aj aj...

Vaknade i morse och hela höger sida av munnen dunkade och gjorde ont som bara den. Har aldrig känt något liknande i munnen. Kollade i spegeln och tandköttet var rött och svullet, iallafall vad jag kunde se med fingrar i munnen och en dålig lampa. Jag satt och pinade i mig frukost och var färdig att åka till jobbet. Det blev dock inte fallet, fick ringa in mig sjuk för att sedan få en akut tid hos handläkaren. Jag var där halv elva och då hade jag lika ont fast jag tagit en värktablett. Det visade sig att jag spännde käken och tänderna när jag sover och antadligen när jag är vaken också fast jag inte tänker på det. Inatt sa de att det måste varit extremt eftersom det var irriterat och såg ut som jag hade blåmärken på tandköttet. Tanden jag har ont i (näst längst bak) är inte som den ska pga detta och fått någonslags beläggning på sig som man får. Så nu måste den tanden få läka eller återhämta sig och då ska jag inte tugga på höger sida. Vi fick slipa den tanden över för att inte belasta tanden där nere.

Om inte tanden återhämtarsig inom tre , fyra dagar så måste jag dit igen och ROTFYLLA!! Detta är något jag absolut inte vill göra! Det känns i allafall skönt att veta vad det var för nu kan jag hjälpa till att avbelasta tanden och försöka att slappna av så att jag inte spänner mig ;P


En bild på mig från liseberg när jag E och J var där:)
Hittade denna bilden och använde den till min presentation till Seffleskolanshemsida:) Även om jag har fruktansvärt ont just nu så vill jag jobba så gott det går ändå, har gjort min presentation, läder igenom nya läroplaner och kursplaner. Inriktar mig på svenskan nu för detta ska vi diskutera och gå igenom på måndag.

En vacker söndag!

Idag är det sista dagen denna helgen och vädret bjuder på skinande sol, helt underbart! Dock så känner jag mig lite halvt bra, vet inte om något är pågång i kroppen, sov ut idag i allafall. Får se om det blir bättre under dagen! Ska plocka här hemma nu sen ska jag och Erik gå ut på en långpromenad, hoppas lite frisk luft får mig att piggna till! Ska försöka släppa Algot lös idag igen och fortsätta med träningen. Han börjar lyssna mer och mer och kollar hela tiden vart jag är när vi är ute och går! Det är kanon bra!

Dock blir inte Scillas sår bättre, måste ringa vetrinären imorgon och rådfråga och kanske få en tid så att de kan kolla på henne! Det är jobbigt för Scilla och för oss för hon låter inte bli såren alls, hon slickar upp dem på en gång, med strut och med tröja... vi vet inte vad vi skall göra längre :/ Så vi måste få lite expert hjälp för att lösa detta! Hoppas att det går bra och att hon kan bli av med såren/eksemen någon gång! usch,,, inte roligt!


Älskade lilla gumman! <3

Varning: Lös hund

Haha nej då, men när jag och Algot var ute på långpromenad så valde jag att prova att släppa honom för första gången och det gick suuper bra! Det var inga andra där, men han hade lika gärna kunnat springa rakt in i skogen MEN det gjorde han inte! Han kom direkt när jag ropade.. i världens fart! Shit vad han är snabb alltså, han arbetar verkligen med hela kroppen! :)

Katterna har börjat acceptera honom mer och mer, Dollar och Algot har lekt tillsammans på avstånd och Scilla kommer upp och gosar samtidigt som Algot är där! Kära Tingeling har också gjort framsteg, hon jagar honom inte längre och var uppe i sängen samtidigt som honom och hon är avslappnad när han är i närheten, känns kanon!!!






(Scilla har inte tratt nu ;P )

Long time

Nu var det ett tag sen jag skrev! Fast det blir nog lätt så, jobbar, har hund och ett privatliv på det! haha då kan det ju bli så att bloggen hamnar vid sidan av;P Fast nu är det helg och jag har tid över så jag tänkte passa på!
Veckan har varit jätte bra, har börjat att ta över 4-6 och haft mitt första nationella prov med åk.3 :) Igår var det sista dagen för Susanna som är lärare i 4-6, barnet väntas inom tre veckor! Grattis!
så på måndag är det jag som är lärare och mentor för eleverna, det känns väldigt bra måste jag säga. Trivs med alla arbetskamrater, alla elever och de föräldrar som jag fått lyckan att träffa! :) Så det är spännande tider just nu i livet!

Igår kom jag hem runt fyra och jag och Erik gjorde mat, sen gick jag och la mig en stund (kunde inte hålla ögonen öppna). Hade egentligen hela kvällen planerad men det blev inte så pga sjukdom hos en jag är kontaktperson åt :/ Istället så kom Eriks klasskompis över med sin flickvän Therese och Tommy och Mimo :) Vi pratade, lyssnade på musik och tog ett glas vin eller två :) Det var väldigt trevligt och det var super kul att träffa Therese för första gången. Hon var trevlig och henne vill jag gärna lära känna mer:)

Lite bilder från igår:




Tack för en trevlig kväll!

Födelsedag!!!

Idag fyller Algot 1 år, hipp hipp hurra!!!!!
Nu är han en "stor" pojke hehe. Idag firar vi med att han fick följa med till skolan för vi har frilufsdag och kommer att vara ute hela dagen. Det tycker Algot är roligt! Så vi ska åka till en skidbacke några mil utanför Säffle. Det ska bli roligt. Eleverna ska åka slalom och jag och Algot ska vara vid mötesplatsen och hålla koll på brasa och liknande. Solen skiner och det är skönt att vara ute så dagen kan inte bli mer perfekt! :)

Om en halvtimme åker vi och jag ser fram emot dagen väldigt mycket!!!

GRATTIS ALGOT!

Min outfit igår:)

Igår åkte vi (jag och Algot) till Skåre, var lokalfest där igår! Det var riktigt roligt :) Algot var hemma hos Ewe och Nike och han var jätte duktig!! Blev så stolt, var ute med honom två gånger under kvällen! Det var skönt att det fungerade såå bra, då blir man lycklig!

Tänkte visa hur jag såg ut igår, hade uppsatt hår för en gångs skull :) Kommer lägga ut många bilder sen från festen men just nu blir det lite bilder på mig:


Min frisyr ;P

Smink och my face.. haha ;P

Sen började jag hosta och Erik var snabb med kameran, bilderna blev lite udda! Ser ut som..ja du jag vet inte vad! Fast det gäller väl att bjuda på sig själv!

HOSTKORT:

tack Erik för denna underbart snygga bild!

urk...

Har ont i magen och benen... är den tiden på månaden..blä! Känner mig inte på topp men jag hoppas att det blir bättre när jag duschat och fräschat till mig lite! jaja, Erik har åkt på hockey med Stefan för en stund sen, hoppas de vinner ;P var ute på promenad förut och träffade väldigt många andra hundar, Algot var väldigt duktig! Han skällde in och han följde mig. Träningen börjar ge lite resultat! han har även lärt sig sitt nu! Det var så skitigt ute så vi fick ta en liten dusch på hans mage förut, i duschen är han jätte duktig (skillnad mot katterna haha).

Nej nu får jag nog rycka upp mig lite grann, annars kommer jag aldrig iväg ikväll och det vill jag!



Lördag!

Idag vaknade jag klockan sex, var som inställt i huvudet på mig;P haha så jag gick upp och käkade frukost och sen gick ut på en promenad med Algot. Det var härligt, solen skiner och det är varmare än vanligt! Det är ju bara att hoppas på lite vår nu.. det skulle inte vara några fel alls det!

Har precis käkat lunch och ska snart gå en långpromenad i det vackra vädret! ska bli skönt! erik ska åka till systemet för ikväll ska vi till Skåre på lokalfest hos Ewe :) Vi var där igår och fixade, vi gjorde i ordning ett spel och ljudet inför ikväll! Det ska bli väldigt roligt, Eriks pappa kunde köra mig vid sex tiden. Algot ska ju med så det var tur det, han ska vara hos Ewe under tiden så jag kan gå ut och gå med honom under kvällen. Sen kommer Tommy och hämtar oss inatt :)

Annars händer det inte så mycket idag.. Det blir lugnt under dagen för att sedan göra sig iordning vid klockan 4!


Sist jag festade hos malins syster i Edsbyn:)

Hoppas du har det kanon i Norge Malin!

Fredag!

Idag är det sista jobbdagen för veckan och det ska bli skönt med sovmorgon imorgon;P Ska i allafall inte upp förrens klockan åtta!! Går ju upp mellan kvart över fem och halv sex varje dag nu så ;P Har haft alla lektioner idag, eleverna slutade 12.00 så nu har jag suttit och planerat och läst igenom papper som behövs inför nästa vecka! Så det känns bra att ha planeringstid på fredagen så är allt färdigt inför måndag!

Jag är så trött varje kväll att jag somnar mellan nio och halv tio varje dag, missade till och med desperete igår, säsongsstart liksom! Fast jag somnade gott:) När jag har slutat sen ska jag hämta Erik och Algot och åka till djur affären för att köpa mat och kolla efter regntäcke! (Han fryser så när det regnar). Imorgon ska vi till lokalen i Skåre och träffa alla där, det ska bli väldigt trevligt! Algot ska få vara inne i Ewes lägenhet för då kan jag gå ut och gå med honom under kvällen! Skulle bli för lång tid som vi var borta annars! Det ska bli roligt!

Nej nu ska jag fortsätta :)

Var trött i morse..

Haha nu känns det att alla intryck kommer upp till ytan;P Jag var väldigt trött i morse måste jag säga, fast det gick bra tillslut och nu är jag pigg igen ;P Idag har vi varit på badhuset med eleverna, det tyckte de var väldigt roligt! Jag satt vid sidan av och kollade så att alla var där och att det gick bra:)

De kommer bättre och bättre överrens där hemma, mina små bebisar. Fast Tingeling är fortfarande lite elak mot Algot, fast hon luktar på honom och är snällare fler stunder :) Det känns verkligen som om det inte kommer att vara några problem att ha hund och jobba samtidigt, Erik och jag har fått det att fungera ! Han åker hem två dagar i veckan under lunchen och tar en kort promenad, jag tar morgon och kvällspromenaderna. Det fungerar suuuper, Algot har blivit väldigt "mamma" sjuk fast han ligger hos Erik också. Det är inte så konstigt att jag fått den rollen då det är jag som jobbar med honom, under promenader och jag ger honom mat!

Nu ska jag sätta mig och planera lite inför denna vecka, har redan börjat så det känns skönt iallafall! Så jag vet precis vad som skall göras på varje lektion:)

Ha det gott!!

I Säffle!

Nu är jag på skolan i Säffle och det är min första arbetsdag. Det känns väldigt bra, är en trevlig skola och alla människor här är välkomnande och eleverna är super gulliga:) I morse gick jag upp kvart över fem, för att hinna göra mig iordning och gå ut och gå en promenad med Algot! Fast jag märkte ganska snart att jag tog i lite, det räcker nog med halv sex tjugo i sex ;P Fast första dagen är väl alltid så skulle jag tro! Jag kör på mitt vanliga och lägger fram och gör iordning alla grejer dagen innan, då går det fort på morgonen :)

Nu ska jag snart ha lektion med 1-3 (som jag är i denna vecka) och 4-6, vi ska kolla i tidningar och sen göra lite värderingsövningar :) Det är alltid lika roligt! Jag hoppas att det gått bra hemma med vovven och katterna, första dagen de är själva med varandra! Erik kommer hem från skolan vid 12.00 så de är inte ensamma så länge men ändå ;P Ska ringa sen på nästa rast och fråga Erik hur de var när han kom hem :)

Nej nu är rasten snart slut så jag skriver mer senare! :)

Ändrade planer

Ewe mådde inte helt 100 så vi bestämde att vi skulle åka dit någon annan dag! Istället kom Tommy in till oss för att prata lite och träffa Algot. han skulle till djuraffären så jag hängde på, glömde köpa en kam igår när jag var iväg! Jag glömde även bajspåsar men det hade mamma och pappa med sig igår :) Tur var väl det!

Nu har jag precis duschat och ska börja göra mig iordning för det är middag hos Elin ikväll. Får se vad hon bjuder på, spännande! När jag är färdig så ska jag och Erik gå ut och gå med Algot. Erik har inte varit med ut på någon promenad än men det ska vi ändra på!



Härligt med en söndag som bjuder på så många trevliga saker!!

Söndag

Idag ska jag och Algot åka till Skåre för att träffa Ewe och gå ut och gå. Det ska bli mysigt. Kul för Algot att få träffa henne :) Nike och Krille ska greja med deras bil sålänge så vi får hoppas att den går att laga! Det kan ha varit så att den blev för kall i vinter eller något liknande, vi får hoppas på det! Vi ska nog åka om en timme ungefär men jag ska gå ut med algot en kort, kort sväng så att han får kissa i allafall innan :)

Imorgon börjar jag jobba på en skola i Säffle, det ska bli väldigt roligt, i en vecka nu ska jag vara vikarie i 1-3 och sen nästa vecka ska jag börja i 4-6 där jag ska fortsätta jobba sen. Det ska blir riktigt spännande och jag ser i fram emot att lära känna alla och komma in i deras rutiner! Har redan packat veckan och lagt fram de kläder jag ska ha på mig imorgon. Ska ja upp väldigt tidigt imorgon så. Jag ska åka till Säffle kvart i 7 och innan det ska jag gå ut med Algot också. Så klockan ringer nog kvart över fem, halv sex. hehe fast det är helt okej, måste bara somna i tid på kvällen så är det lugnt:)




Mysig kväll :)

Igår kom mamma, pappa och emelie hit och fikade och käkade god mat. De ville träffa Algot och det fick de självklart göra! Han charmade dem minsann :) Sen kom Stefan och Sabina och killarna skulle sedan på hockey, pappa fick tag i en biljett han också så de åkte vid 18.00 ! Sabina körde ner dem och åkte hem för att hämta ett spel. Undertiden gick vi en promenad och jag fortsatte att träna med algot. När vi kom hem käkade vi revbensspjäll, kyckling och rostat bröd :) Mums!

Det var fullt hus tills klockan 22.00 ungefär då killarna skulle bli hämtade och sen kom Erik hem och jag gick och la mig. Var väldigt trött, jag och Algot somnade brevid varandra! Det går även väldigt bra med mina bebisar och algot, de är nyfikna och slappnar av i hans närhet nu. Dollar var till och med uppe i sängen när Algot var där ! Det känns så underbart bra!

Igår åkte jag till djuraffären med Algot, vi skulle prova ett regntäcke men de hade inget i hans storlek men det blev lite hundleksaker och tuggben. Annars kommer katterna inte ha några hela leksaker kvar ;P Nej det känns verkligen som om allt faller på plats, det har gått mycket bättre med mina fyra små djur än vad jag kunnat tro. En prövning är imorgon då jag skall vara borta och jobba hela dagen och Erik kommer hem efter 4 timmar, hoppas Tingeling är snäll under den tiden !

Här kommer lite bilder från Algots första dagar i vår familj:

Jag och Algot första dagen, han ville vara nära då han var osäker på katterna! (Tingeling gjorde sig så stor som möjligt för att visa att hon har högsta rang bland djuren)

Algot i soffan :)

Profilbild!

Vi är ute på promenad, vi arbetar med att om jag stannar, stannar han, om det kommer hundar eller människor får han inte skälla och när jag hukar mig ner och ropar på honom så ska han komma :) Det går väldigt bra för att vara i så tidigt stadie:)

Familj

Jag har alltid sen flera år tillbaka velat ha en hund. Som jag kan träna med i lydnad och agility, det är min stora hobby. När vi flyttade ihop jag och erik kom Tingeling och scilla in i vårat liv. de är helt underbara, världens goaste katter, två fina damer :)

Vackra Scilla i en söt liten tröja :)

Tingeling, drottningen i familjen :)
När vi varit en familj på fyra stycken så bestämde jag mig för att köpa en söt liten kattunge, alltså Dollar. Efter att vi hämtat honom så var det ett rent helevete ett tag, Tingeling accepterade honom inte! Tiden gick och de kommer nog aldrig bli bästa vänner men de gillar varandra nu i allafall. Scilla tog emot Dollar som en mor, de föll för varandra på en gång.

Dollar när han inte är bebis längre ;P
Jag älskar mina bebisar mer än vad jag själv trodde var möjligt, de är verkligen familjemedlemmar! Nu har vi blivit en till i vår familj, han kom igår och helvetet har inte brutit ut. Mina bebisar är nyfikna men skeptiska på nya "brorsan". Tingeling har redan visat med sitt kroppsspråk att det är hon som bestämmer och så kommer det nog alltid att vara. (Inte över mig men alla djur) Så det känns helt underbart och jag skiner som en sol att det har gått så bra att få en till familjemedlem!! <3

Han heter Algot från början men vi vet inte om vi skall behålla det namnet eller döpa om honom. Vi får se, gillade inte Algot först men det kanske passar ändå! Det känns helt underbart!

Vår nya familjemedlem:

When dreams come true <3

Hemma hos Malin

Nu har jag och Malin varit på Willys och handlat, blev en snabbrunda och sen åkte vi till djuraffären och köpte mat åt Nellan! I morse vaknade jag vid halv sex och hade lågt socker.. igen! Fast jag gick och la mig klockan sex igen och vaknade vid åtta tiden tror jag!

Nu är vi hemma hos Malin och Sabina kom för en stund sen och nu är det full fart i köket. Vi ska äta en ordentlig lunch, lägger upp bilder på maten och sällskapet sen! Vi ska även äta hallonpaj efter maten så det blir mums mums !

Så nu ska jag se om jag kan hjälpa till lite mer med maten :)

Onsdag!

Idag har det varit en lugn dag med tvätt och plockning! Det är skönt att kunna gå in i min klädgarderob och se allt jag har, mina klänningar hänger på galgar och det är ordning på skor och smycken! Idag grejade jag i hallen och rensade där. Någon dag ska vi ta köket också... uhhh där är det mycket bråte! Fast det måste göras så!

Har känt mig halvt förkyld igen men idag har det varit bättre. Skulle ha skjutsat Malin till willys idag men någon timme innan blev mitt socker lågt, det var nere på två och efter det så blev jag helt färdig. Så jag la mig i sängen och läste tidningar och nu håller jag på att måla lite:) Känns skönt att ha tid för det, var så längesen!

Jag i lördags när jag fick en ide, att hänga ner med huvudet för då kittlar det i magen! haha det gjorde det också, detta är nog jag i ett nötskal! :)

Imorgon ska jag skjutsa Malin till Willys istället, det blir klockan 10 på förmiddagen. Sen blev jag erbjuden lite lunch hemma hos henne och det tackar jag inte nej till :) (Det ända som kan hindra mig är min förkylning blä!) Nej nu ska jag lägga mig och måla igen och vänta på att Erik kommer hem från lite jobb med bilen!

Edsbyn: Fredag kväll

När vi var framme så var det redan mörkt ute och Stefan (Malins pappa) fick ta ut Ozzy så han fick vänja sig lite vid oss. Ozzy är en jätte fin hund, men han skäller när folk kommer ;P Vi hann komma in och hälsa på alla och ta av oss ytterkläderna sen kom Emelie (Malin syster), Johnny (hennes kille) och deras son Liam som är tre och ett halvt.
Han var väldigt blyg i början men sen försvann det väldigt snabbt. Malin Hade två paket med sig till honom som var väldigt populära! En spiderman pyjamas:

Liam och Johnny visar hur stark spindelmannen är! :)
Vi käkade en god sallad som de brukade äta när Malin farmor levde, det var jätte gott. Kräsna jag äter ju inte purjolök så den petade jag bort, men annars var den jätte god!! Vi fick även världens godaste kladdkaka till efterrätt, ojojoj förstår inte hur Joy fick till den! (Joy är Malins pappas flickvän) När vi var mätta så samlades alla i vardagsrummet och Liam visade oss sina Tv-spel!

Här spelar jag trummor, det var verkligen inte lätt måste jag säga. Ha koll på både armar och fötter haha ;P

Malin trummade på hon också ;P
Vi spelade nästan hela kvällen och Liam var pigg och glad! Vi lekte med hans kinderägg leksaker och han tyckte att det var väldigt roligt! Jag och Malin var väldigt trötta efter resan men vi kom inte i säng förrens klockan var halv två på natten ;P

Liams berömda pose! Så söt !! hehe
Det var en jätte rolig kväll och helt lagom, vi umgicks och hade det trevligt. De hade renoverat stora delar av huset sen jag var där sist och det var jätte fint! Älskade tapeterna i vardagsrummet! Det kommer att bli ett helt underbart hus när de är färdiga! Och det hoppas jag att jag kommer att få se för nu MALIN kommer jag att vilja följa med fler gånger! ;P
Här har ni sötnosen själv, min nya kompis Ozzy:


Så underbart go hund! (om ni undrar varför han har koppel inne beror det på att Liam inte gillar när han kommer för nära, de är ju faktiskt i samma höjd så jag förstår honom) hihihi


Edsbyn: Resan

I fredags så åkte jag och Malin till Edsbyn, tåget fick tjugo i elva vid tågstationen! Erik skjutsade oss och det var tur för vi hade tunga resväskor med oss! Jag hade packat med mig matsäck, banan, äggmackor, två youghurtar och en påse med godis! Malin glömde att köpa så vi delade på min, den räckte gott och väl! Vi började med att åka med ett litet tåg, men det gick bra ändå för vi fick sitta framåt i allafall ! Vi lekte lekar på vägen och babblade på, jätte mysigt!

Tillslut var vi efter ett tågbyte framme i Falun, där vi skulle vänta två och en halv timme på bussen som skulle ta oss till Edsbyn! Vi trodde att det skulle vara drygt att vänta men nej nej.. Vi gick till ett köpcenter och bolaget och sedan gick vi till pitchers för att käka lite!

Malin inne på Pitchers!

Jag beställde en barnmeny (tror inte att man får det annars men men..) Han som tog beställningen skojade och sa att jag såg liten ut och att jag var där med min mamma (Malin) hehe riktigt skön kille!

Här är min packning, Malin hade lika mycket, det var JOBBIGT att dra runt på väskorna i snön och gruset som hela tiden fastnade i hjulen!! ojojoj.. Vi konkade, klagade och skrattade åt situationen! I falun var vi på Ur och penn som hade super rea på smycken! Jag köpte ett armband, ett halsband och ett par örhängen för 55 kronor! Malin köpte massor för 120 kronor! Snygga var de också!

Först halsbandet, sen armbanden och ett par röda örhängen!

När vi var färdiga med shopping och klockan började närma sig busstajm så gick vi tillbaka till stationen. Sen var det en och en halv timme på en guppig bussväg, sen var vi framme och Stefan Malin pappa väntade på oss!

Det var resan dit i stora drag, kommer att komma Edsbynuppdateringar lite då och då eftersom vi hann med mycket på en helg!