Hej hej bloggen!

Idag blir det lite dricka med trevliga människor:) Ska bli roligt, var Erik och Mateuez (stavning) som kom på iden då Erik snart åker och bor i Strömstad över sommaren :/ Pengar jag vet men det kommer att bli ensamt utan honom... :/ Skit samma, nu kom första gästerna så jag ska vara social nu! Bjuder nog på bilder imorgon:):)

Fredag

Idag är sista dagen på arbetsveckan och snart är det helg. Denna fredag ska spenderas i Kristinehamn, vi åker dit direkt efter jag kommit tillbaka till Karlstad! Det är fastingen och jag och C ska gå och kolla om vi hittar något fint att köpa. Sen ska det spelas biljard med J, är alltid lika spännande när Erik och han ska mötas!

Annars i helgen vet jag inte vad som händer, träning med algot i allafall. Vet inte hur jag ska hantera honom när det kommer andra hundar. Han blir som förbytt, uppstressad och skäller som bara den! Har provat att stanna och satt honom ner, det fungerade inte. Ha honom nära och bara gå förbi, detta har varit bäst hittils men långt ifrån bra! Jag har lockat med godis men det bryr han sig inte alls om.... ja har någon tips så skriv till mig;P

Ja vi får se hur det går, han är jätte duktig sålänge inga andra hundar kommer förbi. Dock blir han lugn när han hälsat på hunden och kan gå fint brevid då.. Tyvärr kan han ju inte hälsa på alla hundar vi träffar :/


I fredags fyllde Jessi 20 år<3

Lillasyster har helt enkelt blivit stor ;P Kändes helt overkligt, min lillasyster får gå på systemet, haha jag hänger nog inte med längre. Har blivit för gammal, skämt och sido ;P Vi hade väldigt trevligt, släkten var där och de från Tolskepp kom vilket var jätte roligt! Var så längesen jag träffade dem! Det var god mat och underbart sällskap, en helt perfekt fredag!

Här är lite bilder:

Vackra, underbara jessi <3




Mormor och Erik tog en sväng om :):)

Hemskt väder!!

Igår när jag kom hem från jobbet så gick jag ut med Algot men vi hann inte så långt. När vi hade kommit runt husen dundrade det till och åskan var ett faktum.. Jag halvjoggade in och ropade till erik att vi måste dra ut allt! Jag är rädd för åska... Så jag ville inte vara ute då. Det lugnade sig ett tag för att senare på kvällen börja åska ordentligt, blixtrar lyste upp himlen och regnet öste ner.. Usch.. Så jag kunde inte åka till Skåre och träna med Ewe och Turbo.. :/

Idag lyser solen och himlen är blå, idag blir det träning! Hoppas att vädret kan vända lite nu, att vakna till sol på morgonen är det bästa som finns! Har precis varit ute på morgon promenad och snart ska Erik köra mig till Marie sen drar vi till Säffle :)

Hoppas ni får en bra dag, känner på mig att min dag kommer bli underbar <3


Bilder från helgen i Kristinehamn, här är lilla Meduza, Jessi och Rasmus lilla bebis :)

Måndag

Det är redan vecka 20 och om 4 veckor går eleverna på sommarlov, känns som tiden bara rusar iväg! dagarna går snabbt och man hinner inte riktigt med;P Så är det väl i perioder antar jag, fast det är roligt likaså att vädret blir finare, människor rör sig mer utomhus och sommaren närmar sig med snabba steg.

Idag har jag jobbat, 07.45 till 15.45, vi hade personalmöte idag, vilket vi har varje måndag. Det är otroligt viktiga möten, där vi tar del av varandras kunskaper och kompetenser! Erik kom och hämtade mig efter jobbet efter det har vi lagat mat, pratat och jag har hjälpt Erik inför hans samhällskunskap prov imorgon. Skulle egentligen ha träffat Ewe och Turbo men det blir imorgon istället, vi ska träna hundarna tillsammans :) Vi ska förbereda oss inför träningen i grundkursen vi skall gå. Känns spännande!

Nu är jag trött som alltid efter jobbet, har inte riktigt vant mig vid att gå upp vid kvart över fem på morgonen ;P Jag är inte trött på jobbet utan det kommer när jag kommer hem ;P


Jag på promenaden med Helene igår :)

Träning med Algot

När jag var i Kristinehamn så ställde vi upp lite hinder som Algot skulle få träna på. Vi höjde hindret efterhand tills han förstod kommandot "hopp". Det var roligt att se hans energi och fokus på mig även om vi inte var på inhängnad plats! Vi tränade också inkallning, fast det är inget nytt det tränas varje dag ;P

Här kommer lite bilder som Emelie tog under träningen:



Han hoppade högt över och med en bra teknik.
Idag när jag och Helene var ute och gick med honom blev det inkallning då också. Vi gick spåret i närheten och var ute en och en halv timme, super mysigt!!! Vi skulle ha sett på film under kvällen men efter att jag ätit fick jag jätte ont i magen. Jag är inte sjuk det är bara så min mage fungerar ibland tyvärr. Så jag gick och la mig och nu känns det lite bättre :)
Här är lite bilder tagna av Helene:

fastnade för denna bild, så vacker.

Jag och Algot tränar, har alltid kopplet kvar på när vi är på allmäna platser och tränar. Då har jag större möjlighet att fånga in honom om han inte skulle lyssna!

Vackert, jag älskar att vara i skogen, det är så fridfullt..

Här är sista bilden i detta inlägg, är bara sååå klockren!! Älskar hur Helene fångade det ögonblicket <3

Fullproppad helg :)

Denna helgen har gått i ett, i fredags åkte jag och Algot till Kristinehamn för att träffa mamma,pappa, Rasmus och Jessi. På fredagen spelade vi kort, sarr ute på baksidan där Algot sprang runt i gräset och lekte. När det blev lite kallare gick vi in och spelade kort, jag hade riktigt tur och vann några gånger ;P
Vi sov kvar och sen på lördagen så åkte jag, mamma, Jessi, mormor och Emelie till loppis, shit vad snygga kläder de hade där, till ett minst sagt underbart pris! Ska visa er sen vad jag fyndade !!! På eftermiddagen åkte vi hem och snabba ryck blev det för jag skulle med Mimo på en fest på kvällen, var bara att slänga på sig kläderna och sminka mig färdigt! Kvällen var jätte trevlig och massvis med underbara människor! :)

Idag ska jag och Helene ut och gå om 10 minuter, Algot ska självklart med! Var längesen vi umgicks så det ska bli mysigt! Hoppas vi inte blåser iväg bara ;P


Full med energi, härlig helg !!

Sugen på lite bilder?

Har fotat mycket, både jag och Erik så det är dags att dela med sig av lite ;)

Nu blir det fokus på hundliv:

Algot har blivit duschad, är inte lätt för honom med så mycket hår och såå nära till den smutsiga marken ;P

Här är söta schäfervalpen Dixie, Micke och Siljes lilla tjej :)

Här tränar vi inkallning, Algot sprang så där fort som han älskar att göra :)

Robbins och Fridas Zeke leker med Dixie :)

De hade roligt, Algot och jag tittade på :)
Den nyaste vovven i gänget, Turbo som ägs av Ewe och Nike är en super söt kille men jag har inte fått chansen att ta något kort än fast det kommer :)

Här är underbara Grace, Eriks föräldrars hund! <3

Sista hundkortet så kommer en "uppklädd" Algot:


<3

Long time

Nu har jag fått lite klagomål över att jag aldrig skriver ;P haha jag ska försöka bli bättre på detta! Har inte haft tid eller ork att skriva på ett tag men nu känns det som jag vill börja igen :)

Känns verkligen som om sommaren är nära, solen skiner och det är varmt och skönt ute! Gick en kvällspromenad med Algot igår, gick i ungefär 1,5 timmar ;P Vi tränade på inkallning och att inte dra i kopplet. Det gick över förväntan dock är vårt stora problemområde hans skällande och upphetsning när han ser andra hundar. Vi jobbar på detta men det är svårt att få helt kontroll över honom, han lyssnar inte i dessa situationer. Fast jag ger inte upp för det ;P

Någon som har nått tips?

Annars flyter livet på bra, trivs jätte bra på jobbet, hemma är det fullt hus med alla älskade djur och sommaren är på G så det är jätte härligt!

Har tagit mycket bilder under en period nu så jag tänkte lägga ut lite bilder sen :)

Ha det fint!