Tips till hunden!

Oftast är saker till våra fyrbenta onödigt dyra som exempelvis små detaljer som är så fina. Algot har många olika skarfar men jag betalar inte så mycket pengar för dem. Vi med små hundar så är det perfekt att köpa de som egentligen är för barn! De är inte speciellt dyra och finns massvis av dem, med olika texter, mönster och i vanliga färger! 
Fast dem den blå som egentligen är ganska tråkig finns det roliga sätt att piffa till dem. Köp textilpennor och gå loss med vilken text eller mönster som du själv vill ha! Det har jag gjort, på denna gröna: 
Blir lite skillnad, de blir roligare och mer personliga :) 
Eller vad säger ni? 
Min sötnos! 
 
 

Shopping på Gengåvan!

Har hunnit besöka Gengåvan några gånger och jag har helt glömt bort att visa några av mina fynd. Erik gjorde också ett fynd till Amanda när hon var med, han köpte massor av små bollar som man kunde göra bollhav med. Så hemma hos Stefan och Sabina finns nu en uppblåst pool med massa bollar, vet inte vilka som hade roligast, Amanda, killarna eller Algot ;P 
Algot ville mer än gärna bita sönder bollarna, han lyckades med två ;P 
Jag blev kär i tre små nallar som fanns på Gengåvan, älskar dem! 
 
Visst är de söta! 
Sen har jag verkligen haft turen med mig vad gäller kläder, har hittat tre klänningar, två leggings och smycken såklart ! 
 
Är super nöjd! Är alltid kul att fynda lite :) 
Ett halsband som jag hittade igår, är inte helt rött men tyckte att det va så fint så det gjorde inget! 
Jag gillar verkligen Gengåvan, finns mycket fint till ett bra pris :)  
 

Barnvakt!

Idag ska jag vara barnvakt åt underbara Amanda, funderar på att åka till hundrastgården med henne. Hon älskar verkligen djur och speciellt hundar. Får se om några andra ska ner med sina fyrbenta annars åker vi till Alster och tittar på kossorna eller Mariebergsskogen! Vi får se vad dagen har att bjuda på. Är tyvärr inte så vackert väder men det regnar iallafall inte just nu! 
Trollunge <3 
 
Annars håller jag på att kämpa med sockret, har ändrat kosten nu och det är svårt att veta hur många enheter jag ska ta för att inte bli låg i socker. Har tyvärr vart det ganska många gånger nu men på morgonen ligger jag alltid för högt... Imorse vaknade jag med 17 i socker, efter frukost och massa insulin ligger jag på 16. Nej det är tufft men jag ska fortsätta kämpa med detta, skam den som ger sig! 
 
 

Lång promenad!

Igår mötte jag upp Therese och vi började vårat sökande efter "skatter" längst vägen. En del var svårare än andra kan jag säga. Vi började vid villa området, sen mot Alster och solen stekte på ganska bra. Vi hittade 7 stycken under promenaden och det va super roligt ! Skönt att hela tiden ha ett mål näår man är ute och går :) 
Såhär kanb skatterna se ut, sen ska det finnas en remsa i så man kan skriva datum och sitt inloggningsnamn. Vi hittade en som legat på samma ställe sedan 2002, helt otroligt ! 
Therese testar lyckan genom lite svår terräng ! 
Sen finns det de som är högt uppe, har man inga verktyg får man testa med naturen som hjälp! 
 
Go Therese ! 
Var iallafall super mysigt och roligt, man kände sig lite dum vissa gånger men vad gör det ;P Som när jag kollade igenom springorna på en bro med rumpan i vädret när två kom och gick, haha den bjuder jag på ;P Vi möttes vid tolv och jag kom hem efter klockan tre, så det blev en väldigt lååång promenad! Både jag och Therese var svettiga och Algot hade tungan utanför munnen och gick saktare och saktare... :) 
Det är inte så ofta man ser ödlor, det såg vi, tyvärr va den orörlig men men..
 
Detta ska vi göra fler gånger! Se vart vi ska på jakt nästa gång :) 
 
 

Upptäcksfärd!

Idag vaknade jag av att solen lyste utanför fönstret, har verkligen varit helt underbart väder den senaste tiden. Idag ska jag på upptäcksfärd med Therese, hon frågade igår om jag ville med. Vi ska leta efter saker som andra har lagt ut på olika ställen, vi börjar på Kronoparken/Alster. Erik och jag testade igår för det fanns en precis utanför oss, jätte roligt !
Vi ska mötas runt kl 12 vid universitetet för att sedan börja en liten skattjakt kan man säga! Algot ska självklart följa med, blir ju en perfekt långpromenad! Om man skulle vilja testa är det bara att ladda ner C.geo till mobilen och sen registrera sig på internet. Här är länken: https://www.geocaching.com/membership/register.aspx?type=basic
Så idag ska vi spendera dagen i det fina vädret!
 
 

Långpromenad!

Efter att jag kört Erik till skolan åkte jag och Algot till skogen för att ta en promenad i det härliga vädret. Jag ställde bilen vid Välsviken och gick in på spåret mot hagarna och hoppades få se några kossor. Det fick jag, de gick vid vattnet och inte vid skogen. De var väldigt nyfinka på Algot, han blev mest rädd när de gick emot oss. 
 
Det var underbart i skogen denna morgon! 
Algot hade super kul :) 
 
Fastnade för detta minst sagt krokiga träd ! 
När vi kom ut från skogen mötte vi som sagt både tjurar och kossor. De blev nyfikna men var skeptiska när jag kom för nära. Tillslut fick min hand lite pussar av en goding. 
 
De var så fina <3 
 
Puss ! 
När vi kom hem efter 1.5 timme så var både jag och Algot trötta. Fast han tar nog hem vinsten, haha! 
 
Det va så mysigt att denna runda tar vi nog fler gånger i veckan! Bara att snurra på sig skorna och njuta av naturen! 
 
 

kossa muuuuu..

Mötte både kossor och tjurar när vi gick på promenad ! 
 

När kroppen sviker..

Nu ska jag försöka ändra mina matvanor, röra mig mer och ta hand om kroppen. För mina provsvar var inte bra när jag var på sjukhuset. Det är jobbigt när kroppen sviker mig, eller om jag har svikit kroppen, jag vet inte.. Det känns lite jobbigt att det inte är bra, känns som om allt måste ändras. 
 Vi får se hur det går, jag ska göra mitt allra bästa....
 Algot är ett stort stöd för mig .. 

Mariebergsskogen!

I lördags bestämde vi att de som ville skulle åka båtbussen till Mariebergsskogen och de andra möta upp dem där vid halv sju. Jag åkte i bilen med Algot och massa packning. Alltifrån fika till engångsgrillar. Vädret var helt underbart, kunde inte ha varit bättre. 
När vi börjat grilla började Eldkvarn att spela på scenen längre upp och vi kunde njuta av lite musik samtidigt. 
 
Grillmaster :) 
Vi njöt av varandras sällskap, god mat, fika och dryck. Amanda tog också en liten tur med Algot, hon älskar att hålla i kopplet, hon blir lite sur när man hjälper henne. Hon kan ju själv <3 
 
Min egna lilla hundvakt, tänk sen när hon blir äldre, då vet jag vem som kommer gå ut med honom :) 
 
Mamma och dotter. 
Det blev mycket prat, bollspel och skratt tillsammans på filtarna på gräsmattan. Jag njöt av sällskapet och denna underbara kväll. 
Vi satt där väldigt länge, det hann bli mörkt och till och med kallt innan vi bestämde oss för att åka runt klockan 22. Vi tog även lite kort med våra respektive som jag tänkte bjuda på:
 
Tack för en underbar kväll, va verkligen helt toppen ! <3 
 
 
 
 
 

Trevlig kväll!

Igår samlades vi i Mariebergsskogen för att grilla och umgås. Vädret var vackert och kvällen blev underbar. Tänkte skriva ett längre inlägg om det senare. För snart ska vi till Eriks föräldrar och äta lunch, ska bli mysigt! Se vad de bjuder på för gott idag:) 
 

Middag med Malin!

Igår mötte jag Malin för att käka en bit mat tillsammans och bara umgås vi två! Var längesen så jag såg fram emot detta. Precis som jag trodde blev det super mysigt, massa prat och skratt! Vi var på Kebabhouse och åt, vi tog både lite lyxigare rätter. File mignon (tror det stavas så) som vi avnjöt med lite fulla munnar! 
 
Ser mumsigt ut va? :) 
Vi pratade lite gamla minnen, nyheter i livet och allt därtill! 
 
Tog ingen bild på Malin igår men lägger ut en annan istället. Tack fina vännen för igår <3 
 
Nu ska vi snart åka till Gengåvan och möta upp Malin där. Sen får vi se vad resten av dagen bjuder på. Ikväll ska vi iallafall hitta på något med kompisarna men frågan är fortfarande vad :) 

Tacomys och kortspel!

Igår hämtade jag Erik på skolan för att sedan åka till Stefan och Sabina. Var jätte skönt när vi satt på baksidan i solen, den värmde väldigt mycket måste jag säga. Var roligt att leka lite med Amanda och höra lite om hur inskolningen varit! När Sabina kom hem från jobbet gick vi in och gjorde Tacos. Lika gott som alltid! Sen blev det lite vila maten då killarna chillade med en öl på baksidan och jag och Sabina hade Amanda. 
Sen spelade vi lite kort, haha Sabina och Erik hade rätt när det gällde spelet, för mitt och Stefans sätt fungerade inte alls! 
Är så glad över att ha så fina vänner i mitt liv <3 
 
 
 
 

Torsdag och läkarbesök!

Idag vid halv tre ska jag till min diabetesläkare, är alltid lite nervös inför dessa besök. De går verkligen igenom kroppen och kollar vad som ligger bra och inte, är inte alltid roligt att höra. De senaste besöken har visat ett högt HBa1c vilket beror på många olika saker. Jag hoppas att det inte ligger ännu högre denna gång! Det märks, ska iallafall duscha och göra mig iordning inför besöket fast först göra mina hemmafru sysslor (diska och plocka). Haha det tar aldrig slut och vi bor bara i en tvåa ;P 
 
Blir nog lite träning med Algot idag också, får se vad vi hittar på. Finns så mycket man kan göra som är väldigt simpelt att utföra som: 
- Godis sök inne eller ute
- Touch 
- Nya trick
- Träna mer på det han kan
- Gå fot 
Ja listan kan göras lång :) 

Skogspromenad !

Igår tog jag och Algot en härlig skogspromenad. Är fortfarande spänd då jag är rädd för att det ska vara någon orm i närheten. Vet hur farligt det är om Algot skulle bli biten. Fast det gick bra. Vi tränade lite i skogen, godissök och inkallning. Han var lika duktig som alltid! 
 Vad ska vi göra nu mamma? 
Hänger du med? :) 
Han stannar alltid och kollar bakåt för att se om jag är med, har tränat mycket på detta att han ska hålla koll på mig. Annars kanske jag försvinner bakom ett träd eller byter riktning:) 
 
mmmmm.....
Spelade också in små korta filmer i skogen som jag tänkte bjuda på också :) 
 
 
 
 

Rastgården!

Igår mötte jag upp underbara hunägare för lite bus i gården. Algot var på lekhumör och sprang runt som en liten tok. Det var roligt att se, han är nog lite kär i Dante tror jag, blir super glad när han får leka med honom! 
Vad luktar du på Dante, vill också veta :) 
 
Sötnos
Algot verkar vara intressant ;P 
 
Lite paus i springandet ! 
 Lika trevligt som alltid, när de andra åkt hem tog jag och Eva en promenad längst älven. Var ett perfekt avslut och jag uppskattar verkligen kvällar som dessa ! 
 
 

Stor städning !

Idag är det full rulle med städ här hemma! Fick ett litet ryck och började diska, plocka och damma. Är mycket skit i hörnen haha, tre djur drar fram mycket och fäller små vita hårstrån! Nu är det bara damsugaren som ska fram och jaga dammråttorna :) 
Ikväll ska jag ta med Algot till hundrastgården för att först träna lite hundmöten och sen massa lek. Är några stycken som har bestämt träff och det är alltid roligt. Känner mig lugnare inför hundmöten nu när jag har en metod som jag tror på. Nu kan avleda honom på ett helt annat sätt. Känns skönt! 
 
Tänkte ta en sväng till Gengåvan sen också, tycker att det är så mysigt att gå där. Även en sväng till Hööks med Algot för att prova ett vintertäcke, svart med en döskalle på ryggen. Tror jag passar perfekt! 
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=055111&deptid=196&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
Den skulle väl passa bra på Algot? :) 

DogRescue

Igår gick många människor med hundar för att stötta den ideella föreningen som hjälper herrelösa djur. De arbetar långsiktigt och ger den hjälp som behövs på plats. Det handlar om alltifrån kastrering, utbildning och vaccinationer till hundar och andra djur. De arbetar med insamlingar av pengar och andra saker som halsband, täcken osv. De har också en adoptionsverksamhet av hundar främst från Rumänien. 
Igår möttes vi upp och skänkte en slant till de djur i nöd. Jag tycker att det är viktigt att organisationer som denna uppmärksammas och att fler människor blir engagerade. De små sakerna kan förändra ett djurs liv. 
 
Jag hoppas de fick in en bra slant och det märktes att människorna inne i stan reagerade när vi kom. Var många som fotade och läste på skyltarna. Var en super bra promenad och alla hundägare fick samtidigt chansen att träna med sin fyrfotade vän. 
 
 
Vill du veta mer om organisationen gå in på: 
www.dogrescue.se
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag !

Nu är helgen över och jag hade det super bra igår när vi gick för hundar. Ska skriva ett inlägg om detta sen, även om organisationen! Ska snart köra Erik till skolan sen får vi se vad dagen har att bjuda på, är ganska trött kan bero på att jag varit uppe sen klockan fem ;P Solen skiner iallafall så det är positivt, kanske blir en sväng till rastgården eller en långpromenad vid skutberget. Vi får se ! 
 

Promenad för hemlösa djur!

Idag är det ju inte direkt strålande väder, snarare tvärtom, regnet faller från himlen. Fast det stoppar inte mig och Algot för vi ska promenera med andra människor och hundar för att samla in pengar till djur utan hem. Jag vill verkligen delta i projekt som detta, ligger mig varmt om hjärtat! Hoppas det blir lika trevligt som förra gången och att de får ihop en bra slant! 
Vi ska även passa på att träna på att inte skälla på andra hundar, är ett perfekt tillfälle för det! Nej nu måste jag åka för att hinna dit i tid! 
 
 
 

Kräftskiva!

Igår var det kräftskiva i Skåre, vänner, god mat och goa barn ! Vi var där vid 18 och började göra iordning för att äta, de som åt kräftor började. Var några som grillade och köpte snabbmat från pizzerian. Vädret var perfekt till en början men när solen gick ner blev det kallare och vi började dra oss in. 
Helt fokuserade med att skala och äta de små röda djuren!
Erik och Stefan käkade pizza! 
 
Kring bordet blev det lite spel! 
Fick också träffa lilla Kevin igår för första gången, så underbart fin! 
När kvällen började komma blev det dans och att sitta på varandras axlar, de såg väldigt roliga ut:) 
 
Algot var med under kvällen och skötte sig jätte bra. Han pep inte när han va fastbunden när vi åt mat, han lyssnade på kommandon och han kunde verkligen slappna av även om det var mycket folk runtomkring! Micke sa att det verkligen var stor skillnad på honom, alltid roligt att höra! 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag!

Idag är jag och Erik  barnvakt åt godingen Amanda, hon sitter i mitt knä just nu! En liten bloggare redan nu! :) Vi har varit på Gengåvan och handlat lite och köpt kräftor på Ica. För ikväll är det kräftskiva i Skåre. Det ska bli roligt för i år ser det lite annorlunda ut, kommer vara barn med, Är många som ökat sin familj under året så det är mysigt! 
Amanda ska också med ikväll och självklart Algot :) 
När Sabina kom förut och Amanda såg mig sa hon: vovovovo 
Gulligt att hon förknippar mig med Algot :) 
 
 
 

Älskade syster!

Det finns ingen jag har så starka, obeskrivliga känslor för som min lillasyster. 
Hon är verkligen en person jag beundrar, som jag önskar hela världen till, 
den vars sorg blir min egen. 
 
En tjej med styrkan som de andra drömmer om, 
empati för andra, godhet få förundrat, 
älskad av alla i sin närhet.
 
Det finns människor som gör andra illa, som inte tänker på konsekvenser av sitt 
handlande. De som saknar allt detta du har, Jessi, de som inte 
bryr sig om andra. 
En kväll, raserade de din tillit till människor, de tog bort din trygghet du alltid haft,
de tog din sömn och vände ditt liv upp och ner. 
Men de kan aldrig ta din styrka, ditt mod, din empati, aldrig kan de 
ta ifrån dig det som verkligen är du. 
Jag vet att du kämpar, allting går upp och ner, känslorna 
blir starkare och funderingarna snurrar runt. 
De tog mycket men inget du inte kan få tillbaka, för jag vet att alla runt dig, som älskar dig 
kommer stötta dig i varje steg du tar framåt! 
För du är aldrig ensam <3 
 
Hade jag kunnat ta din smärta, din upplevelse hade jag gjort det, 
för du är mitt hjärta! 
 
 

Lite nostalgi!

Nu är det snart helg igen, dagarna går så fort just nu! Nästa vecka ska jag till min diabetsläkare och det ska bli riktigt skönt då jag inte tycker att sockret ligger på den nivå den borde. Är inte ofta jag ligger mellan 6 och sju. Det vanliga är just nu mellan 8-12 , vilket säkerligen gör att jag har ett högt långtidsvärde. Lämnade lite rör igår och imorse lämnade jag resten av proverna ! Nu är det fixat iallafall :) 
Idag regnar det så får bli en plocka och städa dag tror jag, alltid skönt när man har gjort de sysslorna! Jaja så är det, vardagen rullar på, känner mig som en hemmafru just nu :) 
Tänkte iallafall bjuda på lite bilder jag hittade på mamma och pappas dator i helgen: 
 
Jag och Erik på min bal i Filipstad <3 
Älskade syster! 
Hittade också bilder på min saknade och älskade Tingeling: 
 
<3 
Är roligt att leta fram gamla bilder, är så sällan jag kollar på dem:) 
 
 
Ewe och jag på balen :) 
 
Ja tiden går, man förändras och livet ger mot och medgångar ! 
 
 
 
 
 

Kommunikationsmetoden vid hundmöten!

Jag är chockad, förvånad och förundrad över att denna metod fungerade på Algot! Jag har testat allt och inget har känts bra. Men igår fick jag ett lyckorus för jag hade kontroll över honom när en annan hund passerade ! Tre gånger! Vi ska fortsätta träna efter metoden och jag känner mig mycket positiv till detta! Allt jag innan gjort har förstärkt hans osäkerhet vid möten, men nu är det slut med det! 
Jag skrev en sammanfattning av det vi fick ta del av igår så tänkte att jag lägger in den här också: 
 

Hundar läser av kroppsspråk, hos människor och hos varandra. När hundar möts utan koppel använder de sig av lugna signaler. Hundar av många olika lugnande signaler som vi ägare ska träna på att läsa av.

Lugnande signaler:

-          Gäspande

-          Vänder bort huvudet/kroppen

-          Gör sig liten

-          Sänker svansen

-          Saktar ner farten

-          Går i en båge itsället för rakt mot den mötande

-          Nosar

-          Håller avstånd

Det finns många lugnande signaler som är hundens natur att använda sig av när den möter en annan hund. Denna metod går ut på att låta hunden kommunicera på detta sätt. Innan man börjar träna ska man tänka på att:

-          Ha med godis som kan uppehålla hunden en längre stund

-          Fokusera på sin egen hund inte de man möter

-          Kolla efter lugnande signaler

När man ser att en annan hund är påväg åt ens håll och ett hundmöte kommer att ske ska man låta hunden:

-          Gå i slakt koppel och låta hunden göra som den vill så länge den inte fokuserar på den andra hunden. (Kolla efter lugnande signaler som hunden sänder ut)

-          När du ser att hunden börjar fokusera på den mötande hunden ska du sätta den ner med din rygg mot de mötande och ge hunden godis så hunden fokuserar på dig.

-          Ha ryggen mot de mötande som en vägg mellan er och rotera runt.

-          När mötet är över locka din hund med godis och gå vidare

-          Ge inte hunden godis när ni går utan låt hunden kommunicera med lugnande signaler

Om hunden hinner göra utfall lämna mötet och gå vidare åt ett annat håll.

 

Några tips:

-          Träna på att läsa av hundens signaler

-          Träna med olika mötande hundar

-          Var på en plats där hunden kan ta avstånd vid ett möte

-          Träna inte mer än tre möten åt gången, hunden blir väldigt trött


Tack alla som var med igår det var helt fantastiskt ! 

 

 


Tränat Agility!

Igår åkte jag och Algot iväg för att träna Agility tillsammans med Lotti, Hanna och Mia. Vi möttes upp runt halv ett och satte igång med träningen. Hanna och Mia hade inte testat förut, de var super duktiga !! När vi hade tränat enskilda hinder ett tag ville jag testa en hel bana. Tog lite olika hinder, Algot var super!
Han är snabb!
Var roligt att kolla på bilderna för jag har sett saker jag missat innan som nästa bild, vilket fokus Algot hade på mig när vi körde banan.
Denna är han super duktig på, han hoppas aldrig av för tidigt.
Här är det inga problem, har tränat på att ta det lungt i slutet så han inte hoppar för tidigt. Det har börjat sätta sig iallafall.
Hoppen är roliga :)
Tränade även på "gungbrädan" igår, han var jätte duktig. De hjälpte mig att tippa brädan långsamt och Algot fick allt godis i slutet. Han blev modigare men det är mycket träning kvar för att han ska kunna springa upp och den slår ner av sig själv.
Tänkte också bjuda på bilder från mitt duktiga sällskap:
 Tack för rolig träning !

Roligt som alltid!

 

I stallet !

I lördags följde vi med Jessi till stallet. Algot tycker om att vara där så han var självklart med. Denna dag var det Emil och Erik som fick testa på att sköta Humle. Super duktiga! Jag gillar att vara med i stallet, det är ett lugn där jag trivs med, speciellt nu på sommaren.
Ute och går med den stora och den lilla <3
Emil fick leda Humle hela vägen, han va jätte duktig.
Det tyckte Humle också!
Sen var det dags att göra iordning honom, krafsa hovarna, borsta osv.
Erik tog ena sidan, Emil den andra!
<3
Vi gick till ridhuset för att Humle skulle få leka av sig lite och även sparka lite bill innan min lilla räser hund skulle få springa runt därinne!

 
 
 
 
Var jätte mysigt som alltid!
 
Världens snällaste !

Algot!

Hjälpte mamma att rensa deras dator och då sprang jag på lite bilder på Algot som jag helt glömt bort att jag tagit. Alltid roligt! På onsdag ska jag kolla hur en tränare gör och vilka tips som ges när en hund gör utfall vid möten. Detta är en gratis minikurs för att ge stöd till oss hundägare som har problem med detta. Ska bli roligt att se, ta del av och lära sig nya metoder, för det behövs. Synd bara att jag inte var snabb nog så Algot kunde vara med, men men fick iallafall svar om löshundkursen, vi kom med, startar i september och ska bli super roligt! 
 
Kan nu gå runt honom och han ligger kvar, han reste sig alltid innan när jag var bakom ;P 
Stanna... Vi tränar på sitt, ligg, sitt, ligg på lite längre avstånd! 
 
En trött liten kille <3 

Måndag

Nu är helgen slut och måndagen är här, för mig spelar det inte så stor roll om det är helg eller inte just nu. Har iallafall plockat och grejat här hemma under dagen. Har även ätit pappas goda fläskkotlett som jag fick med i matlåda :) Mums! 
 

Släktkalas!

I fredags samlades släkten för att fira att jag fyllt 25 år. Det var roligt att alla kunde komma, är inte så ofta alla kusinerna är på plats! Vi började med en välkomsdrink och lite snacks. Det blev mycket prat och skratt innan maten serverades.
Fick fixa ett presentbord !
Vi hade verkligen tur med vädret, var mörka moln som oroade lite!
 Sen var det dags för lite lekar, jag hade planerat olika lekar där de skulle välja ut en ur laget som skulle genomföra uppdraget. De visste inte innan vad det var.
Ja klibbigt blev det haha
Vem suger bäst?
Här behövde de vara stadiga på hand...
Uthållighet krävdes också...
Underbara kusiner!
The girls!
Var en jätte trevlig, rolig och underbar kväll. Tack alla som kom och grattade mig! <3
Jag och min underbara syster! <3<3<3
 
 
 

Kusinerna!

Bild taget 2006:
Nu:
 
Japp vi växer alla upp :)
 

7 år!

Det har gått sju år sedan jag och Erik blev ett par. Kan inte förstå att det är så länge samtidigt som jag inte kan fatta att jag levt utan honom. Kollade iallafall igenom lite bilder och hittade en del. De flesta är från 2006, herregud det är ett tag sen nu!
En bild från Nöjesfabriken där vi spenderade mycket tid !
Haha hamnfesten!
Släktkalas i Kristinehamn !
I Filipstad, oxhälja .
Påväg till Säffle!
Vi har gått igenom så otroligt mycket. Finns inga tvivel, jag ser fram emot vår framtid <3
 
Vad ska man säga, äkta kärlek <3
 
 
Våran låt, Erik länkade denna låt på datorn för många år sedan och skrev texten:
 
you're my sun when the rain is falling
you're the moon when the night comes
you're the air that I am breathing
you're the one that makes me believe in destiny


Sol, bad och en stor gräshoppa!

Tänkte bjuda på lite mer bilder från sommaren. Har ju faktiskt varit jätte fint väder så det har varit mycket tid på stranden! Dessa bilder är från veckan när vi var på stranden!
Mimo <3
Denna ville Algot äta upp, men den hoppade undan!
Amanda, flickan som matar hundar <3
Pappa och dotter!
Mys <3
 
 

Lunch!

Nu ska jag snart åka ner till stan för att äta på Freden med Ewe. Vi gav det till varandra när vi fyllde år. Ska bli super mysigt! Sen blir det att gå på stan och kolla lite, se om man hittar något! Vi har några saker vi måste köpa, doppresent och jag ska köpa saker till lekar jag ska ha imorgon på släktkalaset! 
 

Hundträning!

Igår mötte jag fler hundägare som ville hjälpa mig med Algots skällande. Jag är så otroligt lyckligt lottad över att det finns så fina människor som vill finnas för mig, även om de inte känner mig! Algot skällde som en tok på alla hundarna, jag försökte lugna honom, få honom att sitta osv. När jag var nära att ge upp kom Lotti fram och berättade vad hon observerat! Algot hade koll på mig även om han skällde på de andra hundarna, så jag började backa, gå ifrån honom precis innan han satte igång.. . Det fungerade! Vi höll på ett bra tag med tillslut var han tyst och lugn för det var viktigare att hålla koll på mig! 
Idag har jag ny energi, ser fler möjligheter och detta tack vare alla de underbara personer och hundar som hjälpte till igår! Med dem känner jag mig trygg att visa de problem jag och Algot arbetar med, de hjälper mig att de saker positivt och vi kan tillsammans skratta åt våra tankebanor! Jag är inte ensam om att ha problem, alla har något att arbeta med och hjälps vi åt kommer vi att gå långt, allihopa! 
Det är med ett leende på läpparna och lycka i hjärtat jag sitter och skriver, Tack alla underbara för den fina gemenskapen vi har fått! <3 
 
En bild från dagen vi gick för hundar utan hem ! 
 
Jag säger ännu en gång tack för att ni finns!!! 

Min födelsedag!

Igår vaknade jag av att Erik gjort frukost åt mig på min stora dag, han hade trixat lite med yoghurten. Blev genast på bra humör när han visade mig tallriken! Kan man bli mer underbar?
Sen åkte Erik till skolan som började kl nio. Jag hade ärenden att göra så jag duschade och åkte sedan iväg. När jag var färdig med mina måsten så gick jag till parkeringen där Erik stod och väntade. Han hade slutat tidigare, hittat min parkeringsplats och väntade på mig där <3
Efter vi käkat luncj åkte vi med Mimo till vårdcentralen sen till Agility banan för att träna lite med Algot. Det var super roligt!
 
Upp !
Igenom!
Tunneln är inga problem!
När vi kom hem myste vi lite sen gjorde Erik mat, jag fick inte komma in i köket under denna tid. Vilken maträtt han gjorde!
Lyxig mat!
Sen överraskade han mig igen med en underbar tårta han gjort!
Behöver jag ens nämna att jag hade en underbar födelsedag!!! Erik är så otroligt underbar, sju år har vi varit tillsammans nu och jag ser fram emot resten av våran resa! <3<3<3<3<3
 

25 år!

Idag fyller jag 25 år, känns lite konstigt att vara detta är ju bara fem år kvar till 30.. Jaja idag vaknade jag upp av att Erik gjort frukost till oss. Innan klockan slog nío hade jag fått samtal som innehöll fina sånger <3 Jag känner mig älskad av de runt mig och det är den bästa presenten!
Letade fram lite bilder från andra födelsedagar, dessa är från 2009:
Jag och mitt hjärta som också har 7 år idag!
Åh man ser Tingeling i bakgrunden, saknar henne enormt mycket!
Dessa är från 2011:
Sen lite andra bilder jag inte riktigt vet exakt år men ändå ;P
Tror att detta är 2011 men är inte säker :)
Detta är 2012 !
Hoppas ni får en underbar dag för det ska jag ha! Man är inte äldre än vad man gör sig till <3
 

Paket till mig!

Tänkte visa er vilka fina presenter jag fick av underbara vänner! Kommer att bli bjuden på mat av Ewe, vann tyvärr inget på lotterna från Andreas men så underbara!
Helene hade gjort ett eget kort i rött och vitt, var super fint!
Jag fick också ett jätte fint hjärta som kommer att finnas synligt i hyllan!
Tommy och Mimo hade så många paket att jag knappt kunde räkna dem. Fick jätte fina saker och ramen jag fick ska jag sätta in bilder i, sen kommer den också pryda mitt hem!
Så påhittiga!
Detta glas användes flitigt under kvällen, och spelet kommer bli super kul att testa!
Ramen <3
Det största och tyngsta paketet var från Sabina, Stefan, Malin, Therese, Mateusz och Amanda. Ni kan nog inte ens gissa vad var i det! Något vi verkligen behövde!!
En ny kattställning! Våran gamla var helt förstörde så detta var helt enkelt perfekt!!!
 
Tack alla underbara vänner för alla fina saker! Ni skämmer bort mig!!!! <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Födelsedagsfirande!

I lördags firade jag min 25 årsdag tillsammans med underbara vänner. Jag fyller egentligen imorgon men valde att fira i lördags. Jag hade hyrt lokalen som är precis under oss, är så smidigt för djuren att inte vara i lägenheten. Jag hade fixat en frågesport om mig själv, Ewe vann med 8 av 9 rätt! Bra jobbat!
Här sitter de och svarar på frågorna som handlade om alltifrån mitt andra namn till vilken färg mina föräldrar har på huset.
Det var riktigt kluriga frågor, handlade om saker inte många vet ;P Men alla var så duktiga <3
Sen kom också gullungen Amanda för att fira mig.
Var självklart tvungen att gosa lite med henne!
 Sen var det dags att öppna lite paket, Amanda var självklart där och hjälpte mig!
Det var roligt att sitta på det stora paketet!
Fick massor med fina grejer från mina underbara vänner <3 Kommer visa dem i ett annat inlägg!
Sen var det dags för lekar!
 
 
Vem får plats med mest bilar utan att de ramlar av? hihi Tommy vann denna rond!
 
Sen var det dags för "tändstickan" fast vi använde sugrör!
Killarna tog hem det med ett varv mer under en minut!
Det var en super rolig och trevlig kväll och jag tackar alla som ville komma! <3 <3 <3