ikväll blir det fest ..

för de flesta utom mig haha , Erik och sebbe var sugna på att dricka idag, visst det skulle vara roligt att gå ut men jag har varit och är fortfarande så himla dålig.. Blev helt slut av att gå på bergvik men jag hoppas att det vänder snart, orkar inte med detta längre.. ! Men haha ska få sminka sabina idag , ska bli skit kul ! hon sa att jag inte fick sminka för mycket haha men det är jag som håller i sminket ! (hon får bli missnöjd om hon vill, haha bara ja blir nöjd ) nej då men jag ska göra mitt bästa , är faktiskt duktig på att sminka :) Snart kommer pojkarna, Sebbe, simon , tommy stefan och lilla sabina som blir den ända tjejen ikväll :) inte här hemma men som följer med på nöjes hehe , blir nog kul för dem:) 

Nej nu ska jag plocka lite i rummet, måste ju se lite fint ut i allafall !! 

ha det bra , So long ! 

uppskattar alla ..

Underbara värmande ord från kompisarna :) Det värmer så , tack Sabina (vet att jag alltid får ringa och klaga) , Malin (du finns alltid där) Madde ( för dina underbara sms som jag älskar att få) Elin (hör ditt stöd och omtänksamhet) <3 

vad ska man säga , jag är lyckligt lottad med så många goa kompisar i mitt liv :) 

vad finns det att säga ?

Har bara legat och legat ... blir bara mer och mer besviken på sjukvården.. men inte min läkare hon hjälpte mig verkligen idag! Men självklart ska alltid något krångla , fick inte ta proverna idag .. de var tvugna att tas innan klockan 10 !! det var det ingen som sa till mig ... jaja ...får väl ta det på måndag .. Om jag orkar hålla ut dit, jag vill verkligen inte läggas in men de runt omkring anser att det vore bäst... nej fy , får panik ... har redan missat en dans lektion .. kan ju inte missa två i rad känns det som.. och redovisning på tisdag... usch.. Vet ju inte heller hur jag får tag på vår nya dans lärare jenny !

Måste tacka 4 personer som verkligen varit ett underbart stöd hela tiden, Mamma som alltid , Pappa som verkligen fick dem att öppna ögonen, Erik min prins som alltid finns där, Och Ewe tack för all stöttning och för de uppigande samtalen! <3
Uppskatta det så himla mycket alltså, skrev hela tiden och frågade om jag hade tagit proverna , hur det gick. förslag på vad det kunde vara, pratade med mig om det, lyssnade när jag berättade om allt, hon förstod och i ett sött sms skrev hon : "Tänker på dig"
Tänker på dig med gumman , vet att du har det svårt just nu, ville bara tacka dig!

Det finns saker som gör livet ljust i de mörka stunderna ...längesen jag skrev...

Har inte haft någon ork att skriva på ett tag, har helt enkelt glömt bort det! varit mycket med skolan och sånt ! Men tänkte skriva några rader nu i allafall :) Har varit en bra helg, var till nöjes i lördags haha usch vilken kväll, nej då det var skit kul men annorlunda ;P ramlade och stukade handen ... ! haha men det börjar bli bättre nu ! Är trött som busen, och lite hungrig faktiskt  ! ska snart åka till k-hamn , ska göra ett grupparbete imorgon med Nea och Madde :) ska bli kul att sitta och tjata med dem igen :) 

Tänkte lägga ut lite bilder som blivit tagna den senaste tiden haha , alltid lika kul <3 Ha en underbar

Alla hjärtans dag för det ska jag ha :) önskar mina närmsta all lycka ! <3 

Min lilla stjärna, Grace <3


Älskar verkligen denna hund alltså <3 

Kvällsmys , med mig själv :)

Har precis tagit en 45 minuters kvällspromenad med Grace, hon är lite mörkrädd det märktes klart och tydligt men hon var jätte duktig! Vi gick fot när hon kände sig lite osäker, då kom vi framåt! Men nu skulle ha sett henne när vi skulle gå hem, ojojoj vilken fart alltså! då hade hon bråttom hihi ! men dra i kopplet det får hon inte för mig , men det gör hon nästan aldrig så! Nej det var jätte mysigt, jag , Grace och min mp3 som går i högvarv på låten Ironik - stay with me ... älskar den låten! 

Nu sitter jag här med en varm kopp te och ska snart nanna kudden, är trött som tusan, har varit en lång men roligt dag! Ska platta håret lite , ser ut som ett litet troll just nu haha, ska ha mitt nya hårband imorgon och en ny tröja som jag köpte på gina för , japp tro det eller ej 29 kronor :) jätte fin lila långärmad sak :) ska ha kjol/klänningen till som jag fick av Simon :) Nej nu hoppas jag att Erik kommer hem snart , han, stefan och sebbe är ute och drar i kryckan som de säger igen! hihi boys will be boys <3 


God natt , sov så gott ! 

Vilken dag :)

Har varit i töckfors med stefan och sabina :) Tog många roliga kort... De frågade om vi ville följa med till köpcentret där för de skulle köpa massa skidgrejer , och det gjorde de vill jag lova :) Massa saker ! Billigt var det också.. jag plockade på mig en del också , hehe köpte: 

- Ett hårband 
- Ett diadem med en jätte söt rosett på :) 
- Fotfilar (som jag ska ta med till k-hamn för där har vi inga bra)
- En jätte fin ring :) 
- En gosedjurs gris (skräll mig) 
- Döskalle klistermärke som man kan fästa på kläder
-Skor (ett par praktiska denna gång faktiskt)
- En jätte snygg slips , med japp såklart döskallar på (tror den blir grym nästa gång jag går ut) 

Det var nog allt tror jag , det var en mysig dag... den blev längre än vad vi trott men nu är vi hemma i allafall :) Fick ett sms av Anna min handledare som blivit sjuk :/ Hon frågade om jag ville vicka för henne imorgon .. och jag ville verkligen det ger mig så otroligt mycket att få vara en riktig lärare om så bara för en dag! så jag Skrev till min lärare att jag inte kunde komma imorgon och så skulle jag sända henne arbetet! Känner att jag behöver lite solljus just nu och vet ni, det får jag verkligen av barnen! 


So long ! 

(har en massa bilder jag ska lägga ut när jag får tid) 

en lugn kväll..

Haft myskväll med Erik idag , bara han och jag kollade på film, åt morötter med dipp... kan det bli bättre ? Jo det kan det nog ... känner att det är något på G i kroppen... hoppas att jag inte håller på att bli sjuk.. är det sista jag behöver just nu är fullt upp i skolan denna vecka ! Och alla veckor kanske man kan säga :/ jaja jag får väl hoppas på det bästa i allafall... Har mått lite dåligt idag... omskakad från igår.. antadligen för att det var första gången det var riktigt riktigt illa.. Känner att jag inte har kontroll längre ... inte över diabetesen inte över mina tankar .. är en fruktansvärt jobbig period just nu... både fysiskt och psykiskt ... men det vänder alltid .. det brukar det göra i allafall... Funderar på att söka efter lite hjälp både från diabetes mottagningen och börja gå till en psykolog igen .. tror det skulle hjälpa mig ur denna onda cirkel.. har ju hållt på länge nu .. det började innan jullovet och bara blivit värre och värre ... med allt , diabetesen, attacker, mörka stunder.. Men allt löser sig så småning om .. hoppas bara att det inte tar alltför lång tid att bli mig själv igen.. tänker speciellt på Erik som är med mig när det bryter ut ... kan inte vara lätt för min ängel.. men jag kan inte rå för det och jag hoppas han står ut med mig... det tror jag att han gör.. finns ingen som honom... <3

God morgon :)

Idag känns allt lite bättre , vet inte om det är snön ute eller människor som verkligen gör mig glad runt omkring mig :) Känner mig lite darrig efter igår men det är absolut ingen fara .. ska snart börja städa rummet sen vill jag nog ta en låång promenad med grace och min mp3, får se om jag får tid till det .. rummet ser ut som ett bombnedslag hihi , fy erik och mig ;P Nej nu ska jag göra lite nytta :) städa och läsa en didaktisk musikbok hehe ;P roligt roligt .....(eller inte) So long ! 

det värsta som kunde hända...men tur i oturen...

Har varit hemma hos Malin och haft en mysig filmkväll och suttit och pratat med tända ljus och en bra film :) När jag kom hem till henne låg jag på över 20 i socker och då gjorde jag som läkaren hade sagt, tog extra insulin och åt en apelsin ! allt var lugnt , gick ner till 6,2 som är exemplariskt eftersom ett blodsocker ska ligga mellan 5-7 ! Jag skrev till Erik och frågade vad han gjorde, han var på flygfältet med några kompisar och jag hade ingen nyckel hem så jag tog en extra bit hem och gick där med min mp3 och mina söta termobyxor... var jätte skönt , jag berättade för erik vilken väg jag gick.. och vi skulle mötas på macken för han skulle tanka.. ! Sen kände jag mig yr, riktigt konstig.. Min blodsockermätare fungerar inte alltid när det är kallt men tillsist fick jag igång den, då låg jag på 1,8 och försökte gå lite till medan jag letade efter druvsockret.... tyvärr hittade jag det inte i de tillståndet... (hjärnan stängs av utan socker tillslut hamnar man i koma, man blir konstig i handlande och tänkande) Jag gick ungefär 50 meter , sen försökte jag få tag på erik ... han hörde inte smset jag skickade... det blev bara värre med sockret , lyckades kolla en gång till och då låg jag på 1,5 så det gick snabbt neråt... Jag satt på bänken och grät... försökte skala en apelsin men jag kunde inte göra det... fingrarna lyssnade och huvudet fattade inte riktigt hur man gjorde.... Tur för mig har jag en pojkvän som har varit med mig sen jag fick diabetesen , han åkte och kollade efter mig eftersom han visste vilken väg jag gick... han och tommy kom med bilarna.. jag minns att de tutade på mig... när jag inte svarade kom erik springande... Jag var helr borta , bara grät och pulsen gick i 180 och jag skakade som ett asplöv... Erik fattade snabbt vad det var ... han skalade fort apelsinen och matade mig, sedan hittade han druvsockret och försökte hålla mig vaken... har små minnesluckor av hur det gick till men jag minns att det var svårt att tugga , svårt att andas , svårt att sitta.. Tillslut fick erik upp mig när jag hade ätit och han hjälpte mig till bilen....

Nu är jag hemma men om Erik inte hade kommit hade jag legat kvar där i snön och sakta men säkert hamnat i sockerkoma... Hur tackar man en pojkvän som precis räddat mig från att sväva i fara?

Bild, uppe hos stefan och Sabina :)

haha sitter med strumpbyxorna nere och insulin sprutan i handen.. Dags att få i sig kvällsinsulinet ! 

Diabetes, någon mer som känner såhär?

Sitter och läser i min diabetes bok, den boken som har varit min trygghet sen jag fick denna kroniska sjukdom eftersom jag inte fått den hjälp jag har behövt av vården. Jag hoppas att det kommer att fortsätta vara bättre nu när jag flyttats till Karlstad. Boken är skriven av Ragnar Hanås och den handlar om typ 1 diabetes. Några rader ur den boken som jag fastnade för:

i en undersökning fann man att personer med högre hba1c angav sämre livskvalite och hade mer ängslan och depression. Dessa resultat antyder att man mår bättre med ett bättre Hba1c. Men man kan också vända på dem och säga att det är lättare att uppnå ett lägre hba1c när man mår bra. En undersökning visade att stress ger högre hba1c men bara hos personer som hanterar stressen på ett ineffektivt sätt. Som exempel på ineffektiva sätt stress angavs ilska, otålighet och ängslan. I en sammanställning av 24 studier fann man ett samband mellan depression och högre hba1c. Detta är dock svårt att säga om depressionen orsakar ett högre hba1c eller tvärtom. Det finns en del data som tyder på att behandling med antidepressiv medicinering kan sänka hba1c.

Inlärd hjälplöshet är ett fenomen som kan uppstå när man känner att man inte kan kontrollera en situation och när orsaken till detta är orealistiska förväntningar på vad man kan åstadkomma i praktiken snarare än bristande förmåga hos individen. Ett exempel är när man följer alla råd man fått av diabetesmottagningen och blodsockret ändå svänger alldeles för mycket. Man lär sig då att det inte går att påverka blodsockret och slutar efter en tid att försöka. Felet är då att man har orealistiska förväntningar, dvs tror att man kan åstadkomma en jämn blodsockernivå bara man anstränger sig tillräckligt. Detta har också kallats för "diabetisk utbrändhet".
Realistiska förväntningar är istället att blodsockret alltid kommer att svänga en hel del och att det i praktiken är omöjligt att undvika att man så gott som varje dag har blodsocker över 10 vid något tillfälle. Det kan också vara realistiskt att uppnå ett lägre medelblodsocker över dygnet utan att öka antalet besvätliga känningar. Andra mer långsiktiga förväntningar och mål kan vara att
klara skola eller arbete utan att störas av sin diabetes.

Ibland kan saker som lillen här göra att jag känner mig trygg (giraffen)Vet inte varför det känns tugnt igen , kanske för att jag blir påmind varje dag om att jag inte kan vara eller göra som alla andra än för jag har inte hittat kontrollen över min kropp, inte heller över diabetesen... Jag är trött på att oroa mig, trött på att ta alla jävla sprutor, trött på att tänka på hur jag måste lägga upp min dag för att inte må dåligt, trött på sena luncher , trött på illamående på morgonen, trött på att vara skakis , jag är helt enkelt bara trött på det.........
Det finns så många saker jag vill ändra, så många saker jag inte borde bry mig om, ni skulle bara höra alla tankar som snurrar runt i mitt huvud... Kan vara saker utan en betydelse medan jag går och oroar mig för det... allt bara snurrar runt och äter upp mig innefrån...  ? Känna mig trygg att ni gillar/älskar mig även om jag backar, även om jag har mina brister, även om det är jag som behöver dig och inte kan hjälpa dig som jag brukar? skulle människor försvinna? skulle de stå vid min sida när jag berättar hur det är under ytan just nu... jag är svår... jag vet det men även om jag inte alltid berättar precis vad det är som är på gång bakom stängda dörrar så betyder det så mycket när någon frågar: Hur är det? har det gått bättre ? Hur känner du idag? Det värmer ... men just nu känner jag mig ganska kall... Tillslut kanske jag svarar och berättar hur det egentligen är just nu... Jag har en bubbla kring mig , den är inte lätt att komma igenom men jag vill ändra mig, jag behöver bara en knuff åt rätt riktning..... Jag vet vart ni finns, att ni finns för mig och ni vet att jag finns för er... men jag klarar inte att ta första steget ....Is this all of me Is there nothing more of me than this I would rather be One of the faces that you'll miss, 
no Do you care,
well I don't know,
no I'm struggling not to let go
Won't you lift me up Lift me up or else I'll never stop Don't you leave me alone
I've been through hell now show me heaven...

(inte jätte positiv i detta inlägg, sorry)Stay with me

stay with me dont fall asleep too soon  the angels can wait for a moment
stay with me dont fall asleep too soon the angels  can wait for a moment


Mattila :):):)

Nu har jag kommit hem från Mattila , alltså vilken bra upplevelse! Jag ångrar inte en sekund av att jag åkte måste jag säga ! det var underbart där uppe :) Vi åkte i onsdags morse, var en kul bilfärd haha , åkte med Sanna, Bea, Sara O och linnea , det var en färd jag inte glömmer! först precis innan vi skulle åka klämde Linnea sitt finger i bil dörren ajaj aj .. men hon var stark .. jag hade nog stört bölat ! Sen hittade vi inte bältet i mitten av bilen så vi fick lyfta på sätet ! Tillslut kom vi iväg :) sen var det där med vägen hade knappt kört en kvart sen var vi på fel väg men det upptäckte vi fort som busen och hittade rätt fort! ( ringde till klasskompisar som åkte med läraren, de visste vägen galant) Sen tog spolarvätskan slut i Sunne , och så åkte vi in för att fylla på, ja då gick den sönder så allt rann ner på backen men vi klarade oss bra ändå ! Tillslut kom vi fram efter att ha hejat på bilen upp för an halkig backe med massor av snö ! ;P

Sen kom vi till ett så vackert ställe, bara vitt, allt var så vackert... lite ovanligt först men det vänjde jag mig med ganska fort faktiskt! Sen fick vi gå till våra stugor, de var så mysiga... små med kamin :) de var wonderful, sov med Linnea , elisabeth (lisa) , Marie , lisa och Emmy . Ett härligt sällskap :) Sen gjorde vi iordning mat, pasta och köttfärsås :) gott som busen efter efter resan ! Sen Drog vi iväg och åkte pulka ! Och pulsade i den höga snön haha var inte det lättaste , jobbigt för alla muskler i hela benen! men det var det värt för att sedan åka nedför backen haha ! hundan va det gick :) På kvällen åt vi motti och fläsk.. någon konstig mat de brukar äta där uppe, var speciellt måste jag säga , men det gick att äta ! Sen gick vi till stugan och spelade kort och myste :) Nästa dag , torsdag , så redovisade vi våra vinterlekplatser , var kul att se vad de andra i klassen hade gjort också :) Nej en helt underbar resa... dock så sov jag två timmar när jag kom hem men det var behövligt alltså ! men får se hur länge jag blir vaken ikväll , får ju sova ut imorgon i allafall ! skönt !


Det kanske vänder nu, Mamma tack för ditt stöd, dina ord värmer så mycket och de stärker mig verkligen!  Tack mina underbara vänner som finns här för mig <3 (ni vet vilka ni är) Tack Erik som är och kommer alltid vara en ängel för mig <3

Mastmagasinet :) bilder
Så skojigt så :) hihi

Vilken helg :)

Har varit i Kristinehamn nu sen i torsdags , har varit kul och mysigt att vara hemma så länge ! har varit fullt upp, hela tiden ! men så är det alltid , skönt det med ibland men ser fram emot helgen då jag kan slappa lite :) I Fredags hade vi en tur på stan, jag mamma och Erik :) vi gick till fashion graze och shoppade loss :) vi hade handlat för ungefär 2500 kronor men det var fem plagg för 499 , snacka om att tjäna pengar, hittade två par skit läckra byxor :) Fick förfrågan också om jag ville gå model igen för deras kläder , självklart , var dunder kul sist ! så det ska bli roligt, sen hade vi mys kväll och spelade kort och greja när pappa kom hem , men det bästa var att vi åt KRÄFTOR!!! finns fan inge godare! 

Vi skulle ju egentligen åkt till Madde och Magnus i Karlskoga men stackars madde blev jätte sjuk så vi var tvugna att ställa in , det var tråkigt men lördagen blev bra ändå. När väl besvikelsen hade lagt sig, såg verkligen fram emot att åka till med och gå ut, men vad gör man. Så jag ringde till LInnea på kvällen och frågade om vi skulle göra något... Erik kom på den strålande iden Boda borg.. (jag var skeptisk först som alltid) men det var verkligen skit kul!!! Vi (jag linnea erik linus) tog 13 stämplar , har typ aldrig hänt innan !!!! nej vi var super bra, vi kom fram dig vid tolv och slutade väl vid halv sex att ta fler banor! Sen var det bara hem efter att vi ätit i karlskoga och duscha , sminka sig och dra iväg igen! Vi var bjudna på fest hemma hos Linus, sen gick vi till mastis! Det var helt klart över alla förväntningar jag hade alltså, var super glad ! Vi sjöng kareoke, dans loss på de två dans golvet och hade allmänt skit kul !!! Bra bra bra dag och kväll !!! 

Men på söndagen var ju inte allt lika positivt, fy fan vad ont i huvet jag hade och HELA kroppen efter boda borg... jag är en otränad jäkel alltså ! haha men Erik kände lika så det var bra. Idag Missade jag en föreläsning i skolan men det var helr klart värt det för jag vikarierade på min vfu plats , det var helt underbart , längtar helt enkelt bara tillbaka dit igen, underbar personal och elever! <3 

Nu har jag suttit och packat, går lite segt , känner att jag inte är på topp alls... hade nog hellre varit hemma och packat, har så goa föräldrar som vill hjälpa till och har lösningar på allt <3 Men jag är tillbaka i karlstad och sitter här på rummet själv, de andra spelar kort... ska väl snart duscha ... för imorgon drar vi juh till Mattila , ska åka PULKA , fy fan vad kul det ska bli, eller vad säger du Linnea ? haha vi kommer väl rulla nedför backen tillslut haha ! 


So long :)