulans och jag ville att både mamma och pappa skulle vara med mig så vi åkte hem till huset. Tårarna bara rann och allt kändes overkligt. Sen när mamma kom hem så åkte vi till akuten där de fått min remiss. Vi satt i väntrummet men där orkade jag inte vara utan fick en säng på avdelningen så jag kunde sova.
(Denna bild är inte från tiden då jag blev inlagd, utan krångel med diabetesen senare) 
Jag sov av och till samtidigt som personalen satte in dropp, tog prover och grejade runt mig. Allting från den kvällen är suddigt i mitt minne, jag var inte helt närvarande just då. Det jag minns var när läkaren tog blodprovet första gången i handleden, fy f'n vad ont det gjorde. Det gör det fortfarande men den kvällen var värst! 
Jag hamnade på en avdelning och Erik fick sova över hos mig. Minns det sp väl, de kom in med Paj till mig. Vid den tidpunkten hade jag massa dropp och de kollade mitt sockervärde varje timme för att se hur det låg. Det var otäckt, jag var ledsen men samtidigt så dålig att jag inte orkade bry mig så mycket vid den tidpunkten.
Det var alltså så jag fick reda på att jag fått en kronisksjukdom. Minnena från tiden där glömmer jag nog aldrig. Har inte varit så sjuk som jag va då någonsin i livet. 
Denna dag vill jag bara säga till er diabetiker: 
Va starka, fortsätt kämpa och bra jobbat! 
 

 
 
 
 
  

Rallylydnad !

Igår åkte jag till Sörmon för att träffa några andra i klubben och deras hundar. De skulle träna Rallylydnad, vilket jag aldrig testat förut. Det var riktigt roligt men fruktansvärt svårt haha! Vi ställde upp olika skyltar som det stod instruktioner på. Som tur va fick vi som inte tränat förut en jätte bra genomgång vid varje skylt! 
Bara det att få hunden att gå brevid benet utan att nosa, saka efter eller dra framåt var en utmaning för mig och Algot! Som förare ska man ju inte rycka i kopplet, ta på hunden eller ha godis på banan egentligen. Haha jag gjorde alla de tre sakerna när vi gick runt. Är inte så lätt att begära något vi aldrig tränat på innan ! 
Såhär ser skyltarna ut :) 
Det var jätte bra träning, speciellt med Algots problem med andra hundar. Han skällde som tusan vissa stunder kan jag säga! Det var roligt att vi var så många som träffades ! 
 
 

Träning!

Igår åkte jag och Algot ut för att träna lite agility på Sörmon. Det gick verkligen över förväntan, vi tränade på byten, slalom och däcket. Vi körde även vippen eftersom Algot fortfarande är lite osäker när det kommer till den! Det är lite klurigt med vändningarna för mig men det är skönt att veta hur man ska göra iallafall, blir lite som dans! 
Här är Algot på vippen: 
 
 
Vid tre kom det andra med sina hundar, de hade bestämt sig för att träna ringträning. Jag fortsatte att träna Agility med Algot men när vi var färdiga gick jag in i klubbstugan av ren nyfikenhet. Alla var så trevliga och jag bestämde mig för att delta i deras träning. Så vi tränade på att gå runt innanför koner, stanna med hunden och springa. En låtsades vara domare, kände på en hund i taget och kollade tänderna. Ingen kollade tänderna på Algot men en främmande person fick iallafall röra honom :) Det lilla är alltid bra! 
En film när vi leker med bollen: 
 
 
Det var en trevlig dag! Jag var ute hela dagen och rörde mig, åt ett äpple till mellis men ändå när jag kom hem låg jag på 22,5 i socker. Fattar inte felet om jag ska vara helt ärlig. Är så tröttsamt detta ! Men men idag är en ny dag, låg inte perfekt i morse men bättre iallafall! 
 

Promenaden i bilder!

Det var en så härlig promenad att jag fortfarande får energi av den! Underbara hundar och underbara människor förgyllde min söndag! 
Full fart ! 
Bra träning för hundarna! 
Massor av bus blev det! 
Vi besteg också branta backar haha
Kan man inte gå som en människa så går man som hundarna, goa Lotti <3 
Vilken utsikt ! 
Tack för en underbar promenad ! 

Underbar promenad!

Igår var jag på en helt underbar promenad vid Sörmon tillsammans med Lotti och Mia. Självklart var Siot, Dante och Algot med! De hade jätte roligt och de fick kämpa uppför kullarna! Det fick de tre mattarna också ;P Kommer att bli fler promenader tillsammans där, många som visat intresse för att följa med nästa gång! Bjuder på lite filmer från igår i detta inlägg, bilder kommer senare ! 
 
 
 

Jag och Algot !

 
 
 

Annorlunda söndag!

Idag pirrar det lite i magen, är spänd och förväntansfull.. Kanske inte blir något alls men chansen finns att det blir något, vi får se ! Känns spännande och roligt att vi är i det stadiet i livet ! Så bilen rullar iväg om en halvtimme ungefär! 
Igår hade vi det iallafall jätte trevligt i Kristinehamn med familjen och senare släkten. Var kvar hos mormor väldigt länge, jag somnade i hennes säng i slutet av kvällen. Så när Erik väckte mig och sa att vi skulle åka hem var jag inte på bra humör haha! Var trött och inte alls sugen på att köra ;P 
Goa familjen <3 
Mormor öppnar paket ! 
Vackraste <3 
Som alltid bjöd hon på underbar mat, "det gamla vanliga" som mormor brukar säga. Haha hon får inte byta ut något av det, för maten älskar alla!!! 
Mums !! 
Det var en jätte rolig kväll ! 
Det blev en hel del träning under kvällen också! Algot älskar verkligen Wilma, han följde med henne in på toa till och med ! (Brukar han bara göra med mig annars) <3 

Kristinehamn!

Idag ska vi åka till Kristinehamn för att fira pappa under dagen och sen äta mat hos mormor vid fem! Ska bli super mysigt! På förmiddagen har jag varit ute vid Sörmon och tränat Agility med Algot. Vi hoppade bana med slalom, vippen, däcket, tunnlar och hinder. Min tränare visade meg också hur man gör byten vid olika hinder, var jätte roligt att lära sig för det är ganska svårt måste jag tillägga ! :) 
En bra lördag med andra ord! Nej nu ska jag ta mitt pick och pack och åka till mamma, pappa och Jessi för att äta lite lunch<3 
 

Världens bästa pappa..

fyller år idag! Hipp hipp hurra! 
 
 
Din tro på mig, på min styrka, 
gör mig stark pappa. 
Du är en så vacker människa som värnar om 
andra, speciellt de som har det svårt..
Du är en förebild för hur jag vill vara som människa, hur jag vill 
bemöta andra och få den styrka du har. 
Du har lärt mig så mycket under mina år på jorden, 
du har fått mig att ta vägar i livet som jag är djupt tacksam för! 
Pappa, dig ser jag upp till, för det finns ingen som du <3 
Jag älskar dig !! 
 

Diabetes!

Eftersom mitt socker har krånglat så mycket så hade jag tid hos min sköterska i torsdags. Algot var med mig dit, haha han fick åka i en liten väska. Det var många som kommenterade hur söt han va och lugn. Väl inne hos sköterskan fick han gå fritt ;P Var skönt att ha med honom, han gör mig lugn och trygg... 
Åker väska <3 
Inne i rummet ! 
Efter turen dit blev han trött och somnade när vi kom hem ! 
 

Bergvik!

I söndags var jag på Bergvik, fick frågan lördag kväll och jag ville gärna följa med för lite shopping! Så vid halv elva kom Sabina och hämtade mig, sedan hämtade vi Therese och sen va vi påväg. Där mötte vi upp Malin och började gå i affärer. Regnet bara öste ner denna dag så det va tur att vi gick inomhus :) 
Lunch blev det på Bergviksresturangen, Amanda tyckte att maten va jätte god :) 
Köttbullar <3 
Jag hittade lite smått och gott, ett nytt nagelack, en cool hårsnodd, en röd slinga att fästa i håret och en blomma till håret:) Sen hittade jag också en scarf till Algot där det stod "Liten men tuff" stämmer in väldigt bra haha! 
På skopunkten hade Amanda super roligt medan mamma letade efter vinter skor ;P 
Var en mysig dag! 

Lägenheten!

Som jag skrev tidigare så har vi grejat här hemma för att få mer plats för alla våra grejer ! Har även gjort iordning med nya dukar och prydnadssaker nu när hösten är här ! Jag tycker att det blev mycket bättre, är dock inte helt klart än men det tar sig! 
Den nya mattan gjorde sig jätte bra! 
Fick flytta det lilla svarta bordet till sovrummet, tyckte det passade fint :) 
Förvaringsboxen gjorde sig perfekt i badrummet! 
Köket har det blivit störst skillnad i, inte alls ett trång förvaringshörn med massa skit längre! 
Ja och som ni ser så är inte bokhyllorna helt fulla än men det kommer de bli :) 
Är roligt att greja hemma, förnya och hitta olika lösningar med alla grejer man samlat på sig under åren <3 

Hundrastgården!

Det var längesen jag och Algot var i rastgården, har ju tränat så mycket annat med honom att det tyvärr inte blivit av! Fast var där i måndags, super mysigt som alltid. Blåste dock väldigt kallt så det blev inte längre än 40 minuter tillsammans med de andra hundarna! 
Bollen är rolig! 
 
De har drenerat och lagt annat underlag i gården. Blir inte så många gropar och hålor nu så det är kanon! Desto mer vi går där inne desto hårdare kommer underlaget att bli! En stor förbättring måste jag säga! 

Ändringar!

Under helgen har det skett många ändringar i hemmet, allt är inte klart än men det tar sig! Igår shoppade jag loss med Malin på Jysk och Rusta. Är jätte nöjd. Erik blev inspirerad av mina köp så han åkte och köpte två bokhyllor på Ikea innan de stängde igår;P Så det är lite skillnad här hemma nu! Hinner dock inte visa det nu men kommer att göra det :) 
 

Söndag, shopping och träning!

Har precis gjort mig iordning för att åka ut till Bergvik med Malin, Sabina och Therese. Malin skrev igår kväll och frågade så jag bestämde mig för att följa med. Min kropp är inte helt okej, under två veckor nu har jag inte sovit ordentligt en enda natt tyvärr. Jag vaknar och har svettattacker, oftast beror det på sockret men i förgår natt så var sockret bra, vet inte vad det är för fel! Ketoner i urinen har jag haft nu i en vecka till och från men inte i blodet så det är ingen fara.. Men jag är trött och har ont i huvudet.. Trist.. 
Vid fyra ska jag iväg till Sörmon och träna med Algot. Är avslutningen på Agilitykursen så idag ska vi hoppa bana! Ska bli roligt! Fast jag kommer att fortsätta att träna även om kursen är slut :) 

Lite shopping!

Igår åkte jag och Erik ut en sväng tillsammans för att handla lite, vi hoppades på att hitta någon julklapp och det gjorde vi, två stycken att pricka av listan! Vi åkte till Solareturen och Ö&B. Haha även storhandling på Willys stod på schemat! 
Vi köpte en go filt till djurens koja :) 
Servetter i tre olika färger! 
En duk hittade jag för 5 kronor på Solareturen! 
Blev helt förälskad i detta skrivblock! Var bara tvungen att ha! 
Sen köpte vi hundgodis, städgrejer, wax och lite smått och gott. Köte även en ny leksak till Algot som vi ska träna appotering med ! 
Det var en mysig dag och det var skönt att komma ut en stund. <3 

Lördag!

Under veckan har jag hjälpt Lotti med Cabo under dagarna då hon jobbat. Vilket bara har varit roligt men när hon kom och hämtade honom i onsdags hade hon gjort iordning en liten goodiebag till mig :) Det var massor av saker för mig att testa, vet precis vilket tillfälle dessa kommer att passa perfekt! 
Jag var som ett barn på julafton! 
 
Så himla go <3