Insulinpump???

En insulinpump imiterar en frisk bukspottkörtels sätt att avge precisa doser med insulin dygnet runt. En insulinpump ersätter sprutbehandling.

Med pumpen kan tillförseln avpassas och programmeras i ett skräddarsytt schema för att passa barnens individuella behov. Insulinpumpen doserar insulin till kroppen i en basdos (basal) över hela dygnet, vid måltider ger man extra insulin med pumpen (bolus).

Bolusdoserna går att ställa in väldigt exakt och det finns även möjlighet att förlänga dosen så att den portioneras ut över en längre tid, vilket är användbart vid måltider som drar ut på tiden, exempelvis fester. Vid mat som exempelvis pizza (som är fet och tar lång tid för kroppen att ta upp) finns det möjlighet att ta en, som vi kallar det, pizzabolus, då portioneras det först ut en andel insulin och resten fördelas över en längre tid. Det finns således många sätt att anpassa bolusen efter maten.

http://www.diabetesiskolan.se/sprutor_pump.htm#upp



Jag har funderat lite, skulle vara skönt att få ha en insulinpump. Funderar på att prata med dem nästa torsdag om det finns någon möjlighet att få en sån. Måste vara på sjukhuset några hel dagar då för att lära sig hur de fungerar! Och hitta rätt doser som passar mig! Vi får se vad vi känner för! Skulle vara skönt att slippa alla sprutor och skit ! Detta är något att fundera ordentligt på !



Sist jag var inne med dropp pga Diabetesen!



Kommentarer
Postat av: Filippa

fett smart!<3

2010-04-14 @ 16:14:51
URL: http://fiippiibambi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0