Gott nytt år!

Nu är det inte så många timmar kvar på 2013, ett år som har varit både delar av himlen och helvetet. Kommer att försöka skriva något inlägg om händelser under året men inte ikväll! För nu sitter jag med målade naglar och håret i en handuk. Håller på att göra mig iordning inför kvällen som ska spenderas med goda vänner. 
Nyår är verkligen inte min favorit längre.. Algot är så rädd för alla smällar och raketer. Människor runt oss tar verkligen ingen hänsyn alls. Igår stod det folk och sköt från sina balkonger tillochmed katterna stack under sängen och de brukar inte bry sig annars! 
Hoppas att det kommer att vara lugnare hos Stefan och Sabina än vad det brukar vara här ! Vid elva imorse mötte vi upp några hundkompisar vid Sörmon, Algot hade saknat detta <3 Så de fick springa lösa, upp och ner för backar, in i skogen och alla njöt! En perfekt start på 2013 sista dag! 
Full fart! 
Freja var full av energi! 
Chiko flyttade stenar och sprang i backarna ! 
Det va jätte kul att hämta bollen! 
Det tyckte Gaina också ! 
 
Gott nytt år!!!!!! 
 

Julafton med släkten <3

Det har varit en underbar jul! God mat, trevligt sällskap och mycket skratt! På julafton åkte vi till mormor för att välkomnas med god mat! Mormor och Egon hade varit helt otroliga och fixat denna jul, vi andra lyfte varken finger eller plånbok! 
Riktigt finurligt av mormor att fixa såhär fint på bordet! 
Egon, Mattias och pappa var inte sena att hugga in :) 
Blev ett tjejkusin bord denna dag! Jag, Jessi, Linnea, Wilma och Elin ! 
Sen var vi ju tvugna att ta det obligatoriska kusinkortet också! Finns det hjärterum finns det stjärterum <3 
Älskade syster <3 
Sen när Kalle Anka var slut så fikade vi, god tårta och många var sugna på kaffe ;P 
Elin släppte loss med tomteluvan! 
Sen var det dags för paket ! Alla i släkten utom Linnea och Wilma (under 20 år) hade köpt ett paket för 100 kronor. Så alla fick en varsin lapp, och den det paketet som siffran stod på ! 
Det var mycket fint i paketen, vad mycket man kan få för 100 kronor egentligen :) 
När klockan började närma sig kvällen så åkte alla hem till sig för att fira med sina familjer. Vad mer kan man önska på julafton när man är omgiven av släkt och familjen! 
Världens finaste tomte ! 
 
 

Julen är här!

God jul alla kära vänner och familj! 
 
 
 


God jul!

Nu är julafton här, är lite konstigt då vädret är av sorten höstdag! Men igår firade vi jul med Anne och Stig, jätte mysigt. Vi åkte dit vid ett och åt julbord, himmelskt gott! Under dagen och kvällen spelade vi "Så det kan låta", "hjärnsläpp" , triss och färg och plump! Det var jätte roligt. Självklart öppnade vi paket, fikade och myste tillsammans! Jag blev jätte glad när Anne och Stig gillade våra julklappar så mycket <3 Det betyder mycket ! 
 
Farmor och jultomten <3 
Grace fick grisöra och ett annat ben. 
Algot blev lycklig när det låg en pipande anka i paketet <3 
Anne och Stig fick ett stort paket ! 
Änglar ska det vara ! 
Det var en helt underbar dag! 
 

Underbara Erik!

I onsdags var jag på hundpromenaden och när jag kom hem hade Erik verkligen gjort grejer! I år kände vi att vi inte hade plats för någon julgran så jag la ner helt, inga tomtar.. inte så mycket jul med andra ord här hemma! Jag älskar att ha julgran men kände att jag inte hade orken att flytta runt saker och greja. Så vad tror ni inte att Erik hade fixat tills jag kom hem??? 
Jo han gjorde våran lägenhet julfin! Jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag älskar denna man, han är så underbart snäll, go och omtänksam!! <3 
 
 
 

Sörmonspromenad!

Det var några veckor sedan jag , Lotti och Mia åkte ut för att promenera vid Sörmon. Jag upptäckte denna härliga plats när jag vaktade Cabo under några dagar. Sen ville jag promenera där, tillsammans med andra. Så blev det! Vi fortsatte att träffas på söndagar och skrev ut en förfrågan om folk ville med på facebook. Intresset växte snabbt och nu har vi en söndags tradition! Det är verkligen roligt att ha varit med och organiserat detta! 
Förra veckan fick jag en förfrågan av administratörerna på Hundrastgården Karlstad om jag också ville vara administratör, självklart ville jag det! Jag brinner för detta och har massor med ideer jag skulle vilja genomföra 2014! Det är helt enkelt underbart, detta med hundar och gemenskapen vi har fått tillsammans! 
Algot och Boss rusar runt i början av promenaden ! 
Hundarna brydde sig inte om leran eller att det var blött, var lika roligt ändå tyckte de ! 
En sån nallebjörn, hon var jätte go! 
Chiko tyckte att det var kul att gräva! 
Uppför backen va det ja ! 
Siot vet hur man får till det perfekta kortet! 
Vacker som få! 
Cabo kollade ut på utsikten ! 
Freja hade super kul!! 
Lotti hade publik när hon åt sin smörgås <3 
Algot hade roligt som alltid! 
På söndag blir det en promenad igen. Lotti la ut en förfrågan vilka som ville komma igår och redan nu är 18 hundar med på listan!! Så roligt !! Jag och Lotti längtar efter söndag, tror vi kommer att slå rekord i hur många det är som kommer. Vi har också fixat med en liten suprise till de som kommer :) 
 
Gör ni något liknande i eran stad?? 
 
 
 
 
 

Julfest med Sörmonshundklubb!

I lördags åkte jag och Erik till Vålberg för att vara med på Sörmons årliga julfest. Eftersom jag inte varit medlem så länge var detta första gången för oss. Var roligt, underbart god mat och trevligt sällskap! Helt ärligt var jag nervös innan, känner inte någon på klubben sådär jätte väl utan han bara träffat några av dem några gånger och tränat ihop! Fast vilket härligt gäng, vi kände oss välkomna av allihopa! 
Det var jätte fint uppdukat och det syndes att de lagt ner sig! När vi kom dit möttes vi av brandmän som hade fått rycka ut när maten tillagades ! Kanske inte den bästa början för dem men allt gick bra! Det bjöds på glögg, snacks samtidigt som vi fick gå en tipspromenad om hundar! Haha det var väldigt svårt ;P 
Vi köpte också lite lotter men hade inte turen med oss iår men kanske nästa !! ;) 
Det bjöds på dans, en jätte duktig tjej som visade upp traditionella fest danser från Thailand! 
Sen var det tre stycken som skulle upp och testa, jag blev uppdragen och ställde mig för att prova. Det var inte lätt att försöka använda sina klumpiga händer haha! 
Det känns verkligen helt rätt att vara med i Sörmons hundklubb, detta är helt enkelt min klubb nu ;)
 

Älskade lillasyster!

Idag kommer Jessi hit för att shoppa lite och leta julklappar. Har saknat henne så mycket så det ska bli så roligt att få träffa henne, bara hon och jag <3 Hon betyder allt för mig ska ni veta ! Så just nu håller jag på och gör mig iordning för hon skulle åka runt tio från Kristinehamn. 
Igår fixades det som sagt här hemma, hade köpt lite nytt så det hamnade på vardagsrums bordet. 
Dessa köpte jag på Coop för 15 kr styck, ett riktigt kap! Älskar när det är texter på ljusprydnader! 
Detta otroligt vackra fat hittade jag på Gengåvan för 35 kronor. Stenarna är från Ullared :) 
Vi har också ett pepparkakshus som hade spruckit men Erik fick ihop det ändå. Ska pynta det här någon dag också! Det luktar juvligt ! 
Köpte även blommor på Gengåvan som jag satte i mina höga svarta krukor. Tyckte att det blev riktigt bra :) 
När Erik kom hem från praktiken igår hade jag fixat lite mys till oss. Han uppskattade det verkligen ! 
Det är viktig att visa sin kärlek lite extra ibland! 
Katterna var inte jätte lyckliga igår när jag sprang runt med den hemska dammsugaren, den vill ju döda dem varje gång.... ujujuj... Fast efter städningen kunde de slappna av och njuta av livet igen !! 
 
 

Filmer från Sörmon!

Idag är det en fixar och städdag här hemma. Behövs det också ibland, byter ut lite dukar och fixar till hemmet lite extra en dag som denna! Tänkte kika in här och visa er tre filmer från Sörmons grustag från i söndags! Ikväll är det också hundpromenad nere i stan så det ska bli roligt som alltid! Att motion kan vara såå trevligt ! 
 
 
 
Sista filmen är från den sista jobbiga backen innan den raka vägen till parkeringen, haha hundarna hade inte problem att springa upp och ner <3 Vi tvåbenta flåsade ganska bra där ett tag ;P 
 
 

Sörmons grustag!

I söndags trotsade vi vädret och åkte ut till Sörmons grustag tillsammans med andra tappra hundägare! Vi samlades för att ta en promenad till Grustaget. Var roligt att vi blev så många även om vädret var emot oss. Det är många som är nyfikna och intresserade av våra promenader, så det är roligt !! Desto fler desto roligare! 
 
Det var underbart att komma ut ! Dessa dagar är underbara och jag lever länge på detta <3 
 
 
 
 

Snö!

Idag faller snön ner från himlen, Algot tycker att det är super roligt att busa runt ! Ännu roligare kommer han att få eftersom vi ska åka ut till Sörmon och möta upp andra hundägare som trotsar vädret ! Har letat fram ordentligt med vinterkläder så jag håller mig varm när vi ska vara ute en längre stund! Ska bli härligt och jag tror att Algot kommer att ha jätte kul tillsammans med sina vänner i snön! 
 
Nej nu ska jag göra lite mat och sen packa det sista innan vi åker iväg! Erik följer med denna söndag också, mysigt <3 
 

Livet är orättvist!

Livet går inte alltid den vägen som man vill, 
livet är orättvist.. 
Den vackraste människan på jorden får gå igenom alldeles 
för mycket..
Jag önskar att jag kunde göra något, 
men vi står alla hjälplösa.. 
vi kan inte ändra det som händer, det som 
ger henne så mycket sorg... 
Tårarna rinner när jag tänker på min vackra.. 
Jag vill göra allt bra, göra allt så som det ska vara...
Detta skulle inte ha hänt, det är inte såhär det ska vara .....
Man ska inte behöva förlora sin bästa vän 
i förtid! 
 
Du är så strak, precis som han har varit! 
Du har gett honom ett värdigt och underbart liv, 
han somnar in med all din kärlek hos sig! 
Han kunde inte ha haft det bättre, du har gjort hans liv underbart...
Tänk på alla vackra, otroliga minnen ni har 
tillsammans. 
Du har gjort rätt, osjälvisk och även om det är 
fruktansvärt har du valt rätt väg för honom! 
Vi är alla stolta över dig! 
 
Han kommer att springa fritt på gröna ängar, 
minnas livet tillsammans med dig. 
Han kommer vara lycklig, ingen smärta, 
inget som hindrar honom från att galoppera över slätterna. 
Han kommer ha det bra, i oändligheten! 
 

Träning!

I onsdags åkte jag ut till Sörmon för att träna lite med Algot. Vi var några stycken som möttes upp för att träna olika saker. Först tränade vi på parkeringen, var inte vara jag som hade en skällig hund. Utan vi sammarbetade för att hundarna skulle lugna sig i varandras närhet. Det var väldigt nyttigt! Kontakt med ens hund var det viktigaste! 
Super söta Sunny! 
Tränade även att stå på pallen! 
Algot var väldigt upp i varv i början men lugnade sig sen! 
Var lika trevligt som alltid och hoppas på att göra om detta snart! 

Första advent!

På första advent kom Sabina, Stefan, Tommy, Mimo, Therese, Mateusz , Malin och Amanda hit för att göra lite julgodis. Jag som inte brukar stå i köket hade handlat efter en noggran lista från Sabina. Vi hade tillsammans bestämt oss för att göra Mozartkulor, Rovky road, knäck och kola. Killarna var inte så mycket i köket utan satt i sofforna och kollade på youtube klipp, drack glögg och åt pepparkakor! 
Mozart kulorna börjar ta form :) 
Innehållet i Rovky road blandas av Sabina ! 
Massor av godsaker ska göras iordning! 
Amanda var glad ! 
Här myste hon med Malin efter hennes sovstund! 
Knäck och kola ! 
När vi hade gjort allt godis var det dags för lite fika med våra skapelser. Det var super gott. Dock så hann inte kolan stelna.. har den fortfarande inte riktigt gjort idag ;P 
Mums! 
Det var en jätte mysig dag och detta hoppas jag vi gör nästa år också <3 
 
 
 

Julbord 2013 i Skåre !

I lördags var vi på julbord hemma hos Ewe och Nike. Det var jätte mysigt och alla hade lagat något gott till julbordet. Det bjöds på potatisgratäng, frestelse, köttbullar, prinskorv, julskinka, dopp i gryta, revben och mycket mer. Efter maten hamnade alla i en matkoma så vi tog det väldigt lungt där ett tag! 
Det var underbart gott, tog två gånger, inte pga hunger utan för att jag inte kunde motstå! 
Några satt i köket och några i vardagsrummet medan vi åt den goda maten! 
Efter maten blev det lite spel och härliga diskussioner om lika saker ! 
Bebismys med Kevin<3 
Algot myste mycket med Karro ! 
Det var en underbar kväll med mycket skratt och otroligt trevligt sällskap <3 
 

Busunge!

I fredags passade vi Amanda som jag tidigare skrev om. Hon är en så otroligt härlig person, med så mycket bus och lätt till skratt! Vår älskade lilla Amanda <3 
Att ta fram hockeykorten var riktigt roligt! Erik fick sortera bort de med mest värde när de lekte :) 
Lite gos med Algot ville hon ha också <3 
Vi hann också med att måla en teckning ! 
Algots Agility hinder var väldigt skojiga ! Kunde göra massor med olika saker ! 
Fast kvällens favorit plats var i den lilla igloon <3 
Här inne la hon sig med alla grejer hon lekte med! Det var mysigt ! 
Datamusen blev en bil som hon körde, brummande med runt bordet ! <3