Tillsammans!

Nu får ni ta hand om varandra igen, 
friska och så starka tillsammans...
Hon har väntat på dig, du har längtat efter hennes famn 
Äkta kärlek nu när ni når varandra, 
men jorden, livet är tungt utan er, 
alla minnen vi delar tillsammans som ingen kan ta ifrån oss.. 
 Alla nätter och dagar vi var i erat hus, 
ja tillsammans hittade vi på mycket bus. 
I din källare farfar, inspirerade du oss med häpnad, 
över alla dina vackra skapelser.. 
Ni båda är saknade, ni har alltid varit en stor del av mitt liv.. 
Som alla gånger du fick en kram, alltid lika tacksam var du farfar.. 
Ta hand om varandra! 
Vila i frid nu, älskade farfar <3 
 
Du har kämpat så hårt, 
många gånger i ditt liv, så stark, 
så underbar med en livskraft få har, 
du kämpade tappert utan din käraste vid din sida, 
nu du till himlen åkt, 
Farmors väntan är över, 
likaså din, 
inget kan längre skilja er åt ! 
 
 
 

Cabo och Algot!

Denna vecka har Cabo varit här och myst med oss ! Han är så go så! Det har gått jätte bra med Algot och honom! Katterna är just nu i sovrummet för de gillade inte besöket så mycket! 
Vi har tillsammans gått långpromenad med Ewe och igår gick vi tre vid Sörmon! 
Det var mysigt vid Sörmon, jag hade Algot lös och Cabo gick "lös" med långlina ;) 
Bjuder på några små korta filmer: 
 
 
 
 
 
 
Vi hade det super skoj, men det syns nog :) Idag blir det en lite lugnare dag, Lotti kommer runt ett så vi ger oss inte ut på någon långpromenad nu på förmiddagen för det är onsdag och hundpromenad i stan ! 

Halloweenkväll med goa vänner!

I fredags var vi hemma hos Stefan och Sabina och firade Halloween. Det bjöds på snacks exempelvis Frankensteins öronwax och bajs haha, de hade hittat på roliga desserter! Måste säga att det vad väldigt gott i allafall! Det är alltid roligt att få klä ut sig speciellt när alla har lagt ner sig för att inte se ut som vanligt! 
 
En cool pirat vis namn Pillan ! 
Erik hade festat hårt....
Batman med sina magmuskler! 
Sabina var cheerleader till sitt älskade Färjestad! 
Spöket Stefan här tillsammans med Batman! 
Jag med min tiger Algot och Häxan Amanda som hade tappat hatten ;P 
Sabina och Therese hade också fixat olika lekar inför kvällen. vi var i olika lag och tävlade, riktigt kul!
Här gällde det att förflytta kulor tillsammans i laget! 
Här ser man också Ninjan Jonna, Super Tommy, möderskan Mimo och andra figurer :) 
Möderskan hade mördat många i sina dagar! 
Super Tommy tar en liten paus! 
Vi fick också känna med handen i Frankensteins hjärna under kvällen för att lista ut vad det var där i ! Var mycket kladd och gojs haha! 
 
Cheerlederna Sabina och Skadade Therese var nöjda över att vara ledare haha! 
Vi ställde självklart upp på att ta bilder på tjejerna och killarna:
Super Tommy vann kvällens utklädnad !! Grattis ! 
 
Tack för en jätte rolig kväll allihopa! 
Just det, Batman försvann under kvällen, istället fick vi besök av en riktig pudding, vi tjejer fick hålla hårt i våra män! 
Med de ögonfransarna var det inte lätt för killarna att motstå ! 
 
 
 
 
 

Träna !

Idag ska jag åka ut till Sörmon och träna med Algot, skulle vara ett gäng där runt elva så tänkte åka dit :) Sist gick det inte så bra med slalom men det är bara att fortsätta att träna på det! Så idag blir det nog mest slalom och kanske någon kombination att hoppa ! Jag hoppas att jag orkar åka, har legat väldigt högt i socker, allt blev lite fel igår men jag har tagit extra insulin nu iallafall:) 
I fredags innan Halloween kvällen så duschade jag Algot och gjorde honom så ren och fin <3 
Han var jätte duktig men tyckte inte att det var så roligt haha
Min blöta lilla prins! 

Halloween förberedelser!

I fredags var vi på Halloween kväll hos Stefan och Sabina. Våra utklädnader fick inte kosta så mycket i år så vi fick ta det vi hade hemma. Så vi gjorde olika sår som vi skulle ha med hjälp av latex. Vi gjorde de redan i onsdags så att de skulle torka ordentligt. 
Jag använde toapapper som jag gjorde skrynkliga och sen hällde jag på Latex. Man ska göra detta på glas för att lätt kunna lyfta bort det! Nästa steg var sminkningen, jag tog vanlig foundation.
Jag fick pensla på några gånger för att få det teckande, haha blir lite kletigt! Sen är det bara att börja leka med färger, jag använde mig av rouge och ögonskuggor :) 
Nu börjar "såren" få mer struktur! 
Sen sprutade jag på fejkblod och sen drog ut det för att allt skulle få en klibbig röd känsla! 
 
Det sista jag gjorde var att spruta på med blod som jag lät rinna ner ! 
Nu började det likna något! 
Eftersom jag hade köpt en tiger dräkt till Algot valde jag att vara "tigertämjare" och detta sår var från min tiger som rivit mig! Så Algot och jag hörde ihop! 
Jag och min farliga tider! <3 
Självklart matchade naglarna ;)
 
 
 
 

Halloween igen!

Ikväll är vi bjudna på en halloween kväll hemma hos Stefan och Sabina. Det var en lite impulskväll tror jag men lika roligt för det! Erik och jag bestämde oss för att inte lägga några direkt pengar på våra utklädnader utan ta det vi har hemma. Det har funkat riktigt bra faktiskt! Kollade igenom externahårddisken från andra tillfällen då vi var utklädda, är roligt ! Är mest nöjd med förra årets utklädnad måste jag säga :) 
Devil! 
Erik var tjej och jag var kille :) 
Jag krigare och Erik tjej <3 haha
 
Zombie på halloween firandet på jobbet. 
Och förra årets: 
Erik ! 
Jag och Algot ! 
Så ikväll händer det igen.... Woho! 
 
 

Fredag!

Idag var vi uppe med tuppen eller nästan innan kändes det som haha! Tvättstugan började halv sju så denna morgon har jag hängt massa tvätt. Har bara kläder kvar i torktumlaren sen är allt klart ! Är både positivt och negativt med stvättstuga.. Det finn nästan inga lediga tider men när man väl tvättar blir all tvätt ur vägen på en gång! Det är skönt! 
Imorse vaknade jag iallafall inte med högt blodsocker utan låg på 9.0. Känns jätte skönt ! Jag hoppas verkligen att sockret kommer att bli mer stabilt nu för bli så hängig och trött när det krånglar! Min sköterska ringde tillbaka till mig redan igår innan lunch och jag kommer att vara på diabetesmottagningen torsdag och fredag nästa vecka. Ska bli skönt! 
Jag berättade för henne vilken stor trygghet Algot är för mig och att jag mår som bäst när vi hittar på saker. Hon sa att jag kunde ta med honom till sjukhuset på torsdag. Han får inte springa lös där utan får ha honom i en väska, positivt med en liten hund:) Fast på hennes rum får han vara :) Tyckte att det var gulligt av henne! 
 

Diabetes !

Nu är jag faktiskt ledsen på detta, på min kropp och arg på diabetesen! Jag vaknar på nätterna med högt blodsocker och får inte ordentlig sömn. Svettas och har ont i magen.. hatar detta. Igår innan jag gick och la mig låg jag på 9 i blodsocker. Sen inatt vaknade jag av att jag behövde kissa, och kollade då sockret som låg på 14.9. Jag tog inga extra enheter då eftersom jag trodde att det skulle sänkas till morgonen men så fel jag hade! 
När jag gick upp och skulle äta frukost kollade jag sockret innan som visade 23.9 ! Mådde illa och hade svårt att äta just då. Pumpade i 15 enheter för att få ner sockret, detta hjälpte till viss del.. Två timmar senare låg jag på 14.8 och nu på 14.6. 
Tårarna började självklart rinna och frustrationen var hög. Det är inte roligt när man kämpar och det inte fungerar ändå! Hade lite ketoner i urinen men det var ingen fara iallafall. 
Pratade precis med min underbara diabetessköterska om detta och fick anvisningar hur jag skulle börja: 
- Byta ut de pennorna jag har i kylskåpet med nya från apoteket. 
- Kolla efter insulinhårdnader på låret 
- Om inte detta funkar under helgen ska jag höja nattdosen med två enheter. 
Jag ska antadligen dit på en diabetesvecka, tyvärr inte i grupp men ändå! De är så snälla som ställer upp och finns där, det betyder mycket! 
Just nu känner jag mig mest nere och har ingen lust med något. Tur att Algot finns i mitt liv under dagarna, han är mitt ljus. Det är han som får mig att gå ut på promenader och hitta på roliga saker. Vet inte vad jag hade gjort utan honom. <3 
Han är mitt hjärta <3 
 
 

Träning!

Var en trevlig tur till Agilitybanan förut, vi hade det lite blött men vi klarade oss utan spöregn iallafall! Hundarna var jätte duktiga, vi tränade på fram, däck, slalom och att hoppa med fokus framåt. Är roligt att dela varandras erfarenheter och se utvecklingen! Som lite belöning gick vi ut till skogen för att släppa hundarna så de fick busa! 
Tyvärr hann jag inte filma när de busade som mest men fick några söta filmer :) 
 
Algot ligger just nu soffan och sover, haha han är helt slut! Men ikväll är det promenad igen tillsammans med andra goa hundar och ägare! Hoppas bara maten hinner bli färdig så att jag hinner :) 
 
 
Algot och Lowa <3
 

Onsdag morgon!

Har inte sovit så bra inatt, somnade som vanligt runt tio tiden men vaknade vid tre inatt. Jag behövde kissa, och alla diabetiker vet vad det oftast beror på, japp högt blodsocker. Jag kollade sockret inatt och det låg på 18.9, jag fattar ingenting! Igår käkade jag räksallad med hårdmacka, sen till snacks framför tvn åt jag morötter ! Borde inte ha blivit så hög i socker!!! Är träligt när det krånglar utan att veta vad det beror på... Tog i allafall 5 enheter inatt och nu på morgonen var värdet på 6.9. Lite skillnad haha :) 
Har precis duschat och ska nu göra mig iordning för att möta Jindra och Lowa för att träna lite agility. De hade lärt sig nya saker på kursen hon går på måndagar, ska bli kul att få ta del av! Vill lära mig så mycket som möjligt! 
 

Nya vanor!

Efter promenaden igår gjorde vi kyckling och kokta grönsaker till middag. Det var jätte gott. När jag ändrar vanor brukar sockret reagera också denna gång, blev låg i socker efter någon timme. Fick upp det och imorse låg jag på 14.5 i socker. Det är aldrig roligt, mår dåligt av det speciellt på morgonen. Så fick pumpa i mer insulin till frukosten än vanligt och nu innan lunch låg jag på 7.3. Det var skönt iallafall! 
Åt samma lunch idag så jag tog bara 6 enheter, får se om det räckte eller blev för mycket. Så fingrarna får se upp nu för de kommer att få känna många stick den närmaste tiden. Kollade även upp numret till diabetescentrum för att se om de har någon diabetesvecka. När man får vara där  under en vecka tillsammans med andra och laga mat, prata diabetes, testa blodsockret och massa annat. Känner att jag behöver det för att få detta att fungera! Får se vad de säger! 

Att leva med en kronisksjukdom!

Jag är med i en diabetes sida på Facebook där man kan dela sina tankar, få stöd och ge tips. Läser flera gånger i veckan om människor som är förtvivlade, ledsna för att deras värden ligger för högt. Jag känner igen mig i deras ord, för att leva med en kronisksjukdom är inte lätt. 
Diabetes är så mycket mer än "att bara ta sprutor", det kräver en evig planering. Så som: 
- Vad ska jag äta? 
- Hur mycket kolhydrater är det? 
- Hur mycket insulin behöver min kropp till detta? 
- Har jag någon infektion? 
- Sipprar det ut insulin? 
- Vad ligger sockret på innan? 
Det är bara en del frågor man dagligen måste ställa sig och ta reda på. Eftersom blodsockret blir påverkat av så många saker är det svårt att alltid ha koll. Har du tränat blir du lägre efter några timmar, är du stressad påverkas sockret av detta.. Ja listan kan göras lång. 
Jag har inte haft en dag sedan jag fick diabetes som jag kunnat sova tills jag vaknar, detta saknar jag. Jag vill också kunna fika på stan, äta en godispåse utan att fundera på insulin, tester och högt blodsocker. Vissa dagar är värre än andra, som när man kämpar och resultatet blir dåligt iallafall, då är det tungt! Samtidigt som jag ska vara glad att sjukdomen inte dödar mig och att bra medicin finns fast ibland är det för jobbigt för att se det så. För detta är inte en liten del av mitt liv, utan den gör sig påmind varje dag och varje minut. 
Ligger man mellan 5-7 så mår man bra, men högt eller lågt får kroppen att ändras. Det är inte så enkelt att hålla blodsockret jämnt under dagen, då krävs det en hel del tester och stor del av dagen fokuseras på Diabetesen. Och hur ska man ha koll på det under jobbet exempelvis? Det är inte alltid så enkelt att få ihop!
 
Bilderna är lånad från google. 
Som ni ser finns det en hel del som hör ihop med diabetes, sjukdomar och andra saker. Så ibland är det svårt att hitta motivationen, svårt att vända allt tillrätta speciellt när man vet att arbetet aldrig kommer att ta slut.. Jag har tagit ett beslut, jag har bestämt mig för att kämpa för att må bra, kämpa för att kunna leva med denna sjukdom och lägga ner den tid och energi som behövs! Sen vet jag att svackor kommer att komma, tårar kommer att rinna och jag kommer vara arg, men det tillhör livet! 
Jag kommer kämpa, inte emot dig 
Diabetes
utan med dig ! 
 
 

Du är mitt ljus!

 
Du är mitt ljus, 
du är min räddning, 
du har mitt hjärta....
 Du får mig att se ljuset på andra sidan när mörkret tränger sig på...
 
Du får mig att vilja utvecklas, du finns vid min sida.
Du pussar bort mina tårar och leker vid min sida. 
Jag älskar dig! 

Favoriter!

Några favoriter från promenaden som jag har grejat lite med. Är absolut ingen expert på det men det var roligt att pilla lite med bilderna ! 
 
 

Promenad vid Skutberget!

Erik slutade skolan vid 14 idag så då åkte jag och hämtade honom för att ta en promenad. Algot var självklart med på promenaden, i sina nya kläder. Det blåste mycket men det var så vackert där ute så ni njöt av naturen. Sammanlagt blev promenaden 7.7 km. Vi var ganska trötta efter den. 
Mina älsklingar <3 
Cool stubbe :) 
 
 

Trött!

Idag är jag väldigt trött och seg. Är svårt att få igång dagen men det börjar bli bättre. Har precis käkat kyckling som vi gjorde igår med ris och currysås, mums! Nu är det iallafall en ny vecka med nya möjligheter! Igår efter träningen på Sörmon så hämtade jag upp Malin. Vi satt och pratade, käkade kladdkaka i flera timmar. Det var jätte mysigt! Hade en hel del att prata ikapp om <3 
Fick också se bilder på hennes nya lägenhet, ljus och fin! Det var en bra söndag som avslutades med serien Bron tillsammans med Erik. Den är så bra, har ni inte sett den rekommenderar jag den varmt! 
Älskade Malin <3 
www.google.se
 
 
 
 

Slalom!!!

Woho, vi börjar få till det lite bättre !! 
 
Mitt mål är att kunna ställa upp i KM till sommaren på Sörmon tillsammans med Algot. 

Agility framsteg!

Igår gick det jätte bra att träna agility med Algot. Det var roligt att Erik var med och fick testa att hoppa banor och se vad vi tränat på den senaste tiden! Erik var väldigt stolt över oss och tyckte att vi var jätte duktiga, han såg stora framsteg! Det är alltid roligt att höra! 
Tänkte visa några filmer från träningen igår, både banor, slalom och vippen! 
 
Jag håller fortfarande i och sen släpper. Algot har varot väldigt rädd för denna så det är stora framsteg för oss. Speciellt eftersom den studsar till i slutet när jag släpper. 
 
Här hoppar vi en bana med hinder, tunnel, däck och ett A.hinder :) Däck är svårt eftersom Algot gärna hoppar på sidan av den men det ska nog gå att träna bort :) 
 
 
En annan bana, roligt att bygga, det är så viktigt att själv veta vart man ska springa för oftast blir det fel när inte föraren gör rätt! 
Det var jätte mysigt att göra detta med Erik, värmde i hjärtat <3 

Shopping !

Idag har jag och Erik varit på Gengåvan, där träffade vi Eriks föräldrar. De hade hittat fina saker, Anne hade hittat jätte fina kläder som jag fick se :) Sen var det dags för oss att shoppa loss, hittade inga kläder med däremot en jacka som jag blev helt förälskad i! Den var jätte snygg och passade perfekt nu till hösten! Den kostade bara 135 kronor så jag blev minst sagt glad :) 
Tyckte att detaljerna på den var fräcka :) 
Sen hittade jag massa smycken, som vanligt haha, vet inte när jag handlade smycken på något annat ställe än Gengåvan! 
Rött ! 
En sköldpadda, är väldigt inne på bruna färger just nu så denna var perfekt ! 
Blev väldigt nöjd över mina köp måste jag säga. Hittade även en bok om hundar (har en hel del nu) som jag tror kan vara intressant att läsa, rubriken gjorde mig nyfiken. 
Vi får se om den var något att ha eller inte :) 
Både jag och Erik känner oss krassliga, är inte på topp någon av oss tyvärr.. Trötta, huvudvärk osv.. Kan vara för lite sömn, vet inte men hoppas på det, vill inte bli sjuk! Vi ska iallafall åka ut till Sörmon och träna lite agility med Algot om en stund, blir nog ingen direkt fart men vill visa Erik vad vi har sysslat med den senaste tiden <3 
 
 

Träning!

Ja jag och Algot tränar en hel del just nu, både lydnad och agility. Det är roligt att se framstegen även om vi har mycket kvar att jobba på ! Stopp kommandot är en av de svåraste sakerna vi har att träna på, det har inte funkat alls. Fast vi började om från början och det går lite bättre nu iallafall! 
Algot när vi var på Agilitybanan i onsdags med Jindra och Lowa ! 
Vad ska vi hitta på nu då? 
Det gick väldigt bra på träningen i onsdags, de hoppade banor med hinder, tunnel och däck! Kan inte bli annat än stolt! Vi tränade också lite slalom, det går framåt iallafall, fast detta är också väldigt svårt! 
Här är en variant av kombinationen som vi gjorde, båda hundarna var jätte duktiga. De gångerna det blev fel berodde det på oss förare ;P 
Först 3 hinder, tunneln, tre hinder och sist däcket ! Var väldigt roligt, för oss alla! Märks att hundarna tycker att det är kul att arbeta! 
 
 
 
 

Onsdag!

Idag är det mulet och en riktig höstdag men utan regn! Tur det för vid tio ska jag möta Jindra för att träna Agility med de små ! Ska bli roligt, idag ligger fokus på vippen och slalom, även hoppa lite kombinationer tänkte jag! Är alltid bra träning, Algot fokuserar lite för mycket på mig och det ska vi arbeta med. Kanske låter konstigt men det handlar om att han ska vara redo för nästa hinder, inte springa till mig och få godis ;P vi får se hur det går ! 
Bilder när vi tränade tillsammans i september. Haha skillnad på väder kan man säga, jag sprang i linne, kommer inte att hända idag ! 
 

Inför hösten och vintern !

Nu har jag äntligen fått hem kläderna jag beställde till Algot ! Jag är jätte nöjd och alla plagg passade perfekt, kan ju bli fel när man beställer hem men inte denna gång! Tänkte visa er några utav plaggen som jag köpte! 
En slips slår aldrig fel: 
Han blev så fin i den! 
Sen köpte jag lite olika tröjor: 
Tuff kille <3 
Lite mer uppklätt ! 
Tjusigt, inte sant ? 
Köpte en till med byxor som Algot hade igår på träningen, satt också jätte bra ! Sen var jag tvungen att köpa denna overall till honom, från hund till tiger grrrr....
 
(Har inte knäppt den under magen, därför den hänger) 
Mamma lilla tiger <3 
Så roligt när allt satt så perfekt, nu kommer han inte behöva frysa iallafall. Har vintertäcke till honom också som jag köpte i Ullared, den tar vi fram när snön kommer ! 
Vi har tränat mycket tillsammans den senaste tiden, både lydnad och agility. Slalom är ju väldigt svårt och kräver mycket träning så jag ville köpa slalomhindret men de hade det inte på rusta så vi gjorde en annan lösning :) Pinnar från Jula och koner från Rusta, gick på 45 kronor sammanlagt tror jag :) 
Tack älskling <3 
 
 
 

Mammas kalas del 3

Nu kommer sista delen om mammas kalas, detta handlar om den senaste timmen av kvällen. Då pappa spelade musik i sitt rum och hela gänget kom igång med dans och massa skratt! Pappa vet hur man får igång folk ! 
Dancing queens <3 
Daddy dj <3 
 
 
Tack mamma och hela släkten för en underbar kväll! Var helt amazing ! <3 
Algot var trött när alla började dansa efter all träning och lek med Wilma. Så han somnade i mina armar ! Så är det att ha "små barn" haha
 
 
 

Träning!

Jag var så stolt över Algot igår när vi tränade agility på kvällen. Han gjorde stora framsteg vid slalom och vippen! Känns som han börjar förstå grejen med de två hindren. Slalom klarade han 5 pinnar i rad flera gånger och visade en större förståelse för vad "in" betyde. Jag använder mig inte av slalom eftersom vi har så många kommandon på s exempel Sitt, stanna, snurra och stopp! Tror att det blir för krångligt för honom annars! 
Sen har vi Vippen (gungbrädan) som han alltid ville hoppa av förut och knappt ens kliva på. Den sprang han upp på och smög sakta fram när den började tippa, jag håller fortfarande i så att den faller väldigt sakta. Annars tror jag att det skrämmer honom igen och vi kommer hamna på ruta ett!
Nej jag är verkligen stolt över honom, var jätte roligt att träna igår !!
Slalom
Båda bilderna är hämtade från google. 
Nej nu ska jag åka till Sabina och Amanda. Ska passa henne några timmar på förmiddagen, vid halv elva ska jag lämna henne på dagis ! Ska bli mysigt att träffa lilltjejen <3 
 

KM på Sörmon!

Igår åkte jag och Jindra och kollade på KM. Vi ville helst se Agilityn som startade klockan 10 och det hann vi till. Det var roligt att se när de körde olika banor och de var duktiga! Blev ännu mer taggad till att träna på de svårare hindrena ! De som vi har i fokus just nu är Slalom, Däck och vippen! Alla är svåra av olika anledningar, så alldeles strax ska jag åka ut till Sörmon och träna lite :) 
Mitt trevliga sällskap ! 
Nästa år vill jag också vara med, är min motivation just nu! 
 

Karlstadhundcenter 10 år!

I lördags var vi på Karlstadhundcenter som firade tio år. De hade verkligen fixat allt jätte bra måste jag säga. De hade roliga uppvisningar som jag kommer att visa delar av på några filmer sen. De hade också gratis gåvor, fiskedamm och erbjudanden i butiken. Algot fick självklart köra fiskedammen för 20 kronor, var en så rolig ide av dem! 
Vilken påse ska jag välja ? 
Tillslut valde han en med grönt snöre, där i fanns massor av gott <3 
De hade uppvisning i lydnad, Freestyle till musik, var jätte roligt och inspirerande att kolla på! 
En liten valp visade sina trick! 
Sen var det en hund på två år också, jätte duktig! 
Gå på mattes fötter var inga problem! 
Det var massor av olika hundar, mötte två Papillon damer där också :) 
En film där hon visar sitt och ligg med sina två hundar: 
 
 
Min tränare Johanna med sin dam visar några trick: 
 
 
Vi gick en tipspromenad med frågor om verksamheten, haha det var ganska svårt men mysigt att gå en liten runda i det vackra vädret! Har fler filmer att visa er men tar det i ett senare inlägg! Har så många olika saker att skriva om här just nu så det är svårt att välja vad jag ska skriva om först ;P Har varit mycket med hund i helgen så många inlägg kommer att handla om det och även ett till inlägg från mammas 50 års fest :) 
 

Mammas kalas del 2

Under kvällen så hade jag, pappa och Jessica fixat lekar. Vi började med att dela in dem i lag, så att inget par skulle vara med varandra. Det första de skulle göra var att pricka rätt på ugglan, det är svårt som bara den, men de fick tre försök var ! 
Pappa visade hur man skulle göra :) 
Alla i lagen fick testa och tre poäng om man lyckades skjuta så att ugglan blinkade ;P 
Sen var det dags för nonstop leken, alla fick varsin mugg och sugrör, den första deltagaren skulle flytta en nonstop med sugröret till den brevid osv. När alla tre var i sista burken vann det laget ! 
 
Sen hade pappa ett musikquiz med musik från året då mamma föddes, 63. De skulle gissa vilken artisten var och ibland svara på andra frågor. Det blev sittande dans för många kring bordet, inte så konstigt med så bra musik! 
Efter fikat blev det dags för lapp leken, de skulle klara så många lappar som möjligt !
De var jätte duktiga och de flesta hade aldrig gjort denna lek ;P 
Lekarna var väldigt uppskattade och det blev många skratt. Den sista akriviteten var en frågesport om mamma med frågor som ex "Vilken hårfärg hade Monika när Malin sa att det inte var hennes mamma?" Det var riktigt roligt ! 
Sen kom snacks fram och alla njöt av kvällen ! Erik och Wilma spelade också några av pappas spel :) 
 
Det var jätte roligt :) 
 
 
 

Söndag!

Idag ska jag och Jindra åka ut till Sörmon och kolla på KM, agility, lydnad med mera. Ska bli roligt att titta på och bra träning för Algot att vara med så många andra hundar. Igår på Karlstadhundcenter var han jätte duktig, skällde inte alls och han var lugn ! Var så skönt ! 
De hade bland annar modevisning för oss i publiken ! 
Nej nu ska jag packa färrdigt för att åka om en liten stund, solen skiner och jag tror det blir en härlig dag! 

Mammas kalas del 1

Mamma fick jätte fina presenter och blommor när hon fyllde 50. Pappa gav henne två resor, en utomlands och en hemlig weekend i november. Av släkten fick hon pengar och ett hemligt paket som var lite försenat så den som väntar på nått gott väntar inte förgäves <3 Av mig och Jessi fick hon en mysigt hemmaspa tillsammans med oss innehållande middag, massage, manikyr, fotvård och filmmys ! 
En vacker bukett rosor till vackra mamma <3 
Hon fick också ett kollage med massor av bilder från förr, jätte roligt ! 
Mia läste upp kortet, väldigt fint och roligt skrivet! 
Den närmsta släkten var samlad för att hylla och gratulera min älskade mamma <3 
Underbart god förätt, var så gulligt min var helt utan lök ! 
Och god mat, tror att de flesta tog två gånger ! 
Mamma var glad och hade en rolig kväll. Haha detta var endast början på kvällen, den lite lugnare delen. God mat, presenter och skratt bjöd de första timmarna på, nästa inlägg kommer handla om lekar och hur kvällen sen blev ett disco o pappas rum <3 
 
 
 
 
 

Underbar helg !

Igår var det släktfest för mamma som fyllde 50 i torsdags, vilken kväll det blev! Helt underbart får jag lov att säga, god stämning, mat, roliga lekar och härliga människor! Detta kommer det mer om i ett annat inlägg för idag fortsätter det att vara fullt upp! Vi åkte från Kristinehamn vid halv tolv för att åka direkt till Karlstadshundcenter där de firade 10 år ! Det fanns massa olika roliga saker att titta och göra ! 
Snart ska jag hoppa in i duschen, därför kommer inte heller ett helt inlägg om hundcenter just nu för klockan sex ska vi på släktkalas på Eriks sida, Hans bror och Emma har fyllt år. Kommer bli jätte trevligt! 
Jag och Algot i fredags innan vi åkte till Kristinehamn! 
 
 
 

Fredag!

Idag har mamma 50 årskalas för släkten, ska bli roligt. Det kommer att bjudas på mat och sånt under kvällen. Just nu tog jag en liten paus från packandet, haha kan inte bestämma mig vad jag ska ha på mig... Får väl bli ett senare problem. Har iallafall duschat Algot och rakat bort lite hår med ett rakblad, speciellt i rumpan för där började det bli långt igen! Han är jätte duktig att duscha, han står still och väntar på att få komma ur. 
När han är färdig och jag säger åt honom att stanna för att hämta en handduk så ställer han framtassarna på kanten av badkaret, redo att bli inlindad <3 
 

Mysig dag!

Mamma och mormor kom hit vid halv tolv och vi satte oss och pratade lite och jag visade mormor lägenheten. Självklart myste de med mina tre godingar också, haha mormor bärde Dollar och hon höll men, han är tung ;P Sen åkte vi ner till Nya Peking för att äta lunchbuffen där. Är så himmelskt gott, vi åt nog lite för mycket alla tre haha! 
Friterat!!!!!!!!!!!
Älskade mamma och mormor <3 
Kan inte ha en bättre mormor ! 
Sen gick vi och kollade på glasögon till mamma, hon ville veta vart det fanns snyggast bågar innan hon beställde tid :) Tror både hon och mormor valde Smarteyes! Efter det åkte vi till Gengåvan, är ett måste när mamma är i stan. Jag hittade en klänning, en tunika, smycken, dukar och lite annat! Får visa det i ett annat inlägg! 
Dagen tillsammans slutade med kaffe och kladdkaka hemma hos mig <3 
 

Underbara höst!

Igår var jag på långpromenad efter lunch, visst det är trist att regnet faller, temperaturen går ner osv. Fast det är så vackert på hösten, innan träden blir kala och snön dödar det gröna. Så jag passar på att njuta av de vackra färgerna som förgyllde promenaden igår ! 
Vackert, inte sant ? 
 

Filmer från promenaden !

Bjuder på två filmer från igår, haha Algot ser ut som en Alien på den andra filmen !!! Känns väldigt bra att gå igenom stan tillsammans med så många andra hundägare! Erik som tog kort och filmade hörde kommentarer som: 
"Åh titta vilka söta hundar" 
"Oj vad många hundar" 
" Den där va super söt" 
 
 
 

Bus!

Igår var Malva här och jag har aldrig sett dem busa så mycket som igår, haha var helt underbart! Även om det kan se lite argt ut så var de super glada och stojade runt! Jätte roligt att se måste jag säga ! Ni ska också få se lite bilder på de två godingarna! 
Bitch slap haha! 
Crazy ;P 
 
Paus <3 
mmm hångel! 
De var jätte goa, hoppas att Malva hittar en bra dagmatte som hon kommer att trivas hos! Tyvärr kan ju inte jag vara det även om jag skulle vilja <3 

Ingen vanlig dag!

Hurra för mamma som fyller 50 år idag! 
 
En mamma som du kan man inte ta förgivet
för alla föddes inte med lyckan att få vara ditt barn.
Du finns där utan att blinka, 
ger kärlek så stark att man fylls av den. 
Nej alla hade inte turen att ha dig som mamma, 
men det hade vi, vi älskar dig med samma,
starka kärlek du alltid gett! 
 
 

Hundpromenad i Karlstad!

Igår var det andra gången vi hade våran gemensamma hundpromenad i Karlstad. Sist var vi fyra stycken, inte igår då var vi betydligt fler! Var jätte roligt och mysigt att gå tillsammans och prata. Det spelar ingen roll vilken hund man har eller hur gammal man är, alla är välkomna och det är alltid trevlig stämning! Underbart! 
Det var härligt ! Kommer krävas mycket för att jag ska missa en onsdag, den kan jag säga, dessa promenader  ger så otroligt mycket!! <3 
 

Lite pyssel på morgonen!

Usch och fy var trött jag var imorse när klockan ringde sex, haha både jag och Erik vaknade innan alarmet eftersom vi försov oss dagen innan. Vi hann till allt vi skulle men det blev stressigt ! Så jag är trött, det är dock inte Malva och Algot som just i skrivandets stund hoppar i soffan och busar, blir varm i hjärtat <3 
Det är endast roligt att passa Malva och Algot känner likadant men igår fick jag ett jätte fint kort, en triss lott och en peng att köpa leksaker till Algot för! Så otroligt snällt! 
Fint va? 
Får se vad trisslotten har att erbjuda, har inte skrapat än, spänningen stiger haha <3 
Jag brukar ju dekorera söta små "halsdukar" till Algot, eftersom Malva är här så skulle hon självklart ha en hon också! Får se vad matte och husse tycker. Haha ska inte tvinga dem att använda den ;P 
Första bilden är framsidan, andra baksidan :) 
Fast visst blev hon söt ? :) 
Nu ska jag plocka i lägenheten orkade inte göra det så mycket igår. Kände mig konstig i kroppen, frös, svettades och sånt. Nej usch vill inte bli sjuk! Är lite bättre idag iallafall!! 
 
 

Agility *2

Det var jätte mysigt och roligt att träna Algot och Malva ute på Sörmon. De var lekfulla och redo att arbeta lite, Malva som aldrig gjort detta tidigare gillade de hindren man skulle gå över. Hon hoppade också när vi sänkte hindren lite till henne, hon förstod galoppen väldigt snabbt :) Jag tränade dem en och en medan den ena satt fast vid staketet. Fast när det är träning måste det ju få vara lite bus också, det var uppskattat!! 
Full fart var det på de små <3 
De var jätte duktiga under bilturen, de satt i samma bur och det gick jätte bra! Var så stolt över Algot ! 
Mysigt ! 
 
När vi hade tränat klart tog vi en liten skogspromenad. Haha hundarna satte sig och bajsade precis samtidigt, kör du så kör jag haha!
Båda hundarna ligger just nu och sover så väntar lite med promenaden, de blev trötta efter förmiddagens träning och promenad! Jag ska passa på att plocka lite här hemma :) 
 

Tisdag!

Nu har Malva kommit och de har busat runt rejält här hemma, sprungit runt som tokar haha! De är bara för härliga, riktigt bra kompisar, är så roligt att se dem hålla igång! Idag tänkte jag åka ut rill Sörmon för att träna lite agility, Algot och jag var där igår och testade vippen och slalom. Det gick väldigt bra med vägledning av Lisa ! Dock skällde han som vanligt men tillslut blev han lugnare ! 
Malva har aldrig testat agility men med hennes fart och lekfullhet tror jag hon kommer att tycka att det är skoj! Tänkte åka här om en liten stund med dem och sen efter lunch en långpromenad om vädret håller i sig :) 
Tog lite bilder igår på mina sötnosar Dollar och Scilla: 
 
Alla djuren gillar det nya krypinet :) 
Scilla uppe vid maten ! 
Algot med sin låånga tunga ! 
Var ju tvungen att fota sötnosarna idag också såklart :) 
 
Nej nu ska jag packa väskan och bege mig till agilitybanan! Hoppas det blir super skoj som alltid ! 

Hundar i fokus!

Här kommer fler bilder från gårdagen! Blev så många fina bilder att jag vill visa några till. 
Vad ska vi göra ? :) 
"Varför springer Dante? "
 
Nu ska jag packa hundryggsäcken för att åka ut till Sörmon för att hoppa lite hinder med Algot. Är bra träning att få vara vid hundar han inte känner och vi ska försöka minska skällandet :) 
 

Bästa syster!

Snart kommer Jessi hit, ska bli så mysigt att umgås bara vi två <3 Var längesen nu, så det är på tiden. Vi har också ett uppdrag under tiden hon är här men det kommer nog inte att bli så svårt, har redan några ideer!! Förmiddagen har varit lite seg idag, sov länge och är fortfarande ganska trött. Låg och funderade mycket igår om framtiden och vilken väg jag ska gå.. Får se hur det blir! 
Älskar dig så att det gör ont ibland !!! <3 

Söndagen var mysig!

Söndagar i hundrastgården är så mysiga, att det var städdag var endast positivt! Vi hade med oss redskap och fyllde igen hål, hämtade sand och plockade skräp. Det belv verkligen jätte fint ! Är roligt att så många ställer upp och hjälper till för att hålla gården snygg! 
När är det inte några gropar i gården längre, vi får hoppas att det håller sig så! 
Det blev självklart lite fika paus efter arbetet och massa bus för hundarna ! 
Snacka om att fånga ögonblicket <3 
Algot, Dante och Cabo <3 
Vackra ögon! 
Jag kommer med bollen ! <3 
Vackra ! 
Så fin! 
 
Erik tog verkligen jätte fina bilder på de tre godingarna! Tack för en underbar söndag! 
 
 
 

Middag med Nike och Ewe !

Igår var vi på Alfie och käkade god mat tillsammans med Ewe och Nike. De hade aldrig varit där och ätit förut så det var kul att de fick testa något nytt. Det blev prat om allt ifrån gamla minnen til allt mellan himmel och jord, och skratt ! 
Ewe har fått mig att testa medium på köttet , så gott! 
Vi delade även på efterrätt, Bananasplit, så gudomlig!!!
Ewe högg in medan jag tog kort ;P 
Sen åkte vi hem till dem efter att ha hämtat Algot för att spela lite tv.spel och kolla på film. Haha det gick inte så bra för mig på Wii igår men mycket skratt blev det! Filmen vi såg var "Imse vimse spindel" och jag kan säga att den va ruskig, tur att vi inte stötte på några spindlar igår haha! 
Min outfit under kvällen: 
Naglarna gjorde jag igår, blev ganska nöjd, höger handen blev inte riktigt lika bra som vänster! 
Var en jätte trevlig och rolig kväll tillsammans ! Detta ser jag fram emot att göra fler gånger ! Slår aldrig fel med så underbart sällskap <3
 

Hemma hos oss!

Den senaste tiden har jag grejat mycket hemma, plockat, bytt dukar och fixat lite. Mitt intresse för detta har innan inte alls varit stort men det har sakta men säkert ändrats! Så tänkte visa små delar av hur vi bor i detta inlägg. 
Vi kan väl börja med köket, där har det hänt en hel del, allt ifrån urrensning, gardiner, dukar och nya dekorationer. 
Jag hatade verkligen köket förut, massa skit i varje skåp och ordning men nu gillar jag det, känns skönt ! Haha tänkte visa Algots skåp också, är ganska proppat, ändå har jag mer grejer runt om i lägenheten! 
Hallen var innan ett ganska stort problem, inte mycket plats och trångt som attan men en ny skohylla gjorde susen! 
Att en gardin kan göra så mycket är helt otroligt, nu tänker jag på sovrummet, haha neddraget på bilden eftersom Erik ligger och sover :) 
Ljust och fräscht! 
Vardagsrummet möblerade vi om för ett tag sedan, blev riktigt bra måste jag få säga :) Sofforna stod tvärtom innan! Nu blev det öppnare och gav en känsla av större utrymme! 
Tingeling och Farmor har egna hyllor, även farfars vackra skapelser! 
Toaletten har också fräschats till och känns som ett annat badrum :) 
Ska visa lite små detaljer som jag tog kort på också: 
 
Jag tog ett ryck ute på balkongen för någon vecka sedan, den va så skitig och inte fräsch alls efter sommaren så blev en höststädning där ute ! 
 
Så nu har ni fått se hur vi bor, har skett många förändringar den senaste tiden och det är jag glad över. Om man inte trivs hemma, så är det ju inte ett hem, tur att jag gör det nu <3 
 
 
 
 
 

Söndag : Städdag!

Idag ska det städas, krattas, fylla i hål och säkeligen plocka skräp och hundbajs i gården! Vi har städdagar vissa söndagar för att hålla gården fräsch och fin! Det blir lätt hålor, speciellt nu när det har regnat och detta kan vara farligt för hundarna när de busar. Är så lätt att skada ett ben även om gropen är liten! Så idag ska allt sådant fixas ! Stefan och Sabina är så snälla att vi får låna lite trädgårdsredskap av dem, gör arbetet mycket enklare! 
Var precis ute med Algot på morgon rundan, då tränade vi sitt, ligg och fot på vår promenad. Det funkar ganska bra måste jag säga, fot är svårt men han blir bättre och bättre! Detta är något vi måste träna på dagligen så att det verkligen sitter! 
Imorgon runt lunch kommer Malva hit igen, hon ska vara hos mig och Algot måndag till onsdag under dagarna. Hon skulle börjat hunddagis men det fungerade inte med det de testade tyvärr så jag erbjöd mig att passa henne denna vecka också:) Det är bara roligt och Algot njuter av att ha en hundkompis hos sig! 
 
Har ju köpt bollar till Algot så de ska godingarna få leka med imorgon, det tycker de är roligt ! 
 

Riktigt höstväder!

Idag är det verkligen ruskigt ute, himlen är helt grå och regnet öser ner. Det är helt enkelt en stanna inne dag men andra ord! Fast denna lördag bjuder på roliga saker ändå. Vid halv fem ska vi möta Ewe och Nike och käka på någon resturang tillsammans, efter det hämtar vi Algot och åker till Skåre. Där väntas det mys kväll med film eller spel, vi får se. Det ska blir kul i vilket fall som helst. 
Både jag och Erik är väldigt slitna så idag har det varit lungt, i förrgår natt blev det alldeles för lite sömn. Det fanns stora obehagliga orsaker till detta, usch att man knappt ska få känna sig trygg hemma på kvällar och nätter. Nej folkvett finns det något som heter! jaja, dagen har som sagt varit slö men Erik har lagat mat och fixat i köket medan jag städade lägenheten. Så nu är det helgfint om man säger så! 
Imorgon ska det städas i gården, hoppas på uppehåll och mycket människor som är där för att hjälpa till! 
I somras när vi hade städdag var det mycket folk! 
 

Agility på Sörmon!

I torsdags så åkte vi Till Sörmon för att börja träna agility där, en introduktionskurs där vi vid varje tillfälle får lära oss de olika hindren och träna på dem. Jag som har tränat Agility innan fick jätte bra tips och ideer jag aldrig tänkt på innan. Vi samarbetade två och två där den som inte hade sin hund på banan var "godistant" och satt bakom hindren. Först funderade jag på varför jag skulle ha det eftersom Algot springer genom tunneln och hoppar hindren ändå.. JO för att han ska ha sin fokus framåt på nästa hinder och inte springa till mig efter varje hopp. Det fungerade jätte bra och jag såg en stor skillnad på hur banan hoppades av honom, det var super!!! 
Verkligen bra tips! 
Jag har aldrig varit på Sörmons hundklubb innan och jag måste säga att bemötandet var underbart! Algot som alla vet skäller väldigt på nya hundar och detta gjorde han även denna dag, när vi hade genomgång utan hundar så stod han och skällde. Tror att tränaren såg på mig att jag tyckte att det var jobbigt så hon sa: 
"Alla hundar skäller, det är ingen fara" 
Vet ni hur trygg och glad jag blev av den kommentaren??? Det lättade i bröstet och jag kunde fokusera på varför jag var där! Det vill jag verkligen tacka henne för! 
Kommer spendera mycket tid där, för jag kände verkligen hur jag och Algot tog emots och detta gjorde mig lycklig!  
 

Ö&B

Dagen blev inte riktigt som planerat, blev bättre än vad jag först trodde :) Sabina ringde vid tolv och frågade om hon fick muta mig med lunch om jag kunde passa Amanda medan hon överraskade Stefan med att städa hemma. Erik skullr inte komma hem förrens 2-3 tiden så självklart kunde jag det! Så hon kom och hämtade mig sen åkte vi till Amandas förskola för att hämta en trött men mycket glad tjej! 
Efter plockning, mat och städ kom Erik och hämtade mig, vi skulle åka till Edsvalla och in på Ö&B. Var så längesen sist så det var roligt. Vi kom hem med lite smått och gott:) 
En ny matta till kattlådan! Passade super bra och färgen gick i samma ton som den andra mattan i badrummet. 
En liten dammvippa blev det också! 
Bra att ha saker :) 
En bok som lät väldigt bra och ett nytt koppel till Algot! 
Lite smått och gott till Algot :) Vi köpte också en ny bädd eller vad man ska säga till djuren ;P 
 
 
Algot hade väldigt roligt med sin nya leksak! Han får bara hålla på en liten stund annars börjar han bita i den istället för att putta ! Har också shoppat lite annat till Algot idag, kommer att komma nästa vecka någon gång tror jag :) Han blir ju så lätt kall så köpte lite kläder till honom, vissa praktiska och andra som mest är super söta ! 
 
 
 

Stopp kommando!

Det var den andra grejen vi började träna på under kursen i tisdags. Att få hunden att stanna där den är. Inte att det ska komma utan stanna. Ett exempel är om du har hunden lös, det kommer något fordon i mellan dig och hunden, då vill du ju inte att den ska springa så att den kanske blir påkörd utan bara vara stilla! Själv har jag aldrig Algot lös på såna ställen men jag tror verkligen att det är ett bra kommando att lära sin hund i vilket fall! 
Eftersom jag använder "stanna" när han ska sitta/ligga kvar och jag går ifrån så kommer detta kommando heta "stopp". 
 
Ja och hur ska man börja ? 
- Du ska sätta hunden, ge kommandot stanna och gå ifrån. Kalla sedan in hunden och när den har kommit halvvägs ska du kasta en godis bakom hunden. Detta för att hunden ska få fokus bakåt och stanna till. Upprepa detta några gånger, kasta ett underkast! 
- Gör samma sak men när hunden kommer gör endast hanrörelsen utan att kasta en godis. När hunden då stannar säg bra/klicka och kasta då iväg godisen till hunden! 
- Nästa steg är att lägga på sitt kommando ex stopp, säg ordet INNAN du gör handrörelsen! 
- Sen är det dags att arbeta bort handrörelsen och endast säga stopp, fungerar det inte gå tillbaka i träningen. 
- När det sitter är det dags att lägga till störningar ex, när hunden tittar på något annat, springer ifrån dig eller något liknande. Det är bra om man testar i olika miljöer! 
 
Detta ska jag ocj Algot träna på, vi är någonstans mellan steg ett och två just nu! Så det är bara att träna vidare, vi ska också lägga fokus på fot :) 
 
 
 
 

Hundpromenad i Karlstad!

Igår körde vi igång med hundpromenader i Karlstad. Var jätte trevligt. Såhär första gången kom det tyvärr inte så många men vi fyra som gick hade jätte skoj! Vi pratade hund och om massa annat! Vi möttes vid gården för att sedan gå in mot stan där vi mötte Lotti och Dante, Algot kände igen honom på en gång <3 
Hundarna skötte sig så bra och när de inte gjorde det var det perfekt att träna ! Så jag ser verkligen fram emot att gå dessa promenader varje vecka! 
Vi hittade bänkar att hoppa upp på, stora rör att springa igenom, sand att busa i och ja promenaden hade massor att erbjuda! 
Lotti och Dante, Billy och Jindra syns lite om man kollar noga haha! 
Det fanns fyra pelare som denna, alla hundar satt på en varsin, dock funkade inte blixten så långt att vi kunde ta kort på alla! 
Det var jätte trevligt och jag hoppas att fler kommer vara med på denna tradition ! För att dela sitt intresse med människor som känner lika starkt för hundar är helt underbart!!! 

Själavård!

Ja det är precis rätta rubriken när jag tänker på gårdagen. Mamma kom hit efter lunch och vi tog med oss Malva och Algot till Alster för att gå en långpromenad. Vädret var perfekt och vi pratade under våran promenad. Igenom skogen, ut på ängen, till Herrgården och sen tillbaka till bilen. 
När vi kom till fågeltornet stannade vi för att fika och hundarna fick leka lösa eftersom inte en människa syntes till. Hur underbart som helst! 
Malva 
Full fart! 
Min leksak haha
Ska du inte kasta någon gång ????
När vi kom till Alsters Herrgård så var jag tvungen att sätta mig i "kungastolen" där, Algot den lilla mamma sjuka vovven hoppade upp !!!!
Det va högt! 
När han kom upp till mig blev han nöjd <3 
Det var en underbar dag som sagt riktig själavård! Såna dagar ska man bevara länge <3 
Tack mamma för att du ville komma och att du gjorde mig så snygg i håret!!! 
 
 
 
 

Finbesök!

Snart kommer mamma och hälsar på, ska bli mysigt. Blir att ta en långpromenad med Malva och Algot med lite fika och massa prat :) Sen ska hon färga min utväxt haha det behövs verkligen kan jag säga ! Är inte så vackert just nu! Det gör mycket när man fixat ordning håret, känner sig genast mycket fräschare ! 
 

Fotografera mera :)

Lekte lite med kameran förut och fotade de söta djuren. Eftersom Malva är här på besök fick hon också vara med såklart! 
 
Blev faktiskt nöjd, även om jag inte kan alla inställningar på kameran så tycker jag bilderna blev bra :) 
 

Hundträning!

Igår var jag och Algot vid Karlstadhundcenter och tränade. Han skällde inte en ända gång när vi mötte alla hundarna, ändå har han aldrig hälsat på dem, stolt matte kan jag säga! Till denna gång skulle vi ha skrivit en dagbok om vad vi tränat på de 2 senaste veckorna. Kommer att fortsätta med detta för våran egen skull framöver, var bra att ha en översikt. 
Igår började vi med träning ute i deras inhängnade rastgård, inriktat på inkallning. Medan den hunden och ägaren var i ena sidan och tränade detta var resten i den andra och höll igång annan träning. Där tränade vi fot, sitt, stanna, ligg och att hundarna skulle vara lugna och tysta. Algot var duktig och skällde inte och var fokuserad på det han skulle göra tillsammans med mig ! *Stolt* 
 
Det finns olika sätt att träna på inkallning, några av dem är: 
- Spontan inkallning: När hunden själv kommer till dig utan att du gett kommandot, belöna alltid detta. När hunden väljer att springa mot dig kan du lägga till kommandot i farten och belöna ordentligt! 
- Inkallning från sitt: Sätt hunden, gå ifrån och ge kommandot stanna. När du gått iväg, stanna och kalla in. Belöna när hunden sätter sig hos dig. 
- Inkallning med arrangerad störning: Du ska använda en störning som hunden har möjlighet att välja bort exempelvis en leksak, en annan människa, godis i en skål med lock, en annan hund. Belöna ordentligt i farten när hunden kommer till dig. 
Inkallning med naturlig störning: Testa att kalla in när hunden är upptagen med något spännande exempel nosar på något, ser något roligt osv. Om hunden vänder upp mot dig efter första signalen, beröm hela vägen in. 
Ping-pong inkallning: Belöna fart och nöta in inkallningssignalen. 

Detta är olika inkallningar vi övade på under kvällen, Algot lyssnade bra. Var en gång det tog några gånger innan han kom när tränaren slängt ut godis i gräset. Fast andra gången vi tränade kom han på en gång <3 
Några tips som man ska tänka på vid inkallning är : 
- Belöna med något speciellt, lek lite och visa vad roligt det är att komma när matte/husse ropar! 
- Använd ALLTID samma inkallningsord exempel "Kom hit", "kom", "Hit" 
- Tjata inte, om hunden inte lyssnar på första eller möjligtvis andra signalen, backa i träningen. 
- I skarpt läge, hämta hunden om den inte lyssnar! 
- Man ska stå upp när man ropar, sätta sig ska man först göra vid belöningsfasen. 
- Sluta aldrig att belöna inkallning!! 
Algot i full fart när jag kallade på honom!  
 
 

Långpromenad med godingarna!

När jag fått i mig lite lunch och packat ryggsäcken så gav vi oss av mot Alster. Tänkte ta skogsstigen ut till fågeltornet och kossorna. Malva är nog 3 gånger så stark som Algot tror jag, hon hade muskler den lilla tjejen! Hade lite svårt att gå med båda i början men vande mig snabbt och hittade tekniken ! De skulle nosa på samma saker och hade koll på vad den andra gjorde. Tränade lite fot med Algot och det gick super bra även om det fanns störningar! 
Vad nosar du på?? 
Att gå över "broarna" var super kul! 
"Vad ska vi hitta på nu?"
När vi kom fram till fågeltornet så vilade vi lite, drack vatten och njöt av det vackra vädret. Bakom finns en stor äng som är inhägnad (finns små öppningar så är inte helt slutet) där satte jag mig så jag hade uppsikt om någon skulle komma. De hann springa och leka en stund. 
Full fart! 
woho
När det senare kom människor körde vi med koppel igen, fast vi hittade på roliga saker ändå. Malva hittade en god pinne. 
 
mmmmm...
Vi körde även lite godissök för att bryta deras voffande och vaktande när människor joggade eller gick förbi. De höll på lika mycket och observerade de människor som kunde vara ett hot mot oss, bäst att varna då....
Sen gick vi vidare till AlstersHerrgård, är så vackert där så var tvungen att ta lite kort på godingarna. De satte sig och stannade medan jag krånglade fram kameran :) Super duktiga !
Super söta! 
När vi kom hem var det inga problem för dem att slappna av och ta det lungt, haha helt utslagna båda två! Fast det är så det ska vara !
Imorgon kommer Malva igen, ska bli jätte roligt ! Får se vad vi hittar på då! 
 
 
 
 
 

Delad glädje är dubbel glädje!

Tyckte att rubiken passade jätte bra på gårdagen när jag passade Malva. När jag kom in med henne blev Algot super glad och välkomnade henne på bästa sätt. De började leka och busa i lägenheten, tur att de inte är så stora, då skulle jag blivit mos i soffan haha! 
Det var full fart på dem haha
Jag försökte filma dem lite men ibland var de för snabba, men fick lite grann iallafall:)
 
 
Här busade de :) 
 
De var så goa mot varandra och efter de gånger de har träffats i gården så har de fått bra kontakt som blivit ännu bättre nu! Katterna som Malva inte brydde sig om gick och gömde sig ändå haha de var lite töntiga under dagen! 
Det är viktigt att kunna vila tillsammans också!