Hundrastgården!

Igår tog vi en sväng till gården för att möta upp Cabo :) En av Algots kompisar om man säger så, han älskar att leka med honom. Tyvärr har Algot fått en ful ovana att jaga svansen på honom och Dante, inte snällt ! 
Kom in en stor fast liten kille på 11 månader! 
De lekte bra alla tre, fast Algot var lite avvaktande mot den stora och detta respekterade han :) 
Sen kom Kipp och hans "lillasyster" Zelda på besök i gården. Hon va så söööt ! 
Inte gammal hon inte <3 
Algot va tvungen att skälla lite när andra hundar gick förbi! 
Lite godis sök :) 
 
Idag har vi Malva på besök, passar henne medan matte går i skola. Det första de gjorde var att hälsa lite snabbt sen busa i lägenheten. De har super kul! 
 
Malva
 

Mimo 25 år!

I lördags hade vi det jätte roligt nere i lokalen när vi firade våran underbara pingla Mimo. Det var mycket skratt, lekar, drycker och god stämning. Födelsedagsbarnet: 
Hon fick många paket under kvällen med allt från Rakel (en tjej med afro som hon kunde diska med) till målargrejer. Hon va kvällens holahola tjej <3 
Vi hade även en frågesport där temat var Mimo, alla var super duktiga men vinnarna blev Tommy och Sabina som båda hade 13/15 poäng! Starkt jobbat! 
 
Killarna han till och med kolla lite på hockey :) 
Vackra Therese, inte konstigt att Erik inte kunde slita blicken haha ;P 
Lite dans med Amanda, hon gjorde de bästa movsen ! 
När man fyller 25 är det ju bäst att få glasögon, även om dessa tillslut kommer försämra synen haha
Haha "det blev kallt"
Vi körde också lekar, det var två lag som ställde upp och vågade detta haha
De var alla super duktiga ! 
Här var det dags för mumien !! 
Vilka fina mumier vi fick! 
Var en jätte trevlig kväll, tack igen Mimo ! 
 
 
 
 
 
 

Födelsedagskalas i vitt!

Igår firade vi Mimo som i torsdags fyllde 25 år, självklart var klädkoden vitt. Vi var bjudna ner till lokalen vid 19 för att fira med presenter, lekar, skratt och snacks ! Tänkte visa er min outfit för kvällens firande, köpte klänningen i fredags på H&M för 149 kronor, blev super nöjd! 
Även om inte klänningen var helvit så var alla detaljer det :) 
Älskar verkligen klänningen! Super skön och snygg och helt i men stil! <3 Nu ska jag plocka lite, göra mat och sedan åka till gården med Algot, ett riktigt söndagsnöje. Kommer mer bilder från kvällen senare :) 
Super goa Amanda, när jag kom ner i lokalen igår sprang hon fram till mig och ville upp, kärlek <3<3<3
 

Härliga filmer!

Har laddat upp två filmer från uppvisningen, den första när de värmer upp lite sen när hunden får arbeta med det den uppenbarligen älskar :) 
 
 
 
Var jätte kul att se måste jag säga! Det tyckte Erik också, Algot brydde sig inte riktigt utan stod vid min sida hela tiden och funderade på om han skulle få godis ;P 

Hundensdag <3

Idag var det aktiviteter vid smådjurskliniken här i Karlstad. Det började klockan elva och höll på till två. De hade ponnyridning, fika, vaccination till extra pris, tandkoll, kloklippning och mycket mer. Det märktes snabbt vart det var för det var mycket bilar och människor, även massa hundar. Min lilla skällmaskin skällde till och från de första minuterna sen uppförde han sig exemplariskt! 
 
Utanför fick man test påsar med foder i, ska prova dem faktiskt och se vad Algot tycker. De innehåller mycket bra saker och motverkar plack, vi får se om det är något vi vill ha i framtiden. 
De hade uppvisning av agility och de som kollade på fick också testa de olika hindren. Vi hann tyvärr inte se hela uppvisningen men det vi såg var roligt! 
 
Hästarna var från 4H gården och jätte duktiga runt alla människor, var många barn som red! En annan station för barn var ett ställe där de fick ge kommando till hunden att den skulle appotera. Hunden hämtade då en godis påse och kom tillbaka med till barnen:) 
 
Var en jätte duktig hund som verkligen älskade barn! 
Sen var det uppvisning om skydd, det va roligt att se, hunden var verkligen fokuserad. De som hade det sa att grunden är lydnad, det måste fungera för att hunden ska kunna detta. Hunden var endast två år gammal och super duktig! 
 
Hunden fokuserade på husse när han gick fot. 
Han skulle ligga innan han fick kommandot att ta "tjuven"
Tänk er att ha en hund i armen utan skyddet, jag skulle ge mig snabbt !! 
De var jätte duktiga ! 
Eftersom Algot är så fruktansvärd hos vetrinären ville jag testa att klippa hans klor i ett av rummen. Jag kom in och berättade att han är nervös och inte snäll när han är i dessa situationer. Hon frågade om jag ville ha munkorg men jag sa att detta gjorde honom värre. Så vi satte fast honom i en av de kopplen hon hade uppe på bordet och jag höll/klappade honom på huvudet! Han var jätte duktig, hon kunde ta alla tassar utan att morra eller försöka bita! Sååå underbart! Kändes skönt att det fungerade. :) 
 
Algot var lugn och balanserad under den tiden vi var där. Nu är han trött efter alla intryck. Vi filmade också en del men de visar jag i ett annat inlägg:) 
 
 
 

Besök i gården!

Igår åkte jag och Algot till gården för att möta upp hundarna Malva och Hasse :) Vi åkte lite innan ett och träffade så en jätte stilig Border collie som var hur snäll som helst. Sen kom de andra små hundarna och en äldre hunddam på 14 år, detta märktes dock inte alls :) Sen kom också världens sötaste valp :) 
Söta Hasse, lite blyg men samtidigt nyfiken :) 
Vackra Malva, Algot och hon brukar springa runt :) 
Så fin, förredetta Agility stjärna :) 
Den yngsta lilla sötnosen, var också med och lekte, men är inte riktigt lika snabb som de andra än <3 
Full fart ! 
Trevligt sällskap! 
Det var lika trevligt som alltid och hundarna hade väldigt skoj tillsammans! Algot har bara blivit mer och mer lekfull den senaste tiden, det glädjer mig verkligen <3 
Nej nu ska jag göra mig iordning för snart ska jag ner på stan med Sabina och Therese. Har lite ärenden jag måste göra och så hoppas jag hitta en vit klänning inför Mimos fest imorgon! 
 
 

Torsdag!

Idag va det riktigt kallt ute när jag körde Erik till skolan, 2 grader och is på rutorna och frost i gräset. Snart dags att ta fram vantar och mössa tror jag! Kollade igenom lite bilder och hittade lite på mig och Erik, är tyvärr inte med så ofta på kort tillsammans men ändå;P 
 De två första korten är från 2006, den ena från Göteborgsresan vi gjorde tillsammans i början av förhållandet, det andra från ett släktkalas. 
Det va ett tag sedan! Nästa bild så är det 2008 och vi hade flyttat in i lägenheten på Kronoparken :) 
Sen hoppar det fram till 2011, då vi hade en bättre kamera :) 
 
Sen är det 2012 :) 
Haha det kan hända mycket bara på ett år ;P 
Ja tiden går fort och åren rullar på tillsammans med varandra, ångrar inte en minut av tiden tillsammans med Erik. Jag ser framåt med honom och han är min stora kärlek <3 
 
 

Handlat lite!

När Erik kom hem från skolan så åkte vi ut en sväng innan vi skulle hämta grytorna. Först åkte vi till apoteket och hämtade lite sprutor och sånt, hade dock inte allt inne så får ta en sväng dit på fredag också! Sen åkte vi till Skåre och köpte påfyllning till Algots antiskall halsband, har varit slut ett tag så det va skönt. Använder det inte så ofta men ibland behövs det verkligen ! 
Det finns ju en rolig affär brevid djuraffären där de säljer allt mellan himmel och jord. Där inhandlade jag lite snoddar (fattar inte vart alla mina tar vägen) och vi hittade en ny badrumsmatta för 119 kronor. Den passade väldigt bra i färgerna och jag tror det kommer att bli skit snyggt! :) 
Både katter och hunden skulle fram och undersöka ;P 
Vi gick in på skoaffären också för att kolla lite och vi kom ut med tre par skor ! Erik köpte 2 och jag ett par, var tre betala för två. Blev riktigt nöjda både jag och Erik! 
Ett par finskor och ett par vanliga till Erik. 
Detta är mina nya, de är sådär gosiga inuti och kommer värma mina fötter nu när kylan är påväg :) 
Kastrullerna var över all förväntan, inte bara snygga utan skit bra också! Känns roligare att laga mat när man har så fina grejer ! 
Snygga va? 
Dagen har varit bra och det var väldigt trevligt att åka ut med Erik. Var längesedan vi gjorde det! Har varit så mycket ett tag nu så man hinner inte riktigt ses på samma sätt som vi gjorde idag <3 
 
 

Onsdag!

Idag är det mitten av veckan och hösten har verkligen smygit sig snabbt hit. Det känns i luften att det är kallare och löven börjar skifta i vackra färger! Det är med blandade känslor, jag gillar hösten men regnet och de kallare kvällarna är inte lika roliga ! Fast snart kan vi ju tända ljus, linda in sig i en varm filt och mysa om kvällarna, det är inga fel. 
 
 
Idag fick jag svar från Miljonlotteriet som jag var medlem i förut, de pengarna jag vann köpte vi grytor för på deras hemsida och ett träningsredskap. Ska bli roligt att få yttligare nya saker till köket. De kostade 600 kronor så jag tror att de är av bra kvalitet:) 
De ser väldigt fina ut iallafall, speciellt om man jämför med de grytot vi har nu. De är från min tid i Filipstad och innan det från sommarstugan mormor och morfar hade, de har många år på nacken haha! Nu ska jag greja lite, Erik kommer hem om en stund och då ska vi åka till Pressbyrån och hämta ut paketet:) 
 
 

Träning!

Nu när Algot är bättre har vi satt igång med träningen igen, igår va vi ute i skogen och tränade. En av sakerna som vi skulle träna på i kursen var följsamhet i kopplet. Algot har blivit mycket bättre på att gå brevid och han kan gå fot kortare bitar, han är jätte duktig! Visade Erik igår och han blev imponerad av det vi tränat på <3 
 
En av sakerna vi gjorde igår va att leta efter godis i skogen, det tycker han är roligt. Ni ska höra hur han arbetar med nosen, den går i 180 ;P 
Vi tränade annat också:
 
Sitt, ligg och stanna är något vi tränar på dagligen så att vi ska få det att fungera. När bilden blir skakig är det för att jag backade och det var väldigt nedför där, haha tur att jag inte ramlade ! 
 
 
Han va super duktig ! Är jätte kul att träna och jag ser fram emot nästa tillfälle på kursen <3 

Min stackars bebis!

I fredags efter vi tränat Agility kom Malin och käkade tillsammans med mig och Erik. Vi pratade, kollade på tv och hade det super trevligt, som alltid. När Malin åkte hem vid halv tio gick jag sista rundan med Algot, han gjorde sina behov och det va inget mer med det. 
När vi kom upp till lägenheten gjorde jag mig iordning för att sova när jag hör att Algot grejar med något. Då stod han brevid sängen med en stor matspya framför sig, jag tar genast bort denna. Sen bara fortsatte det, han spydde mer och mer. Han nästan kröp fram på golvet, ville inte vara i närheten av oss som han brukar och tyckte att det var jobbigt att hoppa upp i soffan. Jag bleb självklart väldigt orolig speciellt eftersom hans beetende ändrades så mycket. Det fortsatte på samma sätt under större delen av natten, tillslut la han sig vid mina fötter och vi kunde båda sova en stund. Nojjig som jag är så vaknade jag ca 1 gång i timmen för att kolla att Algot andades...
 
När jag vaknader på morgonen var det löst bajs i både kök och vardagsrum och det första Algot gör är att spy igen.. Då väckte jag tillslut Erik eftersom det blev lite för mycket för mig, efter en hel natt. Algot fick ingen mat som det stod på internet att man skulle göra i minst 12 timmar. Jag försökte få i honom vatten men han ville inte ha till en början. Så hela lördagen spenderade jag tillsammans med en hängig bebis som kunde slappna av när jag låg brevid i sängen, annars vankade han runt. 
Senare på kvällen fick jag i honom vatten och han blev piggare. Under söndagen så va han nästan sig själv igen, fortfarande ganska trött men inte spytt något! Är så skönt att han är bra igen, var orolig och tyckte så synd om honom! Jag vet inte vad det va som orsakade han mående men det spelar inte så stor roll nu när han mår bra igen! Känns skönt att ha tillbaka min vovve <3
 
 
 
 
 
 

Agility!

I fredags åkte jag tillsammans med Lotti för att möta Jindra på Hammarös brukshundsklubb för att testa deras agility bana. Haha vi körde lite vilse men tillslut hittade vi med vägledning av Jindra i telefonen, var inte så svårt om vi hade tittat på skyltarna ordentligt haha! 
Dante är verkligen en naturbegåvning ! 
Och en till naturbegåvning! 
Vi fick turas om att vara på banan eller träna på olika hinder haha, de ville annars gärna vara inne i tunneln samtidigt eller hoppa brevid varandra ;P Så söta ! 
 
Algot va super duktig, hade lite svårt med den långa tunneln, kom ut från fel håll ibland haha
Vart ska vi nu mamma? :) 
Självklart varvade vi träningen med vila och lite lek, ska ju vara roligt att hålla igång ! 
 
Tack så mycket Lotti och Jindra, var super kul!! 
 
 
 
 
 
 

Hundrastgården!

I onsdags och torsdags var jag och Algot i gården för att busa lite. Algot var på lekhumör och hade super roligt med de andra hundarna. Det som var lite jobbigt under tiden var att han skällde så på andra hundar som kom in i den andra inhägnaden, jag stressade nog upp mig lite och han blev värre. Nästa gång det kom hundar så sprang jag inte efter honom utan stannade där jag var och Algot kom till mig jätte snabbt utan att skälla speciellt mycket! Han blev lugn när jag var det :) 
Var iallafall super mysigt som alltid! 
De är riktigt snabba, godingarna<3
De hade så roligt ! 
 
 
 

Lite mer av shoppingen!

Ska visa er lite mer av det jag köpte, var bara tvungen att köpa dessa två nallar, älskar dem. Nu har jag 6 stycken, de är ju bara för söta <3 
Sen köpte jag ju lite kläder, 2 leggings, trosor, 2 bhar, och linnen. 
 
Älskar de med döskallar på, var de andra tjejerna som hittade dem åt mig :) 
Passar mig perfekt ! 
Sen köpte jag röda stenar på julavdelningen men kommer använda dem året om. Något prickigt var ju tvungen att köpa så det blev en necessär :) 
 
Och en shoppinglista att sätta på kylskåpet :) 
Vi köpte mer småsaker som klosax och sånt :) Är iallafall jätte nöjd över mina köp och Erik likaså! Så nästa sommar blir det Ullared igen, har blivit lite av en traditon, en trevlig sådan!! 
 

Ullared del 2!

Tänkte bjuda på lite bilder vi tog på morgonen innan vi klev in i affären, vi fyra var otroligt taggade och var redo att shoppa loss! 
Det var väldigt mysigt och härligt inne på Gekås mellan 7 och 10 ungefär, lite folk och man kunde kolla på sakerna obehindrat. Runt halv tio tog vi en fika och efter det va affären proppad med folk.
 
Kladdkakor, kaffe och wienebröd mättade våra magar! 
 
Senare kom killarna och mötte upp oss, då gick vi parvis och kollade grejer till hemmet osv. Efter lunch någongång kom Malin, Charlie och Malina till Ullared. Vi denna tidpunkt började jag bli riktigt trött både i kroppen och i huvudet. Vid fyra var jag tvungen att komma ut därifrån, så jag, Erik och Jonna ställde oss i kö. Det tog en liten stund men när vi kom ut efter 9 timmar därinne va det härligt med frisk luft! 
Haha Erik va super söt och drog kundvagnen med mig i till husvagnen <3 Blev många skratt under vägen till campingen! 
 
 När vi kom fram gick jag och la mig och somnade som en bebis. Jag blev väckt av Sabina på kvällen som berättade att vi skulle börja grilla för Erik, Stefan, Mateusz och Therese skulle snart komma tillbaka från minigolfen. 
4 grillar hade vi :) 
Det var dukat i ett av förtälten och vi satte och käkade. Det var trevligt, gott och super mysigt! 
 
Senare under kvällen spelade vi spel, hade disskutioner och skrattade. Killarna sjöng även en trudelutt eller två under kvällen. Vi var alla slitna efter en lång dag men kvällen var underbar ändå <3 
 
 

Träning!

I tisdags var det dags att träna igen med Algot. Under de två veckorna sen förra gången hade vi hemma tränat på sitt, ligg, inkallning och stanna inför i förrgår. Utan att använda händerna ;P Svårare för mig än för Algot måste jag erkänna. 
När vi kom till platsen var Algot ganska lugn och det blev endast några skall på de andra hundarna, inget utbrott. Så det blev jag riktigt glad över men han va lite osäker runt de andra hundarna, skakade lite och hade svårt att fokusera vissa gånger. 
Det vi började med var sitt och ligg med olika störningar: 
- Jag gick runt Algot. Han reste sig några gånger men tillslut fungerade det som vanligt. 
- Rycka lätt i kopplet och hunden ska fortsätta vara parkerad. Detta var lättare i sitt än ligg så det måste vi träna mer på.
- Jag parkerade Algot och böjde mig ner, lekte med en leksak och hoppade runt. Detta var han duktig på, han stannade kvar. 
Algot kan sitt och ligg men har svårt att hålla positionen en längre tid, detta kommer vi få arbeta med mycket. Fast han var jätte duktig och jag är stolt över honom. 
Bild från Kristinehamn när vi tränade. 
 Nästa steg var skvallerträning: 
- Jag kastade ut några godisar på backen som Algot inte kunde få tag på och när han tittade på mig så belönade jag. 
- Sen gick tränaren förbi och Algot kollade på henne och när han vände sig mot mig sa jag snabbt bra och belönade honom. 
- Det handlar om att Algot ska skvallra till mig när han ser något exempelvis på andra hundar, människor osv. 
Den sista övningen vi gjorde var filten:
Alla tog fram en filt och lämnade hunden på filten och sa stanna till hunden. Hunden får sitta, ligga eller stå på filten eftersom detta är en övning som är perfekt om man vill att hunden ska gå till en speciell plats exempelvis om man är bortbjuden. 
- Jag belönade ofta och det är viktigt att ge ett kommando då hunden får lämna filten. 
- Nästa steg är att träna in kommandot "filten" så att hunden vet vad den ska göra! 
 

Det är verkligen super roligt att träna och i läxa fick vi i uppgift att skriva en dagbok om hur träningen ser ut varje dag tills nästa tillfälle. Några frågor att besvara är: 
-  När har vi tränat? 
- Hur långa pass? 
- Vad har vi tränat? 
- Var har vi tränat? 
- Hur gick träningen?
Det började jag med igår, behöver inte skriva så mycket men så att tränaren vet hur mycket vi tränar ungefär. Det är också bra för mig själv att tänka igenom träningen så det blir strukturerat. 
Mitt lilla busfrö <3 
 
 
 
 

Ullared, lite av shoppingen!

Som jag tidigare skrev så var vi länge inne på Gekås och vad grejer vi hittade. Tänkte visa er lite grann av det jag och Erik köpte. 
Massor med grejer till köket: En knivslip, matlådor, sax, wokpanna, Stekpanna, handduk, glas och bestick m.m
 
Jag köpte även lite grejer till naglar och smink! 
 
Måste ju även köpa lite block, två ämnes och ett vanligt. Jöpte mig även en bra penna med stift och en pärm där vi kan ha papper. Etiketterna köpte vi för att vi ska ha dem på de pärmar vi redan har hemma, så blir det lättare att se exakt vad som finns i den:) 
Köpte också nya hörlurar till datorn och ett par jag kan ha till mobilen. Behövde verkligen en korthållare, fastnade för denna! 
 
I köket har vi en ny gardin (ska fixas till), en ny duk och blommorna! 
 
I vardagsrummet blev det mörka gardiner, eftersom fönstret är så brett la vi till de vita också. Blev super nöjd! Har även nya gardiner i sovrummet, vilken skillnad måste jag säga! 
Sen köpte jag grejer till Algot, blev tokkär i en liten juldress till honom, han är inte lika förtjust som jag ;P
Det va inte många sekunder han hade luvan på sig haha! 
Sen hittade jag också ett regntäcke till honom, kommer att bli bra till hösten. Var på gränsen till att vara för stort men det fungerar bra ändå! 
 
 
Detta var en del av shoppingen, eller ja det jag packat upp än sålänge. Påsen står kvar i vardagsrummet. Detta för att jag vill få ordning på de ställena de ska vara, vilka blommor som ska vara vart osv. Jag är verkligen super nöjd över alla köp som vi gjorde! 
 
Så såg det ut när vi kom hem :) 
 
 
 

Ullared 2013! Del 1

Igår kom vi hem från Ullared, trötta och ganska slitna. Det tar på krafterna att shoppa för fullt! I fredags kom vi iväg mot Gekås strax efter halv fem och jag kan stolt säga att jag inte sov något under resan dit, haha jag som brukar sova vid Säffle annars ! ;P När vi hade packat in våra saker så kan jag inte påstå att vi var säkra på att få med oss allt vi skulle handla hem men trångt kan vara mysigt. 
Under resan pratade vi om drömmar och allt mellan himmel och jord. Var en jätte mysig resa med trevligt sällskap. Jag och Erik åkte med Stefan och Sabina och på plats i Ullared var redan Therese, Mateusz och Jonna. På vägen käkade vi på Donken, vi hade fika i bilen och vi handlade inför grillning på Willys inför lördagen! 
 
Erik testade klyftpotatis istället för pommes ! 
Vi var framme i husvagnen runt halv tio på kvällen där vi mötte de andra, blev ett kramkalas och sen efter att vi bäddat satt vi och pratade med lite tilltugg och god dricka! Vi gick och la oss i ganska bra tid eftersom vi tjejer skulle ställa klockan på 6 dagen efter, vi ville vara på plats när det öppnade klockan sju :) 
Nästa morgon var det grus i ögonen men lyckliga tjejer som käkade frukost och gjorde sig iordning ! Vi tog bilen ner och det va lugnt och skönt när vi steg in i affären :) 
Full fart mot shoppingen! 

Ullared!

Idag ska vi åka till Ullared, som jag har längtat! Ska bli jätte roligt och vi är ganska många som ska åka! Det är jag, Erik, Stefan, Sabina, Jonna, Malin, Malina, Charlie, Therese och Mateusz ! Så vi blir ett gäng ! Just nu håller jag på att packa lite, försöker verkligen tänka på vad jag behöver ha med och inte så vi ska ha mycket plats i bilen till allt nytt vi ska köpa! Vi har en låång lista som vi ska kolla efter på Gekås! Hoppas vi hittar det mesta !
Algot ska vi lämna i Kristinehamn hos mina föräldrar, känns alltid jobbigt att lämna honom men jag vet att han kommer ha det super bra där <3 
 

Hundrastgården!

Igår tog vi en sväng till gården, jag och Algot. Där mötte vi Cabo, Dante och Casper :) De lekte jätte bra och vi var där över två timmar. Är så härligt att se dem leka och busa med varandra. 
Algot lipade åt den lilla valpen :) 
Full fart som vanligt ! 
Måste ta en paus ibland också <3 
Tack för en mysig stund i gården! 

Tjejmiddag hos Mimo!

I lördags var jag bjuden på tjejmiddag hemma hos Mimo. Hon serverade en förrätt när vi kom som vi åt i vardagsrummet innan middagen. Det va jag, Mimo, Therese, Sabina, Malin och Amanda som var där under kvällen. Blev som alltid massa prat och trevlig stämning! 
 
Under kvällen hade vi också bytarparty, alla hade med sig fyra saker som vi skulle byta bort med varandra. Jag kom hem med massor av smycken men också Sabinas egna påse med saker från deras trädgård, det som lockade mest var äpplena som smakar fantastiskt! 
Mimo började visa sina saker :) 
Detta var Therese första bytarparty :) 
Maten var jätte god och efterrätten lika så! 
Det var en mycket trevlig kväll, tack Mimo för en goda maten och alla för underbart sällskap. Nästa gång är det min tur att bjuda hem mina goda vänner <3 
 
Jag och lilla prinsessan Amanda ! 
 
 
 

Cooling !

Lika cool som "pappa" med kepsen <3 
 

Sängen är full !

Våra tre godingar tycker om att spendera lite tid i sängen, i fredags tog de upp mycket plats. 
Scilla låg som en liten boll<3 
Algot va trött. 
Dollar hade sin vanliga slappa stil <3
De njuter iallafall ! Mina hjärtan! 
 

Start av ny kurs!

Igår var jag på starten för kursen "Lös hund" hos Johanna på Karlstadshundcenter. Var super roligt att få börja träna ordentligt igen. Kursens sufte är att hunden ska fungera med och utan koppel tillsammans med mig som förare vad vi än stöter på för störningar. Jag ska verkligen lägga ner mig ordentligt på detta för jag tror att vi kan klara detta med rätt stöttning och vägledning! 
Igår pratade vi en stund först om upplägget, olika belöningar och vi fick presentera våra hundar för varandra. Hundarna får inte hälsa när vi är där vilket jag tycker är bra för vi är inte där för att leka. Algot lugnade ner sig väldigt snabbt och efter bara några skall så var han tyst och fokuserad på mig resten av träningen. 
Denna kurs är otroligt viktigt att man tränar hemma om vi ska nå våra mål och det tänker jag göra, vi fick lite i läxa: 
- Träna kommandon endast med rösten, jag ska fokusera på sitt, ligg och stanna. Kom verkligen på mig själv igår att jag använde kroppen väldigt mycket, ska fungera utan också! 
- Träna intensivt på inkallning, att han alltid ska komma. 
- Förstärka hans namn, när jag säger det ska det vara något speciellt. 
- Följsamhetskommando, att gå fint brevid med slakt koppel! 
Detta ska vi träna intensivt på och hoppas att vi gör stora framsteg, jag kommer att uppdatera om hur det går! 
 
 
 
 
 

Dusch denna morgon!

Idag efter att ha varit ute med Algot blev den en dusch för honom, han var så dålig i magen att det va bajs i både svans och rumpa. Så det vara bara att slänga han i duschen, var ett tag sen så det behövdes. Hade dock inte tänkt att göra det idag innan vi skulle till rastgården men sånt är livet! Han blir iallafall lite tokig när han är blöt, springer omkring och grejar en stund :) 
 
Han blir inte så stor när pälsen är blöt <3 
 
 
Är inte så enkelt att få bra filmer men bjuder på dessa ändå! 
 

Hundrastgården!

Igår var jag i gården för att hjälpa till att fixa där, brukar vara arrangerade städdagar då alla är välkomna att hjälpa till! Det fylldes på sand, täckte gropar och vi plockade skräp. Det var inte lika mycket som det brukar vara, sist hittade vi massa glas och annan skit som låg i gården! 
Det var självklart massor av lek och hundarna njöt av varandras sällskap. Algot var lite försiktig och när det bara var han och hundar han inte kände igen så väl ville han inte riktigt leka. 
Cabo och Kipp sprang omkring, Algot hängde på dem :) 
Söta Malva ! 
Jag kommer mamma <3 
 
Tjena ! 
 
 Vattenpölen blev ett lerbad, nästan som en spa behandling!