mumsig mat och gott vin !

Kvällen har varit underbar, trevligt sällskap och underbar mat och vinet var jätte gott! Nu har vi kommit heem efter en kväll som gick på 500 kronor för mig och erik men det var det värt!!! ;) Ska tvätta av mig sminket och mysa lite innan jag somnar! Imorgon kommer jag lägga ut alla bilder från idag, hehe och skriva lite mer för nu måste jag kolla sockret för jag hetta rsom fan! 

Hörs imorgon (längtar redan till utekvällen imorrn) 

pussisar ! ;) 

Min outfit till ikväll, lite rockig ;)

Hinner slänga in dessa bilder i allafall ,) 


Detta är jag ikväll ;) hehe ska bli så mysigt att gå ut och äta, vi blir, jag erik, stefan sabina malin tommy och Mimo ;);) 


Hej så länge ! 

STRESSS!!!

Var på stan alldeles för LÄNGE , nu springer jag runt som en yr höna, Ska ut och äta några kompisar och vi ;) Ska bli mysigt, får se om jag hinner skriva innan jag åker ocj visa kort från stan, annars tar jag det senare , kameran följer i allafall med till resturangen ! ;) 

Hur har er dag varit ?? 

Nu ska jag ut i regnet,

Ska ner på stan och möta malin, ska hålla henne i handen när hon ska ta hål i örat ;) äntligen kan jag säga det var på tiden!! ;) Hon ska klippa sig också, kommer bli en riktig pudding ;) tar självklart med mig kameran ;) 

Dagens outfit : 


Kjolen är från gina 49 kronor
skärpet okså , häftigt med blått 29 kronor 

Snacka om fynd ;);) 

Vilket kvällsBUS !!! ;)

Haha jag och erik blev väldigt övertrötta innan vi skulle gå och lägga oss! woho vilka bilder det blev!!! Det började med att erik gick runt som ett monster och Tingeling reste ragg mot honom och blev jätte rädd. jag bara vek mig av skratt i sängen både när jag hörde honom och när jag såg honom!! Ujjj Erik är verkligen någon jag kan skratta med! Vi var lite knäppa igår men jag måste ju visa den sidan av mig själv också: 

Monster Erik som tingeling blev så rädd för ;) 
Hon gömde sig under sängen :)
Buskalas ;) Om ni undrar vem jag ligger och kramar så är det Hugo ;) <3 
Mysiga ;) 

Sen så släppte Erik världens prutt och fy fan vad det luktade , det var vidrigt, erik sprang ut !! Och jag bröt ihop i skratt och visste inte vart jag skulle ta vägen !!!! Se själva : 


haha gud vad roligt det var, katterna trodde nog att vi hade blivit knäppa !! 

Usch vilket sätt att vakna

Som vanligt väckte ju Tingeling mig och tur vaf ju det, en liten ängel. Så jag gick upp och gav henne och Scilla mat. 5.54 stod väl klockan på. När jag reste mig ur sängen snurrade hela jorden och jag kände mig väldigt dålig. Så det var bara att gå in och kolla sockermätaren:
2,8 är inget bra värde att vakna med, började ju ta extra insulatard igår men jag tror inte att det berodde på det för när Elin och Mia var här så fikade vi och då tog jag en extra dos insulin på 7 enheter. Tror att det har att göra med det! Är fortfarande lite rädd för att sova igen men jag borde ju få en rekyl efter detta (vilket betyder att kroppen själv höjer sockret ännu mer, och då blir jag hög) Så jag fick väcka erik så han sprang upp och hämtade russin som jag fick äta. Sen gjorde han frukost så att jag skulle få i mig mer, äggmackor stod på listan : 

Det var gott, nu mår jag lite illa så det är nog bäst att jag går och lägger mig om jag ska orka med denna dagen. Ska lägga ut bilder på mig och erik övertrötta, gud vad vi skrattade igår alltså ! haha Men de kommer senare klockan är ju bara 06.34 så det känns vettigt att somna en stund igen ! 

Men god morgon i allafall, hoppas er dag började bättre än min ! ;) 

God natt !

Nu blir det sängen för min del ;) hehe är trött , sov så gott så hörs vi imorgon, kommer att bli en rolig dag, det berättar jag mer om imorgon ;) So long !

Slidebilder, ska testa det nu ;)


"Små bra grejer" tänkvärda...

Kollade i min gamla bok där jag skrivit ner en massa saker jah tagit från låtar och olika ställen jag hittat dem! Jag tycker att de är bra saker att fundera över. Ska skriva efter hur jag tolkar dem och sen skulle jag vilja att nån kanske om ni vill tolkar en själv, skulle vara så intressant att läsa:) 

1. Jag stannar upp, tårarna rinner, vänder mig om och torkar mina kinder. 

För mig handlar denna om att gå vidare, att torka sina kinder , att släppa taget om det dåliga och fokusera på det positiva, det känns starkt på något sätt. 

2. Om du bara ljuger, hur ska jag veta vem du är. 

Jag tycker att det är så sant, för om en person ljuger så är det ju inte ens rätta jag. Att leva genom en lögn så är ju inte verkligheten sann. 

3. Det finns en värld men inte för oss två. 

För mig handlar denna om ett förhållande , vilket som helst mellan vänner, kärleken. Att vilja ha en person så mycket men att det inte fungerar. Att man kämpar men kommer ingen vart och sedan acceptera att det inte går...

4. jag ser mörkret falla över mitt liv, letar efter ljuset men famlar i mörkret tomhänt. Jag har ingen ork att försöka men jag måste ändå. 

Att något hemskt har hänt och allt är hopplöst men det är värt att kämpa för ljuset (lyckan) som vi ofta söker. Hoppet är ju det sista som lämnar människan. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lämna gärna ett fotavtryck!!! :)





Ännu en dikt ;)

Sista steget
Mörkret faller i natten och
jagar varje liten vrå,
en flicka står förstelnad
hon vågar inte gå.
Ögonen svider för hennes 
hjärtas sorg och hon bygger 
in sig i en ogenomtränlig borg. 
Ingen kommer in och hon vill inte ut.
Hon är inte längre rädd för 
henne var detta ett lyckligt slut....

Detta skrev jag 15/11 2005 , den handlar väl mest om mina problem att öppna mig riktigt djup om mina problem. Jag är en exemplarisk lyssnare, ni som känner mig hoppas jag håller med ? Men att öppna mig är lite svårare, jag stänger oftast in mina känslor för jag vill inte tynga andra med dem eller så kommer tankarna Mina problem är inget att bry sig om. Jag har lärt mig mycket nu sen 2005 , jag är fortfarande svår, vet nog många också, ibland får man dra ur mig vad det är. Speciellt Erik som träffar mig varje dag, när det väl kommer ut så gråter jag o hämmat. Beror nog på att jag stöter bort saker hela tiden tillslut fungerar ju inte det. Poängen jag vill ha fram är att det är viktigt att öppna sig för personer som står än nära, de där riktiga vännerna som finns där i alla väder! Eller för sina föräldrar eller liknande, annars rinner bägaren över och man mår ännu sämre. Alla har ju sina dåliga dagar då allt är förjävligt, av olika orsaker. Så det är inget lyckligt slut för mig längre att stötta bort andra och gå in i sig själv! 

Hoppas ni pratar ut om era problem och bearbetar dem, blir så mycket lättare i längden. Sen beror det ju på vad det är för problem men oftast är det bättre att bli tröstad av någon annan än endast sig själv ! 

(bodypainting)

Så nu ska jag berätta

lite om min dag ! Som sagt har ju städat och donat hemma, blev så fint så ;) KATTHÅR överallt kan jag säga ! haha man märker det inte ens längre förutom när man ska få bort det från de förbannade mattorna ! Men det är tjejerna värda kan jag tala om ! 

Massa hår men mattan blev fin i allafall , vi brukar alltid göra så att vi sopar bort det mesta av håret på mattorna innan vi damsuger , blir inte lika jobbigt då! Det var ett litet tips faktiskt ! ;) Mattan blev fin i allafall ? 
Badrummet sken också när jag var färdig, handskurade golvet och allting ;) 

Erik kämpade med köket han, rengjorde luckor och fläkten till och med ;);) 
Här är två kort på oss som pryder lägenheten, ena av dem är från när vi var i liseberg och pussades i Balder ;) <3 

Efter det åkte vi ju tillsjukhuset som jag berättade och där kostade det ju 25o kronor som vanligt hehe , har tappat bort mitt högkostnadskort, lite dumt ! Det ligger inte i plånboken i allafall ! Men jag fick ett nytt ! Sen var det bara och vänta i ungefär en kvart (vi var väldigt tidiga) Sen kom Eva och hämtade oss och vi satte oss och började prata om alla mina höga värden. Så vi kom fram till att jag ska börja ta "nattsprutan" Insulatard både morgon och kväll, så nu ska jag ta ännu mer sprutor varje dag :/ Hatar att bryta gamla vanor, hur ska jag komma ihåg allt jag ska ta ??? Hade också låga värden av b12 vitamin , jag skulle ha legat mellan 400 - 500 och nu låg jag på 94, det är nog väldigt lågt ! har tabletter som jag ska ta 2 gånger om dagen! Sen får vi se hur det ser ut om ett halvår igen ! Andledningen till at jag blev ledsen var nog att jag kände paniken över hela grejen , var så himla mycket och jag får alltid så dåliga vibbar när jag är på sjukhuset, jag känner mig sjuk, (är jag ju men jag brukar inte tänka på det så) Så det var lite jobbigt , är så glad att jag har Erik som stöd! 
Såhär ser det ut: 
Morgon: 6 enheter insulatard (spruta i benet) , novorapid till frukosten (spruta i magen) En b12 tablett när jag vaknar. 
Lunch: Novorapid i magen till maten
Middag:Novorapid i magen till middagen 
Kväll: 20 enheter i benet, b12 tablett , p-piller
Sen måste jag ta en spruta i magen om jag ska fika eller äta något annat lite grövre mellanmål. Kanske förstår varför jag drabbades av lite panik? 
Hur ska jag komma ihåg allt, blir så mycket att tänka på HELA tiden, känns lite jobbigt. Jaja vi tog några bilder utanför sjukhuset, såg in i det huset jag låg inlagd första veckan, var bara tvungen att ta kort: 
Här sitter vi utanför ;) 

Efter sjukhuset åkte vi till bergvik och gick till apoteket och tog ut massa diabetes grejer och la in ett recept ;) Sen följde erik med mig in på Gina Tricot och där hittade jag ett skärp och en klänning, ska visa det för er sen om jag hinner annars blir det imorgon ;) Sen blev det bolaget då jag köpte lite vin och erik öl som vi ska ha på lördag när vi får hit lite underbara vänner ;) Nu ska vi snart äta hamburgare och pommes, Hjärtat står och lagar mat nu, så det är inte långt kvar ! 

Hörs sen för nu ropade han hihi ;) 

Tingeling och sin leksak ;)



Nu höll ju tyvärr erik kameran fel men ni får ha huvudet på sne när ni kollar på denna film ;) Ska försöka få en åt rätt håll någon annan gång när katterna busar ! Men i allafall, Tingeling älskar allt som snärtar (gummisnoddar, hårband osv.) Erik sköt iväg den och den hamnade på en av våra stora växter, haha se själv hur hon löste situationen !!! 



Haha så gullig, syns att hon själv blev lite rädd när den föll i backen! sötnöt till katt! 

Vad tyckte ni om filmen ?? ;) 

Tack Malin !

För ditt underbara sms, blev väldigt glad när jag läste det! Visar hur mycket du bryr dig kändes skönt att se när jag kom hem !!  En stor kram till dig gumman !! 


Malin ;) 


Hemma från läkaren

Har verkligen sprängande huvudvärk, vet inte vad det blav riktigt, har i allafall kommit hem från sjukhuset, var väl inget positivt besök enligt mig, Föll några tårar nedför kinderna när vi åkte där i från. Ska berätta lite mer om det sen för nu måste jag börja fixa lite inför att kusin och moster kommer på besök från kristinehamn! Erik fick i lite panik springa iväg nu och köpa toapapper, nästan slut på rullen. Kanske är lite schysst om gärsterna kan toskr sig när de kommer hit ;) 

Något roligt att berätta ?? ;) 

Hey så länge ! 

Elvis <3

Minns när jag var liten och Elvis var det enda jag kunde sova till ! Han har en stor plats i mitt hjärta ! 



Idag är det en massa måsten !

Ibland är det ju så , det finns alltid saker att göra. Idag är en sån dag , hehe låg i sängen igår och skriva ned allt vi skulle göra! Så det blev en liten lista:

- Städa (får främmande här i eftermiddag så då måste det vara fint!!!)
- Ge Scilla sin tablett (erik sköter det eftersom jag har långa nagöar, vill inte riva henne)
- Skaffa spotify till J 
- Slänga skräp (sophantering)
- Till sjukhuset klockan halv två
- Ringa om bredband 
- betala hyran ( i sista sekund) 

Så ser dagen ut i allafall ! Bara att börja bocka av saker ;P Hyran och städningen kommer i första hand så det ska jag börja med snart ! Blev lite sent igår så imorse var jag väldigt trött när Tingeling väckte mig! Hehe hon slicka på mig och små nafsa som vanligt! hehe men jag buttade på Erik så han fick gå upp och ge dem mat ! Haha äntligen !! Nu fick han lyfta sitt lilla arsle och gå upp ur sängen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) elak jag lät nu men jag går faktiskt upp varje morgon så jag har inget dåligt samvete!!!! ;) Var lite synd om Scilla inatt , hon fastnade med tratten i en låda de brukar sova i , så hon lät som fan inatt , tyckte synd om henne <3  

Nej nu ska jag städa! pysslar ni med något skoj idag? 


Haha såg nu på kameran att Erik tog smygkort på mig när jag försökte dansa Linedance ;P 

Igår tog vi av bandaget på Scilla också, hon var så duktig så, tror att hon tyckte att det var skönt ;) Här ligger de och sover: 
Nu är det av iallafall, haha ser ni hundbenen? sött ;) 
Tingeling sov vid datorn ;)  

Dans på kvällen ;)

Haha det var härligt , vet inte vad jag fick för ryck måste jag säga, började dansa på vardagsrumsgolvet, saknar verkligen dansen var underbart att göra det ! Fick med erik en sväng också ! love it <3 

Natti natti , sov såå gott !! 

Tips på en jätte bra låt:

Den är lugn och vacker, kan lyssna på den hur mycket som helst! Den som gillar lugna låtar ska verkligen ge denna en chans: 


Bilderna Erik älskar :


Färg eller svartvitt ? 

Har fixat lite inför resan ..

Hann med det idag också ;) I kristinehamn letade jag upp mitt pass ( haha var brunhårig på det) och mitt cerifikat eller vad det heter! Som visar att jag får ha med mig, insulin, sprutor, spetsar , mätare på flyget och i bagaget! Ganska bra att ha så att säga hehe ! Fick lite tips om att ha insulin i så många väskor som möjligt och i mitt handbagage så att det inte finns någon risk att jag står utan det i Kuzadasi (Vet inte ens om det stavas så haha ) Men det är dit vi ska i allafall den 13 augusti! Kom på att jag fyller ju år den 6 aug , haha inte så långt kvar nu , blir 21 ;) Känns alltid så konstigt att byta ålder, blir så ovant att säga ;P Får väl träna: Jag är 21 år gammal... haha låter knäppt ;P 

Sen har vi köpt en kylbag till insulinet som är livsviktig eftersom insulinet kan förstöras om det är för varmt ! usch det är så mycket att tänka på, men jag ser i fram emot det. Första gången jag och diabetesen flyger tillsammans ;P;P Imorgon blir det läkaren kvart i 2, får se hur alla mina värden ligger, hoppas de ligger bra ! Men det märks ;P Haha sprang runt och letade efter lappen från sjukhuset som en galning , tur att jag hittade den i allafall !!! 

Nu ska jag bjuda på lite bilder när jag var något mörkare i håret ;P 
'
Detta var när jag bodde i Filipstad , hehe rött som vanligt: (det hårdandet har jag tappat bort :(  ) 
När jag bodde hos eriks föräldrar ;) 
Här började jag blondera mig igen ( min normala hårfärg är blond) 
Här hade jag väldigt mörkt , lite rött ser det ut ;P 
Och nu ÄR jag och kommer Förbli blond hehe , för usch vilken process det var att få det bra, tappade nästan halva hårets tjocklek!! Kul att kolla på gamla bilder måste jag säga , erik såg annorlunda ut också ;) 

Var bara tvungen , haha så jävla bra !!

haha sen ska jag sluta lägga ut diabetes filmer (för idag i allafall)  men denna var rolig alltså ;P Haha 




Diabetesfilm, We can not find a cure alone..

På youtube och blev helt fast i den, Kände att jag ville lägga ut den där. Är en bra låt också! Det är skrivet på engelska men det är inte så mycket text i allafall. Jag vill jätte gärna höra vad ni tyckte om filmen ? Skulle vara mycket uppskattat! För mig var den iallafall stark, och jag blev lite känslomässig! Det som fastnade mycket var: 

We try to be normal
But it affects the entire family

Andledningen till att jag blev så känslosam beror nog på att jag tänkte på Erik. Vilket ansvar han också bär på sina axlar varje dag när han lever med mig. Vad han måste ställa upp och vara förstående, det är han alltid men är det rättvist att han ska drabbas av något jag har. Egentligen inte... 

We can not find a cure alone

Så slutar filmen som en 11 årig flicka har gjort !! Jag tycker att ni ska kolla på den ! 









En till film om hur barn ser på diabetes , fick lite tårar i ögonen för barn är verkligen helt underbara! 



The City intro låten ;)


Jag gillade svängen i denna låt, så jag blev glad när jag hittade vilka det var som sjöng den ;) Här är den i allafall ! 

Hemma från Krillehöla ;)

Har varit en bra dag ! Var mysigt att komma hem en stund i allafall! Pappa var tyvärr inte hemma, egentligen skulle vi ju ha grillat och sånt ikväll men vi kunde inte vara borta för länge från Scilla kände jag. Så nu var det skönt att komma hem, Idag satt bara en katt och väntade vid dörren , undrar när hon blir sig själv igen ? Nej hon är irriterad på bandaget och tratten. Men Tingeling mötte ju oss i allafall, annars hade det känts konstigt! 

Vi firade C idag också , erik följde med och fikade med henne ! Var mysigt , sen satt vi och pysslade lite med grejerna hon fick utav oss! Det är verkligen givande att vara kontaktperson måste jag säga, jag gör det absolut inte för pengarna utan för erfarenheten och för att de uppskattar det så mycket! Jag blir själv glad, de bor ju 4,5 mil ifrån mig så det är ju inte så lätt alla gånger, jag hoppas det går bra när skolan drar igång sen i allafall! 

Först handlade vi lite fika på Coop och sen åkte vi till Carina, Det roliga var att hon hade redan fixat fika så det blev extra mycket hehe . Så det var gulligt av henne ! 
Hon gillade sakerna vi gav henne så det var skönt eftersom jag inte kunde komma imorgon och gå ut och äta ! Det var lite synd men sjukhuset kallar ! 
Sen åkte vi hem och jag fick jordens BAMSE kram av mamma , alltid lika härligt att få Men nu var det ju så att hon läser min blogg och vägrade vara med på kort haha ;P Kan ju inte tvinga henne direkt ! ;) Men jag tog lite andra foton, ett på min underbara syster : 
A beutiful girl ! <3 
Lite små glimtar av vad mina ögon sett idag ;) 

Sen åkte vi hem till Jesper och satt där och pratade, var ju inget bra väder så det sket sig med att bada ! Men det var så trevligt att sitta och prata så.. Vi bokade LIsebergsresan också, nästa Onsdag klockan 8 åker vi ! Då blir det karuseller ;) Har precis kommit hem så nu funderar jag på att gå och lägga mig en stund och bara varva ner, känns som om det händer något hela tiden!! Fast det är väl roligt det med men man blir trött. Är en rolig/mysig helg framför oss!!! 

Någon annan som är kontaktperson? :) 

Outfit, två stycken ;)

Här kommer min precis innan vi ska åka : 

Här kommer mitt hjärtas Erik : haha 

Så nu ska vi åka ! Vad händer för er idag då?? 

So long ! 

Sovit oroligt..

Har inte känts så bra att sova när Scilla inte mådde riktigt bra, hon reagereade inte när vi ropade på henne men hon gick omkring, eller lunkade kanske man kan säga. Sen när jag och erik låg i sängen och försökte sova så hörde vi henne gå emot saker med sin lilla skärm, man kunde inte sluta fnittra lite. Hon är ju bara sååå söt! Men bandaget gillar hon INTE, det vill hon ha bort men det går ju inte riktigt än för henne , blir ikväll det någon gång ! Så inatt har jag sovit lite oroligt, sen har Tingeling hållt på med mig hela morgonen, slickat och nafsat på armen och mina tår, är obeagligt när man precis börjar försvinna till drömmarnas land ;P 

Nu ska vi börja göra oss i ordning här innan vi åker blev lite stressigt , Vaknade ju klockan sex men då gick vi och la oss igen för varken jag eller Erik hade velat umgåtts med mig då ;P haha Är lite grinig på morgonen om jag inte sovit så bra , men nu börjar det vända !! ;P Igår satt jag och kollade låtar hittade en del jag aldrig hört faktiskt, och sen hittade jag introlåten till The city , tycker att den är så härlig, jag visste inte att det var Pussy cat dolls ;) Jag gillar faktsiskt The city trodde inte det när inte Lauren skulle vara med men whitney är väldigt intressant att följa , gillar henna beslutsamhet att gå uppåt. Diggar henne ! (Sen följde jag nor the hills mer men kollar på the city när jag får möjlighet! ) 

Whitney 
http://misspinkslip.files.wordpress.com/2009/04/135-the-hills_whitney_01_031.jpg
Lauren 
http://www.mtv.com/onair/the_hills/season_3/assets/images/flipbooks/cast/new_lauren_and_group_crops/02_Lauren_004.jpg

Någon som följt någon av serierna ? 

Nej nu ska jag börja göra mig i ordning och sedan åka iväg , vi ska tanka och grejer först, alltid lika dyrt det haha speciellt på sommaren, men vad ska man göra ? ;) 



En bubbla kan lätt spricka 



Hittade en massa dikter som jag skrev när jag var yngre...

Här är en utav dem! 

Isprinsessan 

En känsla kall som is
en rädsla utan stopp
om att bli lämnad 
vid 
ensamhetens port
Hon vet inte vart hon ska gå
Sitter i en ensam värld
utan något stopp
försvinner sakta hennes hopp
isblåa kristaller som inte kan stoppas 
hon minns, hon hoppas
men hon vet att inget som förr blir¨
En våg av känslor längtar...

Skulle vara roligt att börja skriva lite igen , ska försöka hitta några fler, om ni vill läsa alltså ? 



A Cinderella story

Den var väldigt bra, en modern form av askungen som jag skrev tidigare, filmen blev ju absolut inte sämra av bra skådespelare! Man blir alltid lite nykär av såna filmer, Känns i kroppen att man just sett något romantiskt! För det var den verkligen , är glad att jag såg den. Tror jag sett den innan men det måste varit längesen för jag mindes den inte så bra ! Den var bra i allafall, som sabina sa , en riktig tjej film ;) Fast Erik verkade inte tycka illa om den på något sätt så det var ju bra, han är ju min nallebjörn också ! <3 

Imorgon blir det att gå upp tidigt för då skall vi till kristinehamn, jag ska träffa de jag är kontaktperson åt! Var tvungen att ringa till dem idag och säga att jag inte kunde stanna så länge eftersom jag inte vill lämna scilla för länge! Så vi åker väl vid halv tio och då åker jag och grattar C ;) Sen åker vi hem till mamma, pappa och jessi och ska äta lunch, ska bli mysigt att träffa dem! Efter det åker vi till Jesper och ska bada i deras pool om det är varmt och prata lite om Liseberg! Så vi ska inte vara borta så länge!! Mitt hjäta klarar nog inte av den oron! <3 


Picasso skulpturen i k-hamn 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5b/Kristinehamn_Picasso_statue.jpg/300px-Kristinehamn_Picasso_statue.jpg


Får se om jag har något vettigt att skriva sen, annars hoppas jag att vi hörs imorgon! Ha det bra nu och sov sött!! 


Äntligen !

Nu har Scillat börja äta ! Mycket oro släppte !!!! 

Precis käkat..

Åt två smörgåsar med två ägg till , det var väldigt gott, allting blev lite försenat idag efter att vi varit på sjukhuset! Så maten blev inte riktigt där den skulle vara ! Men men vad skulle jag göra ? Scilla behövde ju mig idag!! Nu har hon försökt att börja gå lite runt, men hon orkar ungefär 2 meter sen lägger hon sig ded igen, sover hela tiden snuttan! Tänkte bjuda er på lite bilder från idag, är inte så många men det var min och Sabinas Willys tur ;) Ja jag vet IGEN , men Stefan är sjuk så hon ville ha lite sällskap när hon skulle stor handla, och storhandla gjorde hon också haha !! Det var trevligt innan jag fick erik samtal då ! 


Så såg det ut på parkeringen innan vi skulle packa in allt ;P Vi funderade på att ta ett kort när vi satt i vagnen men det glömde vi bort haha !! Sabina behövde tanka lite också , hehe , Blev lite skrik i bilen år någon gubbe som inte riktigt hade hänsyn i trafiken!!! 


Sen så tog jag lite outfit bilder i morse, har inte kunnat lägga ut dem än: 


Tingeling ville också vara med, kom och strök sig runt benen. 

Västen minns jag inte vart jag köpte den, ganska gammal. 
Byxorna: Crazy fashion i kristinehamn 
Tröjan var från Gina Tricot 



Nu ska jag kolla till Scilla och sedan fortsätta kolla på filmen som går på trean! A cinderella story heter den, hoppas på att den är bra, en annan form av askungen!! Fler som kollar på den? 
http://www.freewebs.com/thegirlcanrockhilaryduff/a_cinderella_story.jpg



Hemma från kattsjukhuset !!

Usch vilka jobbiga timmar ! Men tur att vi åkte in på en gång i allafall. Vi packade in Scillas kanin gosedjur i katttransporten och tog på henne sin lilla sele! Både hon och Tingeling blev oroliga, de brukar aldrig vara ifrån varandra. Och de kände väl på vår energi att inte allt stod rätt till! Sen åkte vi och Scilla jamade lite på vägen dit.. Sen lugnade hon ned sig! När vi kom dit anmälde vi oss i kassan och vi väntade i ungefär 20 minuter, sen kom en sköterska och kollade på klon och på Scilla. Sen väntade vi lite till och tillslut fick vi komma in. 

De började med att väga henne , 4,85 eller något sådant så vi har en stor dam, men de sa inget om att hon var överviktig i allafall, hon sa typ bara bra ! Sen kom vetrinären och kollade ögon, öron och hjärtat allt såg fint ut ! ;) Men klon såg inte lika bra ut, den hade gått sönder ända upp så de fick operera klon sa hon, de skulle ta bort allt ! Jaha , så vi fick vänta ett bra tag till och jag hade scilla i mina armar hela tiden , hon var orolig liten bebis! Sen kom sköterskan in igen med en mindre trevlig spruta, då gav de henne lugnande medel i nacken. Hon var jätte duktig men det gjorde on för hon backade och försökte slingra sig ur. Sen bara låg hon efter några minuter... kunde inte få kontakr med henne alls. 

Här är våran duktiga tjej innan vi skall åka till djursjukhuset! 
Här har non precis fått sprutan, hon vill net till kattburen, men det fick hon ju inte strax efter så spydde min ölskling , de berättade att katter brukar göra det av medicinen!! 
Nu börjar hon bli trött... Det syns på henne, jag stod och klappade henne hela tiden! 



Nu var hon helt borta , hon reagerade inte på någonting! Var jätte jobbigt att se henne så hjälplös, var med gråten i halsen jag stod och klappade henne !



Pluttan, sen kom läkaren och gav henne en spruta i benet, Detta var en narkosspruta, för att hon inte skulle känna smärtan! Sen bärde de iväg henne och vi fick gå till väntrummet, det var en lång timme vi satt där, fast det drog nog över med 20 minuter men det kändes som en hel dag!! Hon kom ut med en strut eller vad man kallar det runt halsen och ett gult bandage! Hon var så trött, det är hon fortfarande!


Här ligger en minst sagt groggy kisse påväg hem i bilen!



När vi kom hem var det precis som vi trodde , Tingeling vakade över henne ! Vilka vänner ! Hon slickade henne i ansiktet och lämnar inte Scillas sida! Underbara <3
Började gråta igen nu när scilla kravlade sig ur buren och sedan försökte gå, hon kunde inte röra sig! Jag är nog ganska känslig men jag älskar verkligen tjejerma och det var jobbigt att se , när hon inte kunde röra sig fast hon ville ! Just nu ligger hon och sover! Tingeling ligger bakom henne och vaktar!



Nu ska hon få sova en stund, det var gulligt bandage i allafall, om Tingeling slickar på såret eller Scilla har ont så skulle vi köpa en barnstrumpa i bomull iställer efter imorgon! Då kunde det andas ! Nu ska jag sätta mig och vila ut lite, vi hörs sen!

Har ni haft en bra dag??

Stackars min bebis :(

Jag var iväg till Mc donalds med Sabina och då ringde Erik och berättade att Scilla hade jamat hela tiden efter att han hade damsugit. Sen såg han att hon haltade och att hon blödde på tassen ! Fick lite panik och vi skyndade oss hem. Bärde upp henne och kollade på hennes tass och det såg inte så bra ut... Jag kramade om henne och hon pussade mig på handen, min lilla älskling! Nu ringer Erik till djursjukhuset och frågar hur vi ska göra... usch jag blir som en rädd mamma nu och vi skulle egentligen på kalas men nu ska vi åka till kliniken så ska de kolla på henne !!! :( usch får riktigt ont i magen... 


Min stackars lilla flicka ! 



Vi hörs sen !! 

Diabetes bloggar..

Har precis läst några såna och jag har börjat förstå att de flesta tycker att det är en jobbig kronisk sjukdom att ha, speciellt eftersom man aldrig kan ta en paus. Diabetesen finns där hela tiden och slutar man bry sig går det riktigt illa. Det tar sån energi av en, speciellt vissa gånger då man gör rätt men blodsockernivån lägger sig fel ändå ! Det är en så stor del an ens liv och ibland vill jag bara prata med någon som sitter i samma situation, jämföra värden, hur någon annas vardag ser ut. Vet inte om jag kommer få göra det, självklart bryr sig mina vänner och de stöttar men de vet inte hur det är 24/7. Precis som inte jag kan sätta mig in i deras situationer jämt med det de arbetar med i livet!  Vissa dagar är super bra , andra mest jobbiga och känslofyllda av massa olika känslor!! 

Nej nu ska jag sluta klaga här, har ett bra liv och det säger jag absolut inget annat om men diabetesen har inte riktigt fått den bearbetning som den behövde! Men jag ska kämpa och jag ska lyckas bättre ! 

De sprutorna jag använder! MINST tre gånger per dag i magen. 
http://www.novonordisk.cl/Images/chile/2007/novorapid_flexpen/novorapid_flexpen_caja.jpg
Dessa gröna pennor tar jag på kvällen i benet en gång per dag. Får se om vi ska byta sort snart!! 
http://www.efarma.nl/itempics/N/ZN_15062090.JPG

Denna använder jag när jag ska sticka mig i fingret för att kolla mitt blodsocker värde. 
http://www.menarini.com/var/diagnostic_division/storage/images/media/diagnostic/visio/10614-2-eng-GB/visio.jpg

http://www.phealth2004.ulster.ac.uk/images/meter03.jpg


Detta är saker jag ALLTID bär med mig i ett pennskrin som jag och mamma köpte för ett år sedan eller något. Har hänt att jag glömt någon gång men då har det oftast funnits ett apotek i närheten, har haft tur hittils !! ;) 

Willys och myspys !

Vi var som en stor familj som var iväg och handlade ;) I helgen frågade Malin om vi skulle åka till Willys något och handla, nja det skulle vi väl inte direkt men jag skulle prata med erik. Sen frågade Ewe och NIke om vi skulle iväg! (Det är lite jobbigt att storhandla utan bil därför de frågade oss) Så igår bestämde vi att vi skulle åka. M jobbade så hon skulle möta upp oss vid willys vid tjugo i sex så innan det hämtade ci N och E i Skåre ! Sen hittade erik pant i hela bilen så vi fick några slantar där, haha mest loka (Jag kör på det istället för dricka eftersom jag har slutat med det helt) sen drog vi in och handlade, E och N hade super fart i affären och försvann snabbt, jag och erik skulle inte handla så mycket så vi gick lite mitt i mellan, malin gick sist ;P Men tillslut var alla på samma ställe i affären! Erik hittade ett spel som han köpte till wii och jag unnade mig kräftor för 99 kronor , men det var det värt! Det roliga var att vi hade ganska mycket grejer bak i bilen (måste rensa där någon dag när vi har TID och ORK! 
Fick lite små panik när vi stod och skulle betala, Jag och erik hade 3 kassar , Ewe och Nike hade 5 kassar och malin hade 6 kassar. Blir ju samanlagt MÅNGA KASSAR (14 st) hehe . Hur skulle det få plats i bilen när den var full i folk ? 
Haha men vi lyckade faktiskt, men det såg ganska skoj ut !! 


Erik och min övertrötta resa till skåre, haha vet inte vad det blev men lajban var det i allafall ;);) 
Måååånga kassar och en sänkt bil ;P haha men vi lyckades i allafall få in allt !!! good work ! 


När vi kom hem försökte jag med alla medel få kräftorna tinade, jag la dem i varmt vatten och sen kokade jag vatten och hällde på ! haha så de blev tinade och GODA !!! Jag älskar verkligen kräftor de är underbara ! mums mums ! Jag var jätte hungrig så det var väldigt efterlängtat att äntligen få äta, så vi hyrde film och vi gjorde i ordning inför en myskväll !! 

Min köttbullsmacka, har redan börjat tugga på den! 
Kräftor , mmmmmmmmmm !!!! (det lukta typ kräftor överallt men jag njöt bara !! 

Haha det var fler som tyckte att det luktade gott ;P såhär låg vi och myste framför filmen I taket lyser stjärnorna. Sen låg vi och lyssnade lite på musik och Erik försökte lära sig lite mer om hur man fixar en blogg bakgrund och allt sånt, känner att jag behöver lite förändring på det planet! ;) 

Så såg den kvällen ut, hade perfekt sällskap ;) En kille, två katter :P 



Ännu en morgon med grus i ögonen!

Haha jag är nog ingen morgonmänniska tror jag, är alltid trött i ögonen! Men humöret är inte surt i allafall för jag försöker vara go och glad ! Men jag gillar inte när klockan ringer på morgonen! Fast det är skönt att komma upp tidigt på morgonen , får ju ut mer utav dagen ! Funderar på att ta en lång promenad i skogen det skulle vara härligt! Jag älskar att gå ute i skogen och bara känna mig helt fridfull...Kolla på de gröna träden , vackra naturen och bara luften som är så underbar när man andas in! åh vad härligt! Längtar ut dit redan nu! 
Märker ni någon skillnad på mig? 
Jag försöker VERKLIGEN få ordning på mitt liv med min lilla "vän" diabetesen. Det känns som om jag lyckas bättre och bättre. Äter frukost mellan 8-9 varje morgon även gelgerna hur sent det än har blivit!! Och jag skall försöka gå ut och gå lite oftare. Det hjälper till att sänka blodsockret ! Jag fick ett väldigt uppvaknande efter sjukhuset och jag vill inte få följdsjukdomar när jag blir äldre finns ju några stycken : 

Skador i stora och små blodkärl

Man brukar skilja på skador i små och stora blodkärl. Skador i de små blodkärlen är mer typiska om man har typ 1-diabetes, men man också kan få dem vid typ 2-diabetes. Dessa skador kan påverka blodförsöjningen till ögonens näthinna, njurarna och olika delar av nervsystemet. Följden kan då bli att man får nedsatt syn, nedsatt njurfunktion samt försämrad blodcirkulation och känsel i fötterna. Skador i de stora blodkärlen kan leda till kärlkramp, hjärtinfarkt eller stroke och är vanligast bland personer med typ 2-diabetes.

 

Ögonkomplikationer

Om blodsockervärdet ligger för högt under lång tid kan de små blodkärlen i ögats näthinna ta skada. Det kan uppstå små blödningar som skadar näthinnans synceller och på sikt kan leda till att synen försämras. Förändringarna kan vara små och komma smygande så att man inte märker av dem förrän synen har blivit kraftigt försämrad.

 

Sämre känsel i fötterna

De tunna blodkärlen till olika nerver kan skadas av förhöjda blodsockernivåer. Nerverna kan också skadas direkt av ett högt blodsockervärde. Det kan leda till att känseln försämras. Vanligen uppstår sådana nervskador i fötterna och det kan leda till att man inte känner om man får skoskav eller sår på fötterna. Om man har nedsatt känsel i fötterna är det viktigt att regelbundet kontrollera att fötterna inte har märken som tyder på att skorna är för trånga. Det kan vara rodnad hud, förhårdnader eller början till sår. Den försämrade nervfunktionen kan även leda till att huden inte fuktas på normalt sätt. Fötterna blir då torra och man kan få sprickor i huden som kan utvecklas till sår. En läkare bör testa känseln i fötterna minst en gång om året.

 

Njurarna kan ta skada

Skador på njurarnas små blodkärl kan leda till att protein läcker ut i urinen. Protein i urinen är ett tecken på att kroppens alla blodkärl har börjat ta skada. I början handlar det om mycket små mängder protein som läcker ut i urinen och om man lyckas få ett bra blodsockervärde kan skadan läka. Om skadorna på blodkärlen förvärras ökar mängden protein i urinen samtidigt som njurarnas förmåga att rena blodet från avfallsprodukter börjar minska. Det är ett tillstånd som kallas njursvikt och som ibland kan leda till urinförgiftning. Den här utvecklingen går snabbare om man har högt blodtryck. Vid tecken på proteinutsöndring i urinen bör man vara extra noga med att hålla sitt blodsockervärde på en bra nivå. 

 

Andra sena komplikationer

Om man har diabetes och förhöjt blodsockervärde under lång tid kan man också få problem med andra delar av kroppen. Till exempel kan man få lättare att få hål i tänderna. Därför är det bra att gå till tandläkaren regelbundet så att åtgärder kan sättas in tidigt. Man kan även få mag- och tarmproblem. Det kan leda till att magsäcken inte tömmer sig som den ska och att man därför får svårare att reglera sitt blodsockervärde. Om man misstänker sådana problem bör man ta upp dem med sin läkare.

http://vard.vgregion.se/sv/Teman1/Barn-och-Foraldrar/Sjukvardsradgivningen/?CatId=26199&ChapId=26203

 

Det är några av grejerna, så ni kanske förstår varför jag kämpar! 

....................................................................................................................................................................

 

 

 

 

 



Fastnade för den här låten....

Eftersom den var med i filmen, har hört den förut men den fick en annan innebörd nu, lyssan själv nu och sen efter att ni sett filmen om ni skall göra det. Jag rekomenderar det!!!

I taket lyser stjärnorna

NU finner jag inga ord... en så gripande film på ett sätt som gjorde att man blev rädd , kände empati speciellt eftersom det är många människor som måste genomlida det! Ska inte berätta för mycket men ni ångrar inte om ni ser på den! Jag har precis orkat mig upp ur soffan efter att ha gråtit som ett barn i eriks armar... En film som ger en tårar är en film jag aldrig glömmer, den väckte så många känslor! 

http://adiewunde.files.wordpress.com/2009/02/i-taket-lyser-filmen.jpg





Jag känner mig helt slut just nu , så jag ska nog skriva om Willys resan imorgon istället! 

Hoppas ni haft en bra kväll ! 

I taket lyser stjärnorna

Någon som har sett den , funderar på att se på den ikväll. Den verkade väldigt bra och gripande film! 

Jenna (Josefine Mattson) är en helt vanlig tonåring som oroar sig för allt det vanliga. Bröst, finnar och killar. Det är bara det att hennes mamma är sjuk i cancer. Att hon dessutom är ganska ensam i skolan gör inte saken bättre. När så den snygga och populära Ulrika (Mika Bernsdotter Ahlén) kommer in i bilden förändras allt. Med ett spirande tonårsäventyr å ena sidan och en döende barndom å den andra, står Jenna plötsligt inför ett svårt val.
http://www.moviezine.se/film/i-taket

http://ungabotkyrkabibliotek.files.wordpress.com/2009/01/itaketfilm.jpg

Någon som sett den ? bra , dålig ?? ;) 

Home sweet home

Brukar men inte säga det ? haha varit borta hela dagen så det var skönt att komma in i lägenheten och se två vackra ansikten som tittade på en när man kom in :) (scilla och Tingeling alltså) Dagen har varit låång men rolig ! har spenderats med kära vänner. Har varit lite olika sysslor men allt har varit kul ! ;) Hur har er dag varit ??? 

Det började med att jag YRDE runt i lägenheten som en tok för att hinna bli färdig så att jag kunde åka med bussen tio i två till stan! Pratade med Ewe i telefonen och försökte föna håret samtidigt, tillsist var jag tvungen att säga att hon skulle vänta lite så att jag skulle bli färdig någon gång ! Så det blev jag , tur var väl det! Sen när jag skulle dra på mig en liten lätt sminkning innehållande, Foundation , ögonvrynspenna ( Mina syns nästan inte annars) och mascara! Ja då spillde jag foundation över de röda byxorna jag hade tänkt att ha på mig! Jag som tyckte att det var roligt att ha dem för de har hängt längst in i garderoben så jag hittade dem idag! Men nej då, var bara att springa och hämta ett par andra och slänga de röda i tvätten! Mitt i all stress skriver Mimo ;) Pratade ft i telefonen så jag kunde inte svara men hon var sugen på en stadsrunda och frågade om hon kunde hänga på ! Självklart det :) Var så trevligt så, tog min väska slängde i alla saker och gick till bussen, där satt jag och väntade i 7 minuter eller något ;P Mimo satt redan på bussen så jag satte mig vid henne så åkte vi ner och mötte Elin :) 

Sen blev det många affärer och "en liten besvikelse".... Mimos skulle äta en speciell super , dunder go räkmacka men den var slut så hon sket i det! Då dög inget annat, det är irriterande det när man är sugen på något och inte kan få det!! Någon som kännt samma sak? ;P Sen kollade på Gina Tricot, Mimo hittade en jätte fin guldig klänning! Elin och jag hittade ingenting där.. Sen kollade vi på Vila , inget för någon av oss. Vi hann med lite skoaffärer, no luck! Tillslut gick vi till Cubus där jag hade turen att hitta solbrillor för 30 kronor, lätt värda pengarna alltså och två nagelack (självklart ett rött och sen ett jag kan använda som underlag till franskmanikyr) Mimo hittade två vita längre linnen, väldigt häftiga :) 

Vad tycks ? 

Jag kom på som tur var när vi var på stan att jag skulle köpa något till henne jag är kontaktperson åt, hon fyller år på Torsdag men då kan jag inte hälsa på henne! Ska till sjukhuset då och träffa min läkare, ska skriva jordens lista om vad jag skall tänka på när jag åker utomlands medtanke på diabetesen. Någon som har några råd allmänt innan jag skall åka? Har fått en lista av sabina men alltid bra att veta för mycket än för lite !! Så nu hamnade jag på ett annat spår här kände jag.. Jag ska till min C (hon jag är kontaktperson åt) på onsdag itället. Så jag köpte två paket till henne och lite kakor som jag ska bjuda på ! Hoppas att hon kommer att bli glad !! Efter det på onsdag ska jag träffa J , en 14 årig kille jag är kontaktperson åt ;) Vi var inne på H&M också och kollade lite, hade världens tur, just den mascaran jag alltid har var nedsatt i pris var skönt ! (sånt betyder mycket när man är student) 

Mimos sprang iväg till solariet och jag och elin gick och "fika", haha vet inte om man kan kalla det en vanlig fika riktigt, en nyttig diabetes fika var det ! Satt precis vid fönstren vid duvan huset , var väldigt fint där! 
Elin, underbara kusinen min ! 
Jag med mitt röda fina äpple ! ;) 



Just nu värker magen och jag är helt slut ! Ska berätta om våran tur till Willys sen, just nu ska jag kolla hur det går för mina mindre tinade kräftor! Jag vill kunna äta dem idag!!!! 

Stan ..

Haha inte ovanligt att jag åker dit ;) Min Kusin Elin ringde och hon hade en ledig dag och frågade ifall vi kunde ses och det ville jag ;) Så jag ska in i duschen snart direkt efter att jag pratat med Sabina! Det skall bli roligt att träffa Elin och se om jag hittar några ramar till Scrap booking grejerna , jag hoppas på det !! ;) men det är svårt eftersom de är kvadratformade ! Ska ta med mig kameran till stan så att jag kan bjuda på lite bilder sen ;) 

Hittade också lite GI recept på våfflor! 

Goda våfflor med lågt GI som du kan äta med gott samvete. Receptet innehåller fullkornsvetemjöl istället för vanligt vetemjöl samt flytande margarin som innehåller låg andel mättat fett. Äggen innehåller protein. Våfflorna serveras sedan med färska bär som sänker GI och är dessutom jättegott!

Klocka Tid: 30 minuter

Muffins ca 12 laggar

Du behöver:

Servering:


Blanda fullkornsvetemjöl, salt och bakpulver.

Rör ihop med ca hälften av mjölken och rör till en jämn smet. Vispa därefter ned resten av mjölken.

Vispa ned äggen. Vispa ihop med det flytande margarinet eller smöret.

Värm våffeljärnet. Pensla laggen noggrant med flytande margarin eller smör innan du gräddar första våfflan. Sedan ska den inte behöva smörjas mer.

 

Häll på 0,75 - 1 dl smet och bred ut smeten lite grann. Grädda våfflorna tills de blir gulbruna. Det brukar ta 1-2 minuter med mitt våffeljärn.

 

Låt våfflorna svalna på galler om du inte äter upp dem direkt. (Du bör inte lägga dem i en hög på en tallrik för då försvinner frasigheten och de blir mjuka och sladdriga.)

 

Servera med vispad grädde och färska bär. Vill du ha mera sött kan man strö över lite fruktsocker eller råsocker.

 

http://www.recepten.se/recept/vaafflor_gi.html

 

Detta är ett jätte bra recept för mig eftersom våfflor kräver mycket mer insulin, jag måste ta mer insulin till våfflor än till snabbmat. Så jag tycker att det ska bli roligt att testa dessa våfflor , de ser mumsiga ut! 

 

gi våfflor recept

http://www.recepten.se/recept/vaafflor_gi.html


God morgon

Vaknade nyss åt min frukost som jag gör varje dag vi denna tiden ;) känns som om jag har rutiner nu och det är väldigt viktigt. Annars blir det som inlägget jag skrev om sjukhus besöket , och det vill jag inte igen kan jag säga !! Men jag är trött och sliten , ska gå och lägga mig en stund till. Sen är jag sugen på en lång promenad i det hmmm "vackra" vädret. Nej här är det mörka moln som vanligt men jag hoppas att solen skulle kunna tränga sig fram en stund ! 

Känns som om sommaren bara springer iväg.. utan själva sommaren ! känns lite tråkigt men vi ska ju till Turkiet i allafall och där måste det ju vara soligt !! ;) 

Nej nu ska jag vila ögonen en stund hihi 

Filmsucce :):):)

Alla har pratat om att se Twilight och nu bestämde vi oos för att se den! Vad ska jag skriva ? Fy fan vad jag gillade den filmen alltså! Det blev helt enkelt en ny favorit för mig i allafall! sitter här helt exalterad och kan inte sluta tänka på den !! Shit alltså ! Nej den ska ni se alltså , många har nog redan sätt den men ändå! Jag kommer se denna film igen det vet jag iallafall. Den hade ju allt , Spänning, kärlek, intriger, fara , vampyrer! ojojoj den gjorde hela min kväll alltså! Den var ju romantisk på köpet också och snälla vampyrer (elaka med men ändå). Jag blev i allafall fängslad av filmen ! 

5/5 på den måste jag säga! 

Fler som sett den och gillade den lika mycket???? ;) 

http://www.sugarslam.com/wp-content/uploads/2008/11/twilight1.jpg
http://blog.thesource4ym.com/images/blog_thesource4ym_com/twilight%20poster.jpg



Nej nu ska jag sova, ska bli skönt det också ! Haha om jag känner mig själv rätt kommer jag drömma om filmen ! 

God natt ! 

Mysssssssskvällll !!!!!! <3

Nu ska jag och Erik hyra en film på Cdon. com :) Skit bra ! Så vi ska krypa ner i soffan och mysa nu ! Ska bli skönt att bara va en stund , känner att kroppen är trött !! 

Chips, morötter och tacodipp :) 
Mitt ros glas med loka päron i  :) 
Ljus tända lite överallt :) 


Hoppas ni har en trevlig kväll ! 

affärer , affärer och skratt !

Sabina ringde och frågade om jag ville följa med till Jysk, hon och stefan skulle köpa ett nytt köksbord nu eftersom de har gjort om i köket! Jag hade inget för mig så det tackar man ju INTE nej till ;) Så hon hämtade mig vid ett tiden och då kom hon med godsaker till mig för att jag varit så dålig : 


Nu kanske man kan tänka , varför sötsaker när jag har diabetes och legat högt? Joho nu det kan jag svara på, Detta är en mycket nyttigare och mindre söta grejor! Hon använde suketter istället för socker i kladdkakan! Så underbart go så det finns inte ! Har inte smakat ännu, har precis ätit mat och är proppad så det får bli lite senare. De brevid är formade som hjärtan men dessa är det vanligt socker i så de får Erik äta mest utav!! 

Som jag skrev förut så fick jag mig några skratta!! S skrattade också så hon blir nog inte sur haha ;) 

1. Vi körde nedför gatan utanför mig och jag kollar upp mot balkongen och erik står där och vinkar. Så jag vinkade tillbaka och sa till Sabina att vinka ;) Det gjorde hon, mot bilen som vi mötte!! Hon hade ingen aning om vem hon skulle vinka åt utan vinkade i tron åt att vi kände dem! Hon frågade åt vem då, erik svarade jag. Det var då vi fattade att hon vinkade åt några snälla människor som faktiskt vinkade tillbaks åt henne! Haha stannade bilen tre sekunder för att skratta färdigt sen så åkte vi ;) 

2. När vi var inne i en blomaffär så stod jag och kollade på kort och S stod i kassan. Då ropar hon, Malin jag har inte med mig mitt kort. Hon hittade lösapengar och ringde direkt till Stefan för att kolla så att kortet var hemma och sa till honom att föra över till det andra kontot! Sen ställde jag mig i kö och skulle ta fram kortet, Jag hade det inte med mig heller! Snacka om pinsamt , som tur var hade S lösa pengar så att det räckte! 

3. S välte saker inne på en affär ;P Bara en liten men det var roligt ändå ;) 

Sitter och funderar så att det knakar , har för mig att det var något mer. Lägger till det om jag kommer på det senare ! Det var i allafall en väldigt trevlig dag och jag hittade lite smått och gott. Mest på Ikea , diggar den affären faktiskt! Fast jag gillar gamla grejer också, från loppis och sånt ;) 

Detta var det jag köpt de senaste 2 gångerna jag har handlat : 
Hittade jätte fina ljusstakar på Ikea för 19 kronor styck!! Billigt och jätte fina, hittade också svarta ljus som jag har letat efter i blomaffären;) 

Eftersom Vi har ljustblått i badrummet blev jag glad när jag hittade denna ram på Ikea: (mattan och handdukarna är ljusblåa) 

Jag som älskar allt som är RÖTT och doftar gott köpte självklart ljus också! Älskar dem, de tar slut fort för jag tycker det är en så underbar känsla att tända lite ljus på kvällen och krypa in i eriks famn och mysa! 

Sen har jag köpt massa annat fint, take a look : 
Scrapbook papper jag ska ha som tavlor! 

Massa vykort, de med röda blommor på till vänster ska jag också rama in ;) 
Har gjort i ordning mina krukor med pinnarna jag köpte härom dagen ! Rean på hemtex ! 

Det var lite grann av det jag har inhandlat, är väldigt nöjd måste jag säga ! Det är en helt fantastiskt känsla att få handlat till sitt eget hem! Och Erik gillade alla grejer också vilket hjorde mig super duper glad ;);) Jag och S tog även en fika på Ikea och provade helt underbara stolar på EM ! Ser de inte SKÖNA ut ?? massage och grejer ! bara sådär 28000 ksonor, kände att plånboken inte håller för sånt, men nån gång kanske ! 



So long ! 




Har precis ..

Ätit lite rester från igår som vi fick med oss hem. Har varit en rolig dag men nu är jag riktigt trött , ska skriva lite mer sen eller tidigt i morgon bitti och via bilder på vad jag shoppat idag ;) Sen ska jag göra en punkt lista på saker som fick mig att skratta idag!! På Sabinas bekostnad ;P 

Måste bara visa innan jag åker till jysk!

Mina brallor jag fick av Malin en gång för längesen! Och ett linne jag fått av min kusin!! hehe katter hör tilloutfiten idag ! hihi

Hehe söta va ? ;) 

Sminkning !! Visar hur jag gör :)

Brukar inte ta så lång tid att sminka sig annars , högst 10 minuter men att försöka ta kort under processen var knivigare haha ! Men det var roligt, jag valde att sminka mig med brunt. Jag gillar de färgerna eftersom jag tycker att det bli lagomt hårt! När jag sminkar mig i svart gör jag på samma sätt som jag gjorde idag! Det använder jag mer till fest, oftast nuför tiden är jag osminkad på vardagarna men det är alltid kul att piffa till sig lite extra ;) 

Först kommer det en bild på mig osminkad, bättre att se hur jag såg ut innan :) 

Det jag alltid börjar med är att lägga på täckstift. Detta gör jag eftersom jag har väldigt torr hud och pga detta är jag ofta röd i ansiktet. Så det stryker jag på underögonen (som sagt jag var trött förut, behövdes) på näsan och hakan även lite runt munnen eftersom det är där jag är som rödast! Sen smetar jag ut lagret med fingret för att det ska bli jämnt och inte synas under min fondation. 
Märke: Paris memories , coverstick with vitamin E 


Sen börjar med foundation. Jag använder en svamp att "kleta" ut med från H&M. Jag tycker att det funkar bäst för mig för den är platt och lång och bred ! Jag börjar i pannan för att sedan arbeta mig ner, mot ögon och ögonbryn. Jag täcker ögonbrynen också eftersom jag inte vill ha några kanter där! Sen blir det näsan och därefter blir det kinderna och ner mot hakan. Jag täcker även läpparna för att läppstiftet ska fastna bättre senare! OBS! När jag är vid kanterna ner mot halsen så är det bra att tänka på att dra ut fondationen ordentligt så att man inte får kanter. JAg har ett ganska kantigt ansikte och får lätt det. Om det blir även om man drar ner mot halsen, använd papper för att jämna ut kanterna! (Mamma har gjort det på mig 1000 tals gången haha ) När hela ansiktet är täckt och fonduationen ser jämn ut så är den biten avklarad ! (Att tänka på när man handlar foundationen är att få en färg som passar en hudton, ibland blandar jag för att få den rätta färgen! ) 

Märke: L'oreal Paris, True match c2

Sen ger jag mig på ögonbrynen , som inte är så plockade eftersom jag aldrig gör detta. Jag använder istället en slags liten rakhyvel från min mammas salong. Det känns ingenting :) Är som små piggar på som drar bort håren. Detta har jag inte gjort nu men ;P Jag är ju blond och ganska ljus överhuvudtaget men jag använder ändå en mörkbrun penna. Jag börjar med att måla i början på ögonbrynen och arbeta mig utåt, brukar stanna upp där jag vill att slutet ska gå nedåt, för att sedan ta den lilla backen :) 

Märke: Eyebrow liner by H&M, Dark brown

Jag har tappat bort min svarta kajal så jag använder den till ögonbrynen till ögonen också. Som syns på bilden över så började jag måla under ögonen. Jag kör linjen utanför för att ögat skall se större ut och sedan kör en vit eyeliner inne vid ögat. Annars kan ögat se mindre ut än vad det är ! Ögonskuggan är den roligaste grejen av allt enligt mig ! Jag tycker att det är kul att testa sig fram i färger och höjder. Idag körde jag på brunt som sagt och det är den jag oftast har! 
Först börjar jag med en vit ögonskugga på ögonlocket, håller på tills det blir en jämn yta. 

Då använder jag den ljusaste färgen i den sminkkartan jag använder! Efter detta kommer kajalen fram igen och denna använder jag nu på ögonlocket! Så nära ögonfransarna som möjligt, lite tjockare ut mot kanten av ögat så smalar jag av linjen desto längre in jag kommer! Sen väljer jag inte den mörkaste bruna att använa över ögonlocken för ju mörkare desto svårare att få det bra! Och jag tycker att den tredje bruna är väldigt fin! 
Så jag börjar lägga på den över ögonlocket med en liten smal borste (finns att hitta i de flesta affärer som har smink). Jag BLÅSER alltid av den innan för att inte få de lösa kornen över hela ansiktet! been there done that! Sen försöker jag att göra en fin rundning på den och detta kan man få pilla med ett tag tills man själv är nöjd. Hur hög , spetsig liten den ska vara också vidare! Sen lägger jag på det bruna på halva ögonlocket ungefär och gör så att bågen över sitter ihop med detta ! 

Märke: Isadora, Color palette 71 choco dreams

Sen är det mascaran, en viktig del i sminkningen, den höjer ögonen på ett snyggt sätt! Det ser alltid lite snyggare ut med det på! Jämför Bilderna över, de två sista har jag mascara! Jag lägger på lagom mycket så att det inte ska klumpa MEN när jag ska ut eller göra något speciellt brukar jag arbeta mer med mascaran. Lägga på lite extra, låta det torka och lägga på yttligare ett lager! 

Märke: MaxFactor , 2000 calorie dramatic look

Sen läpparna, vilket är ganska olika vad man vill ha. Jag kör med en ljus läpppenna först och tar runt kanterna på läpparna för att framhäva fomerna lite mer! Sen kör jag antingen bara genomskynlig läppglans eller läppstift. Då använder jag allt från riktigt röda läppar till bruna :) 

Sen tar jag på rouge, jag använder den som finns i Isadoras ögonskuggor. Kan se lite röd ut på korten men det ser neutralare ut i verkligheten! Sen är jag färdig!! Jag är absolut inget proffs på att sminka sig, jag kör på det som passar mig bra ! Och jag är nöjd över det lilla jag kan för det är kul, är som konst i ansiktet!! Var väldigt roligt att skriva detta inlägg hade aldrig kommit på det själv ;P Här kommer de färdiga bilderna : 


Så blev sminkningen idag ! woho :) Hoppas att jag skrev så att man fattade vad jag babblade om ! ;) 


So long ! (Nästa grej, lägenheten )


God morgon !

Någon som är pigg och glad denna söndag? 
Haha jag är trött som busen, ögonen bara hänger och jag är trött. Har i allafall hunnit med att äta frukost, två grova rostade mackor med leverpastej och smörgås gurka :) Känns bättre att komma upp på morgonen nu och äta frukosten, var nog därför jag fick åka till sjukhuset för att jag hade missat det några dagar, vad så lite kan göra mycket! Tingeling min älskade lilla kisse väcker alltid mamma på morgonen (Jag alltså ;P ) idag var det klockan 6 !!!! usch och fy och stön. Hon brukar varje  morgon hoppa upp i sängen och börja stryka sig i mitt ansikte och slicka mig på armen. jag vaknar då men jag vill inte gå upp riktigt än kände jag , då små nafsar hon lite i ena skinkan! Det kittlades för hon är så försiktig ! Sen gick hon och slicka på armen igen, var bara att gå upp och ge dem mat 6 på morgonen det ;P Vad gör man inte för sina älsklingar ??? 

Scilla ! 
Tingeling ! 

Har fått ett önskemål att jag ska visa hur jag sminkar mig, ska försöka göra det idag med bilder, före och efter och under processens gång. Ska ta kort på sakerna jag använder också!! riktigt roligt att få det önskemålet !!! :) tack ! 
Sen tänkte jag ta lite kort på saker i lägenheten och lägga ut, blir kamera hela dagen hihi ! Men nu ska jag nog vila lite, har inte bestämt mig om jag ska sova en timme till ;P 

Vill också tacka för alla goa kommentarer och till alla läsare :) guldvärt !!! <3 



Hemma igen från kalaset !

Jag rullade nästan från bilen så mycket mumsigt har jag ätit ! mmmm... smälter i munnen när jag tänker på det ;P Det var jätte trevligt för det kom folk från Eriks släkt jag inte hade träffat innan, jag kände mig varmt välkommen av dem alla :) De flesta andra kände jag sen tidigare, så goa människor hela högen! :) Haha vi fick oss väldigt många skratt under kvällen, det började redan när de första kom. Stig (födelsedags"barnet"65 år i alla ära) skulle öppna en champagne flaska. Jag och Erik stod och hjälpte till med maten och hör världens smäll och därefter kom en massa skrik! haha det var champagne överallt!!!! På Stig och på gästerna som precis uppklätt hade kommit in ! Stigs bror blev så blöt att han fick låna en skjorta !! Jag kunde verkligen inte hålla mig för skratt! Kanske jag kunde eftersom jag inte blev blöt i stundens hetta! Jag hjälpte Anne att skura golvet och greja med maten lite , hon uppskattade det jätte mycket. Klart att jag hjälper till , hon är ju min svärmor :) 

Sen när jag satt och gosade med grace på köksgolvet (där det brukar stå ett bort och där var det helt tomt nu eftersom de hade det så alla kunde sitta i samma rum) Jag skulle ta in henne i sovrummet eftersom det var så mycket folk och hon såg ut att inte veta vart hon skulle ta vägen där ett tag, maten lockade henne ;P jag reste mig fort och ropade på grace.

PANG !!! 

haha det var så det kändes i allafall jag sprang rakt in i lampan så det blev smink på den ! Ont gjorde det men jag kunde inte sluta skratta ! ojojoj, då skulle man ha haft en filmkamera ;P Sen åt vi mat, som sagt MUMS ! 
Haha sen skulle Stig öppna presenterna , jag och erik hade varit med och lagt pengar med hans syskon! Alla satt förväntansfulla och kollade när han öppnade på altanen ! Han fick biljetter till en teater på Lördag tillsammans med Anne ! Verkade vara en rolig faktiskt! 
Sen kanske alla hört  att detta med spikmattor är tillbaka, och det hade de köpt en eftersom anne har problem med ryggen och stig är stel och har också ont ! Haha Eriks syskon är såå underbart påhittiga, blir glad att se vad de ger i present varje gång! Stig hade fått ett stort paket och den innehöll en sån där spikmatta: 
Det DÄR är en riktigt spikmatta det, om det hjälper mot ryggen tror jag inte på haha !! Nej då det var ett skämt  , gud vad alla skratta, vi visste ju att en riktig spikmatta väntade där nere men det visste inte Stig ;P 
Syns inte så bra på denna bild, glömde det ens minneskortet kvar hos dem. Men de vita plupparna som syns är den riktiga spikmattan och den såg ut att vara bra för ryggen ;) Såhär ser den ut: 
http://www.limeenergy.se/img/Energi-spikmatta.gif

Ser det skönt ut ? 
Han fick också en resepresentkort på 1200 kronor. Så nu kan de göra mycket roligt! Sen gick jag och Erik över till deras granne Erika och pratade en stund, mycket trevligt! När vi gick tillbaka väntade det FIKA , haha jag som redan kände mig svullen i magen! Anne hade gjort en jätte god rulltårta med hallon i och med grädde uppepå och färska hallon på toppen :) 
Ser gott ut ? Vet var det i allafall , väldigt bra ide att göra istället för en tårta! Efter det gick de vuxna ut på balkongen och vi "ungdomar" spelade kort! Var jätte mysigt för jag kände att jag fick en helt annat kontakt med tjejerna idag än innan !! Först spelade vi Chicago och sen triss och färg. Ett ganska komplicerat men ROLIGT spel. Bara man kommer in i det så kan man inte sluta spela! 


Det var en härlig kväll som jag trivdes väldigt bra med ! Nu är klockan nästan 1 och det känns som om det är dags att sova! så det ska jag göra, 
Ska BARA tvätta bort sminket, hoppa ur kläderna, ta p-piller och natt insulinet... hmm va det nått jag glömde? tror inte det i allafall... Jo B12 vitamin tabletterna! haha God natt !! 

Snart 65 årskalas! Nu min outfit:

Ska testa detta och se om det är uppskattat och om jag tycker att det är roligt att lägga ut lite då och då: 

Från sidan, det ända som är nytt är den vita långa linnet ;P 


Brunt linne under: Från Gina Tricot , längesen jag köpte den på rean. 
Bruna strumpbyxor: Från Lindex 
Vita linnet: Köpt hos GIna tricot för 49 kronor. Igår
Skorna: Din sko 

Visst var det fint? 49 kronor är ju otroligt billigt ! 
Detta gör att jag älskar dessa strumpbyxor !!! 
Skorna , härliga luftiga skor ;P då blir man i allafall inte svettig ;P 


Nej nu ska vi strax åka! Mums var mycket god ,mat som kommer att serveras ! Kyckling, kött , lax , massa olika såser och färskpotatis , nyplockad! Kan det bli bättre ?? :):) Jag skriver ikväll om kvällen och kameran ska med på kalaset så vi kanske ses då ;) 

Igår blev jag HELT slut..

Efter att ha varit ute och gått med sabina och sedan stan. Trodde att jag skulle orka mer än vad jag gjorde! Det var i allafall skönt att komma ut lite efter denna vecka. Först gick vi ett jätte mysigt spår i skogen uppe vid kronoparken. Haha Sabina hade inte riktigt rätt skor på sig om man säger så, de blev blöta, smutsiga men vi gick hela spåret ändå. Tog lite bilder när vi var ute också men det var med Sabinas kamera så jag har dem inte ännu. Sen åkte vi ner på stan och kollade lite , köpte ett långt linne kanske man kan kalla det på Gina Tricot ska nog ha på mig den sen! så jag kan lägga ut en bild på den sen:) Sen köpte Sabina Scrapbooking grejer och det gjorde jag också men jag skall använda dem som tavlor! Skit snygga ! Kan kanske visa dem med sen ! Sen åkte jag hem och började med maten och väntade på erik. han var hos sina föräldrar och lämnade deras dator ! Sen åt vo och jag somnade till lite nästan efter maten, var så trött och hade en vidrig huvudvärk , den blev lite bättre när jag hade ätit men jag var ändå helt slut. Usch ! Men det var det nästan värt för det var mysigt på stan! fick mig ett gott skratt på Hemtex, endast vi som vet Varför sabina, a secret ;P haha 

Sen när klockan var tio ungefär så ringde malin, hon skulle vara kattvakt åt Nelly men fick inte in henne i buren, eller hon fick inte gå nära henne alls. Så vi skulle åka ner och hjälpa henne med det. Erik ville komma ut en kort sväng eftersom vi suttit inne hela kvällen! Så vi åkte dit, hade med oss massa saker som vi skulle locka fram henne med! Våra kattersleksaker, så vi gick in och Hon satt rakt framför oss i en fotölj, jag gick sakta fram och pratade med henne. Hon stack inte denna gång och jag klappade henne sen lyfte jag upp Nelly och gick med henne till buren. Så det tog inte alls lång tid att fånga katt, några sekunder ;P kändes bra ! Jätte fin norskskogskatt ! 

Nu ska jag duscha för vi ska iväg på Stigs (erikspappas) 65 årskalas vid halv 5 ! Se om jag skriver en rad innan, vill lägga ut en liten outfit i allafall, eller vad tycker du S ? 

Nu kommer sjukhusstoryn... Innehållande ketoner , högtblodsocker och nålar

Det började med att jag låg väldigt högt i socker och jag försökte få ner det men jag kände att det inte fungerade som det skulle. Men så har det ju blivit förut när man har haft en infektion MEN jag kände inte att jag hade det, inte ont någonstans, ingen feber osv. JAg tyckte att det var ganska skumt, började kolla blodsockret mer och mer, och resultaten var inte så lyckade. det låg mellan 18 - 23 hela tiden. Jag började bli trött hängig och jag mådde illa. Så jag bestämde mig för att kissa på en ketonsticka..

 
http://www.equitron.com/diabetes/productos_AccuCheck_files/Keto_Diabur_Test.jpg

Jag gjorde det första gången på morgonen, jag hade den högsta sockerhalten i urinet. Detta hade jag räknat med eftersom detta hade pågått flera dagar! Men inga ketoner. Det är den raden längst ner man mäter på. 

Så jag hade de mörkaste gröna men negativt på ketonerna. Sen så fortsatte det, jag tog över 5 enheter insulin extra MEN det hjälpte inte på kvällen låg jag på 22.8 och jag kände mig VÄLDIGT dålig, mådde illa och hettade som bara den och huvudvärken var ett faktum ! Så jag kollade igen ifall det hade förändrats något eftersom jag mådde så dåligt, spenderade ju bara mina timmar i sängen eller soffan! Så nu fick jag en fet chock när jag kollade på resultatet, jag hade fått 1 graden ketoner. Fick självklart lite små panik och ringde direkt rådgivningen, klockan var väl halv 12 på kvällen när jag ringde. 

Fakta:

Insulin och stresshormoner är varandras motståndare. Insulinet sänker blodsockerhalten och stresshormonerna höjer den. Vinner stresshormonerna över insulinet produceras syror, så kallade ketoner. Vid typ 1-diabetes kan förhöjda nivåer av ketoner leda till ett allvarligt akut tillstånd, ketoacidos. Vid typ 2-diabetes händer det sällan.

Ketoner är ett bränsle som bildas när kroppen har brist på insulin. Då släpps inte sockret in i cellerna och blodsockernivån blir hög ute i blodbanan. I det läget rycker stresshormonerna in för att skaffa annan energi till cellerna. Kroppen börjar bryta ned fett och när fettet kommer ut i blodet omvandlas det till ketoner.

http://www.ssdf.nu/tidningen/artikel.php?id=231

Det var lätt att få tag på rådgivningen och jag gillar verkligen att de har bytt till ett kort och enkelt nummer : 1177 :) Så hon sa att jag skulle efter att jag berättat situationen att jag skulle stanna hemma om jag inte spydde eller att det blev värre på något annat sätt. Pust , skönt jag gillar inte riktigt att åka in , påminner så mycket om första veckan jag var inlagd! Så jag och erik skulle ställa klockan några gånger på natten och kolla hur sockret låg då. Och det gjorde vi, 19.2 och 18 var det vid klockan 6 på morgonen. Inga bra värden då inte. Vid 8 så åt vi frukost och sen somnade jag igen . Var trött hela dagen och det kändes verkligen inte alls något bättre, fortsatte att höja mina enheter när jag åt och jag åt Bra mat. Definitionen på bra mat kan ju variera men jag åt som de pratade om på sjukhuset. Endast sån mat hela dagen! :) äter faktiskt bra mat annars med , alltid sallad till och jag dricker inte nån dricka ;P Så på morgonen/förmiddan hade jag fortfarnade den första ketonmätningen. Så den blev inte bättre men inte sämre heller. Men jag blev däremot sämre, låg bara igen och sov. sen på kvällen efter maten låg jag på 23 och då kollade jag ketonerna igen. Då var det inte lika bra, det hade höjts ett steg , och jag fick lite smått panik. Då var det på 3 av fyra grader av ketoner i blodet :/ Så jag ringde återigen rådgivningen och hon sa ungefär : åk in till akuten nu. 

Så jag började gråta när jag satt i soffan och mumlade till Erik: 

- Jag vill inte ! 

Men jag hade inget val, var ju tvungen, var bara att ta på sig kläderna och kolla så att jag hade med mig allt i handväskan. Fick genast ont i magen och paniken var ett faktum. De flesta av mina närmaste som hade hört av sig under dessa dagar visste att jag var dålig så jag skrev eller ringde till dem och berättade att vi skulle till sjukhuset! Och jag ringde självklart till mamma och pappa! Mamma frågade om hon skulle komma men jag sa att det inte behövdes eftersom Erik var med mig! Familjen bor ju 4,5 mil bort också! Så vi åkte dit, kom fram och hittade parkering med en gång, vet inte vad klockan kan ha vart då men det var någon gång på kvällen! Så vi satte och i väntrummet och tog en nummerlapp. När vi kom in sa den trevliga tjejen att vi skulle få komma in på en gång, så hon öppnade åt oss till det andra väntrummet som fanns där och vi kan inte ha suttit mer än 5 min innan en sköterska kom och ropade upp mitt namn. Vi fick rum nummer 7 . Det första som jag fick göra var att ta ett urin prov. Stod utanför en toalett i en kvart men det kom aldrig ut någon så jag fick direktiv till en annan toalett! Så sen var det fixat. Gick ju runt där en sväng så man fick ju se en del. Låg människor i sjukhussängar i korridorer, en medelsålderskvinna hade dropp. Annars var det mest äldre. En tant började prata med mig utanför toaletten , hon ville åka hem, men det fick hon inte eftersom hon var ensam. Det förstår jag och hennes son ville att hon skulle stanna, problem med ryggen hade hon. När jag hade kissat i muggen, tryckt ut det lilla som fanns kvar så gick jag tillbaka. Vi väntade då i rummet i ungefär en 45 minuter men det kändes som en kvart. Erik satt och pratade med mig hela tiden så. 

Sen knackade det på dörren och en annan sköterska kommer inte och presenterar sig, minns inte ens namnet. Blev så chockad när hon kommer in och berättar att hon måste ta prover i artären. Och detta görs i handleden och JAG HAR GJORT DET FÖRUT. Tankarna snurrade i huvudet, hade lust att kuta därifrån för det gjorde såå ont sist , och på köpet är jag väldigt spruträdd. (mina egna sprutor jag tar är okej) Tårarna började rinna återigen men jag försökte verkligen lugna ner mig, hon började känna på handleden och mojsa runt. Jag kollade inte ens på henne bara på Erik. Sen så började jag prata och prata och prata! Om allt bara för att inte tänka på sprutfan som skulle in i mig. Men det hjälpte ju inte alls det för hon körde in sprutan och det gjorde inte såå ont som jag hade räknat med. Men det gjorde det ju lite. När jag trodde att det var över och fick ett litet lyckorus i kroppen så sa hon: 

- Tyvärr jag träffade inte rätt, fick ut blod men det var inte rätt blod. Jag får prova i andra handleden. 

Ni kan ju tänka er hur ja greagerade då, nej nej nej , men hon fick ju göra det och erik klappade på mig hela tiden. Han var en trygghet som gjorde att jag faktiskt klarade det, nu hamnade hon rättkan jag lova för fyyyy fasiken vad ont det gjorde alltså!!! Tårarna rann igen och jag försökte prata om något annat! Men smärtan gick inte att komma ifrån, någon annan som har tagit i handleden?? Och sen när hon var klar förklarade hon för oss att hon var rätt med hon fick inget blod. Hon var tvungen att hämta läkaren! När hon gick bröt jag ihop, jag fick panik och sa det till erik: 

- Jag klarar det inte igen, hon har ju stuckit i båda! VILL INTE!!!!!!!! 

Sen kom läkaren en ung man som var jätte trevlig och sköterskan hade redan berättat att jag var sprut rädd. Tur det, vi pratade lite först sen kom han in med sprutfan igen , han sa att han alltid lyckades på första försöket så jag fick hoppas på det. Smärta ännu en gång men nu lyckades han! Tog några bilder på handleden dagen efter syns inte så bra men här är de i allafall : 

Det kanske inte ser så farligt ut men fy vad ont det gjorde. Sen kom sköterskan in igen och skulle tömma rör ur armen , första gången jag kände vilken barnlek. Det går bra bara det är i armen och det gick prima. Hon tömde några rör sen var det baar att vänta på resultatet. Erik smögfram mobil kameran när alla hade gått ut och tog två bilder på mig ;P 

Efter detta gick jag ut och ringde mamma och berättade läget och att läkaren trodde att jag inte behövde läggas in. Men att han inte var säker. Sen gick vi tillbaka och läkaren kom vid halv två och sa att Jag kunde åka hem men jag bar tvungen att prata med diabetessköterskorna dagen efter och kolla sockret hela tiden eftersom vi inte riktigt visste varför det blivit som det var då. Så jag var lättad att få åka hem igen! När vi kom hen åt vi lite och sen somnade si som stockar och vaknade morgonen därpå och åt frukost. Ketonerna var då borta men jag hade mycket socker i urinen kvar. Det var påväg att bli bättre ! Nu har det fortsatt gå åt rätt håll igen, insulinen tar nu och jag får ett mycket bättre blodsockervärde! Usch vilken jobbig vecka det har varit! 

 

 

 

HAR BARA EN SAK KVAR ATT NÄMNA , GUD VILKA UNDERBARA MÄNNISKOR JAG HAR I MIN NÄRHET SOM BRYR SIG OCH STÖTTAR I ALLA VÄDER! JAG BLEV STOLT ÖVER DEM ALLIHOPA, TROR ATT NI VARJE PERSON VET VILKA JAG PRATAR OM! jAG VET VILKA MAN KAN LITA PÅ OCH SOM ALLTID STÄLLER UPP!!!!!!!! JAG FINNS HÄR FÖR ER MER , STORA VARMA KRAMAR TILL ER !!!!! <3<3<3


Nu blir det en

Härlig promenad med Sabina i det förvånadsvärt fina vädret, hoppas kroppen orkar med detta men det tror jag , packar på mi9g frukt och tar det lugnt, behöver ju inte gå alltför fort heller så. Men det skall bli mysigt! 

Sabina ringde och sa att hon skulle baka till mig för att jag varit dålig, hon skulle göra något med ett socker som jag kan äta! Hur underbar får man bli ???? 

Blev ingen film...

Pratade med Ewe i 1 och en halv timme , så det blev alldeles för sent för att kolla på en film ;P Men vi har spelat lite mariokart wii , älskar det spelet, men nu är jag trött har varit en jobbig dag . Är väl så när kroppen har varit så illa i många dagar, svårt att återhämta sig helt på en gång, ska ringa diabetessköterskan imorgon och prata om mina värden, är skönt att det finns så många snälla människor i vården som verkligen bryr sig och vill hjälpa! Får se om jag träffar denna underbara människa imorgon eller om vi endast skall prata, beror helt på hur det ligger till imorgon. Lugnt blir det i allafall de närmaste dagarna , blev väldigt rädd själv faktiskt!! Inte en roligt känsla att inte ha kontroll över sin kropp. Ska som sagt skriva hela händelsen imorgon inte ikväll. Vet i allafall att samma misstag aldrig kommer att ske igen, jag hoppas att ingen dömer mig som själv inte varit i samma situation ! För om man inte har det , hur kan man då veta att det är så lätt? Kanske för endel men det har jag svårt att tro , blir lite ledsen ibland när jag börjar tänka på hur det var då och hur det är nu... Men vad skall jag göra? Jag måste försöka bli så bra vän med diabetesen som möjligt eftersom det är en stor del utav mig, och det märkte jag nu, den kan ta över hela min kropp om jag inte hela tiden försöker motverka det och planera mina planer .. Vi har haft en liten fajt kan man säga haha , en kanske inte så liten men ändå ;P 

Allt man är med om i livet gör att man formas som person, de positiva samt de negativa. Alla misstag som görs gör så att man lär sig. Om man inte lär sig av dem så var de nog inga misstag i sina egna ögon. Jag vill lära mig av mina misstag och det gör jag, i den takt jag känner att jag klarar. 

Måste först börja med helgen, som jag fick sota för rejält..

Eller ja helgen började väl redan när vi åkte till Liseberg på onsdagen, super roligt, mysigt och underbart sällskap! Vi åkte vid åtta på morgonen och jag sov en stund på resan dit, sen virrade vi bort oss och körde nån/några mil fel haha ! Det kan man skratta åt nu i allafall! Sen kom vi äntligen fram till Liseberg, och första åkturen blev : 

Lisebergsbanan ! Lika rolig som alltid , vi åkte det mesta , och vi tog Mimos "oskuld" på kanonen ;P Den är häftig alltså, hehe var nervös första gången jag skulle åka den men nu var det bara kul. Hörde de där hjärtslagen hela dagen haha :) Balder var ju ett måste, så jag och Erik om fram till att vi skulle pussas när kameran tog kort, GUD VAD BRA DET BLEV!! haha vi var tvugna att köpa kortet! Sen när vi åkte igen tod Mimo och tommy ett puss kort, de köpte det också! så nu har vi puss kort i balder alla fyra. Nej det var en rolig dag och en mysig sista stund då vi gick till trädgården och tog en massa kort! Ska bjuda er på några här :) kom väl hem runt 4 på natten! 



Torsdagen har jag redan skrivit om (hemma kväll med..) Som innehöll sena nätter god mat och en ny bekantskap! 

Fredagen SKULLE ha blivit en lugn kväll men icke sa nicke , inte för oss i allafall. Jag erik och Malin satt här uppe och drack lite vin och pratade på balkongen (regnade ju faktiskt inte just då) . La ut bilder från denna kväll under: Lekt lite med kameran. Var jätte trevligt sen kom tommy och Mimo upp en stund och sen körde tommy ned oss till stan i min och eriks bil :) Så vi tog ut lite cash sen så började vi gå ned mot stan.. vi visste nog inte riktigt vad vi skulle göra men vi var förväntansfulla i allafall. Då mötte vi Simon, Sebbe, Perra och Stolpe. Så vi allihopa gick till Score för att ta ett glas eller två. Jag köpte ett gott glas vin, har aldrig gillat det de har på krogen annars med detta var gott, tror att det var det som brukar gå på reklamen , ocean någonting! hehe 13 % med gott ändå;P Sen åkte MAlin gumman hem, hon skulle jobba dagen efter så hon tog det lugnt, så vi andra drog till Harrys (första gången jag var där) Började prata med en jätte trevlig tjej och dansade med henne jätte mycket! Sen kom Simon och sebbe och dansade med mig ett bra tag! var kul! Haha erik och de andra hade redan gått ut då utan att säga till ;P Så vi gick ut när det stängde vid två tiden. Sen tog alla bussen hem till oss och jag somnade som en stock vid 3 tiden och de andra festade vidare till halv fem, haha jag hörde inte ens ett pip! bra jobbat av 5 grabbar måste jag säga!! 

På lördagen kom min underbara lillasyster Jessi , har saknat henne nått så fruktansvärt! Blev överlycklig när jag hörde att de skulle komma. Det var Jessi och Rasmus hennes pojkvän. Ni skulle se dem tillsammans , de är såå goa mot varandra! Så det kom och vi bjöd på lite tacos och sen började vi dricka lite, egentligen är inte tvådagars något för mig men denna helgen blev det så ! Sen kom MAlin, tommy och Mimo upp också! De drack de också! Vi lyssnade på lite musik, pratade , tog en sväng med ölspelet och hade det allmänt trevligt! Sen skulle vi ner til stan , tommy och mimo gik hem då (de skulle till hans farmor dagen efter så de var inte så sugna på att gå ut) Men vi andra åkte ner och Malin åkte hem hon skulle återigen jobba dagen efter ;P Men vi gick in på Arena ( jessi och rasmus kommer bara in där förutom score) Fy fan vad lite folk det var där inne , vi gick ganska snabbt ut och så gick vi till score , vi tog en bowling runda och JAG vann haha ! woho ! Det var nog mest för att jag inte var speciellt berusad och bowling proffsert Rasmus var lite mer berusad ;P haha men lika glad var jag för det ! Vi hade tagit stämpel på arena och gick tillbaka dit vid ett och då var det mer folk, jag och jessi shakade loss på dansgolvet och killarna satt och pratade ! Kul att dansa med sin syster ! <3 Sen gick vi och åt på Sibylla , mums sa magen  ! Sem kollade vi vad en taxi skulle kosta 120 spänn hem, DET ÄR BILLIGT vill jag lova ! haha sist med ett annat bolag så betala vi 265 kronor! Trevlig var mannen som körde också ! Sen åkte vi hem, plockade , diskade, spelade wii och tillsist somnade, den som somnade först var Rasmus hihi ! Lovely kväll ! 




Det var våra sena nätter, roligt som bara den men det ledde till att jag fick åka till akuten på onsdagen, detta berättar jag om i nästa inlägg för nu har vi tänt ljus och ska mysa framför en god film i soffan. Bara ta hand om varandra! 

hemma från sjukhuset..

Vad ska man skriva ? fick åka iväg till akuten igår ändå, ringde till rådgivningen först och hon sa att jag skulle åka in. så det var en lång natt , kände mig som en nålsdyna.. ska uppdatera lite mer om detta sen, men det är skönt att vara hemma igen i allafall. det går mot bättringsvägen !

Vet inte vad jag ska ta mig till?

huvudet säger en sak kroppen en annan, jag vet att det är ganska allvarligt men jag vill inte åka in... 

Lekt med kameran ;P

Ska ge er lite bilder som jag gillade skarpt ! Vi satt ute på balkongen och jag tog fram kameran, alltid kul att ha kvar! då kom Malin på ider om hur vi skulle posa , hon skulle fria haha häftigt kort som busen, se själva : 

Jag dricker lite vin, nytt faktiskt, jag vågade tillslut ! 

Erik och jag på balkongen , han hade på sig sin nua t-shirt :) 

Malin lånade min klänning, jätte fin i den :) 

Friar bilden haha, vilka ideer ;P 

Jag och Mimo :
Erik var sliten dagen efter ;P 

Hehe , enjoy ! 



ojoj oj oj oj vilken vecka,

Mycket skoj, mycket fest men vad roligt det har varit ! nu ska jag duscha skriver mer sen , om hela veckan och lägger ut bilder, för vi tog några speciella igår haha ;P 

Hemma kväll med ..

God mat och gott sällskap :) Sabina och stefan har bjudit oss på mat en dag för en vecka sen så jag fick den briljanta iden att bju tillbaka det idag :) elin ringde , hon kanske blir karlstadbo snart :):):) hihi kul ! Vi drog till Bergvik , satte oss ute och väntade på att Elin skulle hämta oss, trodde att hon hade glömt vart vi bodde ;P Det tog ett tag så jag och erik satte oss utanför lägenhets huset ! Jag som har problem med magen började självklart få ont som fan, för att komma till det jag skulle så var det så att erik kollade på mig. Jag frågade honom varför han kollade på mig så. Han frågade genast om jag hade ont i magen , han sa att han såg det på mig. Han visade hur min blick blev och hur mitt kroppsspråk såg ut, han sa att han såg det efter 3 års tid. HUR GULLIGT ÄR INTE DET ?? haha jag blev i allafall jätte glad inombords kunde inte riktigt visa det när jag hade såå ont men jag log det bredaste leendet inne i hjärtat :):) <3 
Sen kom Elin och vi åkte till Bergvik och shoppade lite, jag hittade en jätte fin duk på hemtex :) ska ha den i köket ! Sen gick vi till bolaget ocg handlade på oss lite smått och gott , vin vin och lite mer vin typ ! Sen åkte vi till Willys och handlade saker till middan, köpte några potatisar som var skit coola och Goda !!! Vi gjorde fläskkottletter och berne och en god sallad :) Sen började erik och stefan och elin dricka, jag och sabina var nyktra :) Sen stod de ute på balkongen och de började prata med grannarna , eller grannen Tuva, och hennes killkompisar! Så de kom över hit, jätte trevliga var väldigt kul att ses , alltid roligt med trevliga grannar! Så vi spelade lite guitar hero och tjatade på :) sen gick vi över till hennes lägenhet och kollade hur det såg ut, Det satt Gurkan och Sture ! två stycken jätte fina fåglar !! :) De var tama som bara den också ! skit gulliga !! Så festen fortsatte till ungefär tre på natten , kom i säng vid halv 4, hehe trött idag ja !! men kul som busen var det !!! 


Ska uppdatera lite om Liseberg också när jag skriver nästa gång och bjuda på lite bilder :):):) hihihi 



klockan är för lite ...

Har varit en dålig natt måste jag säga, kunde inte sova, nervig eller nått inte vet jag, blir alltid sån när det är något ! skit irriterande ;P Sen var Scilla också orolig inatt vet inte om hon kände på sig att vi skulle åka för hon jamade och jamade inatt, hade ju lagt fram det vi skulle ha med oss så det var kanske det jag vet inte, så jag har inte fått sova mycket alls :/ men jag ska sova i bilen sen ! Uppe långt innan klockan skulle ringa , känns väl som att det var FEL natt att inte kunna sova.... Men men så är det ibland. Vi skall i allafall åka klockan åtta , ska göra lite grejer innan : 

- Duscha
-Göra mig iordning
-göra äggmackor 
- mata och pussa katterna
- sminka mig lite 
- väcka erik 

Sen tror jag att vi är fit for fight att åka haha ! Nej blev lite förstörd när jag inte fick sova för scilla, trött och jävlig så började ju självklart tårarna rinna, men sen gick jag upp och fick i mig lite frukost, mums !! Tommy och Mimo kom upp i går kväll, vi började prata om diverse saker om idag , haha tommy och erik bara skrattade åt oss, handlade mycket om typ: 
- Vad ska du ha för kläder? 
- Skor då? 
- Ska du ha håret uppsatt ? 

Haha girl stuff you know ;P Nej sova på dit resan blir annars vet jag inte hur länge jag orkar vara på Liseberg! Det öppnar klockan 11 och stänger tio :) så vi är väl där hela tiden sen drar det hemmåt, kanske hemma vid två inatt. Som tur var sov jag typ till halv 12 igår så det var ju bra i allafall :) haha då var det lite skillnad, typ 6 timmar sådär ;P Vi kom allafall överens om att vi skulle ha bergbanan som uppvärmning idag i allafall ! woho den är rolig och bra att börja med för att vänja sina sinnen :) Jag måste i allafall åka radiobilarna några gånger , fy fan vad kul det är !! MInns en gång när jag hade vunnit ett gosedjur och den fick åka med när jag körde ! Alla barn stod och kollade på mig och ett barn sa= 
- Titta mamma , apan åker också i bilen ! 
Haha jag kunde inte sluta le den gången måste jag säga, hoppas jag vinner något fint nu med ! Nej nu ska jag hoppa in i duschen och göra något vettigt ;P 

So long, ha en trevlig dag ! 

Balder blir ju att åka massor med gånger :) härliga pirr i magen!! 
http://babyyoucancallmesven.blogg.se/images/2008/stig_kalvelid_liseberg315_13652128.jpg




Liseberg Ja - Ullared Nej

Så ser det ut just nu, imorgon åker vi till liseberg , fattar inte att jah klarar det men jag har typ packat allt nu så det känns ganska bra ! Men inget ullared, känner inte riktigt för att shoppa nu när vi ska hålla lite hårdare i pengarna, men det kanske blir till hösten, många som är intresserade ! så det vore kul att vara ett gäng som drar ner, kanske bara tjejer som Malin gav förslag på ;P skulle vara kul det, men det blir senare i livet för just nu passar det inte såå bra ! hehe men liseberg skulle inte bli så dyrt att åka så vi får unna oss det innan Turkiet ! Erik föräldrar är jätte gulliga och ska mata katterna ! det var snällt av dem tycker jag ! elin kom förbi en sväng också, pratade med henne lite innan sen kom hon och käkade med oss här hemma , myspys med goa kusinen :) 

Som jag skrivit tidigare , så har jag funderat mycket på vänskap. Detta på grund av att en person sårat mig väldigt mycket, vissa stunder orkar jag prata andra inte! men jag måste se det såhär: Jag HAR underbara vänner som skulle ställa upp i vått och torrt, och inners inne vet jag vilka som aldrig skulle vända mig ryggen, Ni kan ta åt er som aldrig skulle göra det, för sånt känner man ! Ni är kanske inte så många MEN ni är GULDvärda !! <3 Älskar att ha er vid min sida och jag HOPPAS att jag förgyller erat liv med lite lycka.. jag försöker så gott jag kan ! Blir bara så besviken när man ställer upp sen inte får något tillbaka, men är inte det ganska förståligt?? Jag är inte långsint, jag vill reda upp det men jag tror inte ens att personen är medveten om hur ledsen jag blir ! Nej tyvärr lägger jag det bakom mig snart , tyvärr försvinner personen ur mitt liv då också..

Riktiga godingar: <3 



..
  

Tjejer man kan lita på helt enkelt :) har inte så mycket mer att säga än att ge er alla från mig ett riktigt varmt : 


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/44/Corazón.svg/200px-Corazón.svg.png

badminton :)

Nu ska vi till Ewe och spela lite badminton :) eller erik skall fiska han och jag och ewe skall spela i solen :) ska bli kul ! Pratade precis med Mimo också, ca 700 kronor var skulle det gå på att åka till liseberg, om vi ska pka blir det ondags, torsdag eller fredag ! hur impulsov kan jag vara tro? ni som känner mig vet hur jag kan vara .. 

diabetes

Diabetes är den tredje största dödsorsaken i Sverige i dag och ofta är det följdsjukdomarna som förkortar livslängden. Att ha koll på blodsockret, blodtrycket och blodfetterna är A och O för att slippa följdsjukdomarna.Om du är osäker på hur dina värden ligger till kan du kontakta din vårdcentral eller ditt diabetesteam.

http://www.doktorn.com/story.asp?storyID=1801

Följdsjukdomar vid diabetes
Diabetessjukdomen ger höga sockernivåer i blodet och detta skadar de tunna väggarna i blodkärlen (kapillärerna). Med hjälp av motion, bra kost och läkemedel kan blodsockret hållas i schack. Om blodsockret ligger för högt ”åldras” man snabbare vilket kan ge skador såsom åderförkalkning, stroke, hjärtinfarkt, synnedsättning, njursvikt, nervskador, mag & tarmbesvär, erektionsbesvär samt smärta i leder. Det är av största vikt att ha koll på sitt blodsocker och även andra värden såsom blodtryck och blodfetter

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag går alltid in och kollar på sidor om diabetes, varför inte lära sig det mesta för att förhindrar/motverka alla följdsjukdomar som kan komma efter att ha haft diabetes en längre tid. Jag är väl glad att jag inte behövt haft sjukdomen i hela mitt liv samtidigt som det var jobbigt att vända upp och ner på hela mitt liv vad gällande kost och matvanor. Jag tycker att jag gör ett bra jobb, jag gör i allafall så gott jag kan just nu. Sen kanske jag inte alltid ligger perfekt men jag försöker att kolla mig så noga som möjligt och ha koll på läget! Ibland blir man väl lite rädd , kan inte säga så mycket annat än det. Jag planerar och planerar det mesta jag skall göra, det gjorde jag innan också men nu är det på en helt annan nivå! Ska jag träffa en kompis på stan så får vi ta det efter lunch eftersom jag måste äta innan, samma sak när det gäller att resa någonstans..! Har fått höra så jävla mycket korkade kommentarer av folk sen jag fick diabetes. Det sårar så djupt att jag inte vet ordet av! Jag litar på Erik, men där är det nog slut för inte speciellt många andra skulle veta exakt hur de skulle lösa ett sockerfall, men de flesta kan lite så det är väl bra det! Vågade inte gå ut utan erik i början för att jag var såå rädd att nått skulle hända med det är borta nu ! Kan läsa av min kropp mycket bättre nu i allafall!! 

diabetes_symbol.png (241×242)
Detta är diabetes symbolen, en blå rund ring heltenkelt, funderar på att tatuera in en cirkel någonstans på kroppen , fast jag vill ju ha mina tatueringar i svart! men vi får se, kanske vore ett steg närmare att bli "vän" med sjukdomen vilket jag inte blivit än, för det är ju faktiskt en stoor del av mitt liv, min vardag och mina tankar. skulle inte vilja erkänna att den styr, gör din inte jämt men ibland och jag hatar det,...

http://www.enagic-hk.com/images/diabetes_symbol.png  här hittade jag bilden :) 

en seg dag haha

Somnade inte förrens sent i natt, satt ju och kollade på film sen kunde jag inte somna för att jag låg och tänkte på filmen ... hehe så kan det vara ! Vaknade väl lite väl sent idag, vid halv tolv och sen gjorde erik mat. fläskkottlet med färskpotatis , brunsås och vitlöks baguette , vilken lyx alltså !! ;P det var jätte gott och det var njutning att äta idag ;) hihi Är lite sugen på att shoppa men jag skall nog ta det lite lugnt med det tror jag, köpte ju faktiskt en ny klänning för en vecka sen ! men ändå, åh Mimo och tommy vill att vi skall åka till liseberg , skulle vara jätte kul men jag vet inte om det går ! har lite beslutsångest! usch... vi får se, känns som jag vill göra nått mer än att åka till turkiet, Ullared lockar som fan kan jag säga ! finns så mycket bra grejer där ! vi får se vad veckan har att erbjuda ! nu ska jag ta en dusch sen ska vi till skåre, erik ska ut med båten och fiska ! vet inte vad jag och ewe skulle göra men fins väder är det juh i allafall :) fast varmare skulle det ju kunna vara ! 

Har funderat lite på vänskap den senaste tiden, hur vet man vilka vänner som aldrig försvinner ? 

Och hur vet mina vänner att jag aldrig försvinner ? 

Martyrs

En av de vidrigaste filmerna jag har sett om jag skall vara helt ärlig, hemsk räcker inte ens till ! men sevärd var den men fy fan säger jag bara .. denna borde ses om man vill få en tankeställare.. på hur vidriga människor kan vara ! känns så långt borta från ens verklighet men vad vet jag långt borta från min men kanske någon annans stackars människa liv, nej den gav mig rysningar från topp till tå. 

martyrs6.jpg

Bilderna säger väl allt? 



Hittade bilderna genom att söka på google : 

http://images.google.se/imgres?imgurl=http://ralphlosey.files.wordpress.com/2008/09/martyrs.jpg&imgrefurl=http://ralphlosey.wordpress.com/2008/09/&usg=__WZ8g6YsW8unzo-rXUzswFKBAWQg=&h=800&w=600&sz=79&hl=sv&start=1&um=1&tbnid=Plp_CljrniKGmM:&tbnh=143&tbnw=107&prev=/images%3Fq%3Dmartyrs%26hl%3Dsv%26sa%3DN%26um%3D1

http://jordanhoffman.com/wp-content/uploads/martyrs6.jpg


Städning, 13/7 2009 ;P

Haha var bara tvungen att ta lite bilder för att slänga in dem här och via lite av lägenheten och vad duktigt vi har städat !! enjoy ;P 


Erik sitter och damsuger mattan, ett evighets jobb med allt katthår ;P 

Golvet skiner efter att jag har moppat lite ! (vardagsrummet) 

tjejerna  gillar inte alls när vi städar, de flydde till köket båda två ;P 

Köket skiner det också ! 

Erik i vardagsrummet och sliter ! 

Sängen nybäddad, med stampe, turbo och hugo :) självklart elvis över sängen också :) 

Erik sida av sängen var den första bilden och den där nere är min :) 

Så nu har jag visat lite av det vi gjort på förmiddan här, nu kurrar magen, hungrig  som bara den ! 

Lekarna på 21 års partyt för Ewe :)










Kul som busen !!!!

En bra helg !!

I fredags hade vi en mys kväll, FREDAGSMYYYS :) haha vi blev lite besatta av den låten som går på reklam , vi hade gör roligt åt den om man säger så :) längesen jag skrattade så mycket, Erik ger mig alltid ett stort leende på läpparna ! det är sånt som behövs i ett förhållande. Vi kollade på crocodile dundee eller vad den heter :) var också väldigt rolig ! Vi höll på att somna i soffan vid klockan åtta men vi höll oss vakna till tolv i allafall ! var tur det eftersom vi ville sova ut på lördagen ! Nej var en mysig kväll som bara den ! ångrar inte att vi var hemma den kvällen även om det hade varit roligt att vara nere på torgfesten ! Sen fick jag ett samtal halv tre på natten, vacknade av ett ryck. Pratade väl i en timme ungefär, hade hänt lite grejer. Scilla vaknade självklart och skrek till fem på morgonen. Vet inte om hon och jag är föör lika men hon gillar inte riktigt när man bryter gamla vanor. Blir lite orolig då, hon trodde nog att vi skuolle gå upp. Tillslut lugnade hon sig och somnade bervid mig i sängen, haha blev inte så utvilad som jag tänkte ;P 

I lördags så firade vi Ewe i lokalen. <3 var jätte roligt med mycket folk och vårat ölspel invigdes ! det var ett tufft sådant, vi fick i oss mycket fort haha , tre vattenfall i rad ! Sen kom polisen och lite sånt roligt som hör till fester ;P det var i allafall inte vi som gjort något fel, och de åkte och vi kunde fortsätta festa vidare ! Fick en liten svacka där, hade inte lust att göra något, tänker lite för mycket ibland, men vad ska jag göra när besvikelsen är så stor att tårarna rinner ? Ska försöka tränga bort det för jag vill inte gråta över någon som inte skulle göra det för mig... längre i allafall... känns som om jag förlorat en av mina bästa vänner. jaja festen var super kul i allafall ! och Ewe verkade ha en rolig kväll vilket är det viktigaste !! Vi körde en lek också ! haha erik gick och köpte ballonger sen skulle alla tjejer stå framåt lutande men en ballong mellanbenen och killen skulle "jucka" sönder den sen skulle tjejerna springa och hämta en till ballong och sittande på killen ta sönder ballongen !! haha jag och Erik kom tvåa :) var skit kul i allafall !! Nej en underbar kväll ! <3

Söndag var det städning i lokalen, tog inte så lång tid .. 1 timme typ, bra sammarbete det :) hehe sen blev det hem och jag la mig och kollade på en film, och erik åkte iväg och fiskade.. men ingen fisk kom han hem med haha ;) Sen var det bara myspys hela kvällen , bakis som vi var ! ;P 

Idag håller vi på att storstäda, skrubbar överallt i hela köket och badrummet ! härligt när det blänker, ska åka till Willys sen och handla och sen prova att göra en tacopaj, stefans mammas recespt ! hihi spännande :) ska skicka ett brev till folksam igen , fick ett brev där det stod att jag inte skickat det innan, MEN det har jag för det gjorde jag och Ewe på universitetet ! Minns det såväl för Ewe tappade bort sin plånbok så vi sprang runt som yra hönor och letade efter den tillslut hittade vi den för jag såg att en kvinna gick med den i handen påväg till expedition , när jag sa att det var min kompis plånbok så gömde hon den bakom ryggen haha ! Jag sa typ: Ska hämte min kompis, det är kort på henne i, flames på plånboken och hon heter Evelina, hon har kort på sin pojkvän i !! haha Ewe sprang tillbaka till universitetet hon letade där ute ! Hon fick tillbaka den men det fattades en 100 lapp :/ men det viktigaste var att hon fick tillbaka den !! Ja nu förstår ni kanske varför jag minns den dagen så väl, för när vi upptäckte att plånboken så köpte jag ett frimärke och la på brevet ! hehe 

Nej nu ska jag skura golven !! 

(Inte långt kvar till Turkiet ) :):):) 

Imorgon blir det att fira...

EWE <3




21 år blir gumman !! imorgon ska du krypa.... haha , love<3

Hitta denna hos Madde :)

Din personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.

 

http://se.41q.com/index.41q?a=1 Väldigt kul :) och free ;P 


Lycka <3



Tingeling, den tuffa bruden som aldrig viker sig:)



Scilla , den lugna tjejen , som kan vara lite blyg :)

Valde

Att inte gå och lägga mig, ska fixa lite i lägenheten , igen ! är ett evighetsjobb att få i ordning helt ;P haha vårt problem område just nu är väl typ.. hehe klädgarderoben ;P Det är o organiserat som fan , så det är inte så lätt att hitta allt man skall ha ;P Men det ska fixas någon dag här, men det får jag och erik göra tillsammans tror jag! Vi har ganska mycket kläder båda två, eller det beror väl kanske vem man jämför med hehe , antingen för mycket kläder eller för liten garderob ;P haha jag satsar på det andra alternativet, känns bäst då ;) 
Vet inte om min mobil håller på att dö.. den funkar inte så bra i allafall... vet inte vad som händer. pratade med malin förut och då bröts det och efter det så började den blinka, gick inte att göra något med den, sen stängde den av sig och efter 10 min satte jag på den och då var min bakgrundsbild borta.. nej snart är det nog dags att köpa en ny.. men jag hoppas att denna inte ger upp riktigt än för jag gillar den verkligen :) Är en Nokia N73 :) Inte den nyaste men den är min liksom, har blivit personlig ! :) Vi får se ! Nu ska jag i allafall snart göra lite mat, vet inte riktigt vad än men jag hittar alltid på nått , lite fiskbullar kanske ? ;P Nu ringde Malin igen och samtalet bröts IGEN , fan blir lite smått CRAZYYYYY !! usch.....



Här sitter jag,

ögonen hänger , jag gäspar med jämna mellanrum och hjärnan hinner inte riktigt med så att säga ... haha kan bero på att klockan är halv åtta på morgonen och jag har inte kunnat sova inatt... kan bero på det ! Jobbigt är det i allafall .. De som känner mig väl vet att jag inte är någon morgonmänniska, trött och grinig, sur arg kan den grinigheten leda till haha ;P Jag försöker oftast hålla igen men det går inte alltid. Så jag var ganska putt när jag gick upp ur sängen vid sex tiden och körde erik vid halv sju... gäsp ! men jag vet inte någon mer än erik som kan få mig att skratta sen tidpunkten på dygnet efter en sån jävla natt !! haha vi kom in i8 bilen och det lukta apa, jag bara 

: har du pruttat ?
(erik) - ja ! 
Kunde du inte gjort det utanför bilen? 
-nej för det är så skönt att sitta ner . 

Jag började asgarva och sen så började vi flumma iväg och prata om hans stackars näsa som måste undra varför det luktar så mycket, Nej jag fick mig ett gott skratta ! Ingen kan få mig att skratta så den tiden på morgonen ;P haha ! 

Har inte riktigt bestämt mig om jag skall sova lite mer eller om jag skall hålla mig vaken en stund till, vad kan jag tjäna mest på tro ? Ska åka till k-hamn sen och träffa Jesper och Carina ! Ska kolla på Johan Falk filmen, hoppas att det är bra ! Den börjar klockan nio och innan ska jag träffa carina och åka till biblioteket :) Och i mellan där ska vi vara hemma hos mina föräldrar och bara mysa lite allmänt ! ska äta lite mat vid sju :) ska bli skönt att träffa dem, sen så skall mamma och mormor komma någon dag och kolla hur vi bor. Mamma har redan varit här, men för mormor blir det första gången !! <3 ska bli roligt! Tror att Scilla är lite sur på mig just nu, hon går och jamar ... låter som hon frågar vad jag gör uppe, vi brukar ju sova nu ! haha för go alltså ! 

Var hos stefan och Sabina igår, gud vilket vackert ställe de varit på och ridit på kameler och grejer ! Den fontänen de hade på kort var himmelskt vacker måste jag säga ! De bjöd på mums ,mums mat, och jag fick en massa recept som jag ska prova här någon dag ! Tacopaj blandannat, sen åt vi lite kladdkaka som Sabina hade gjort! Mätt i magen blev jag ! Sen fick Scilla och Tingeling två leksaker var av dem, väldigt populära ! de började leka med dem direkt när vi kom hem! Men en sak måste jag säga , hur underbart är det inte att du tänkte på mig i Tunisien Sabina , jag fick ett äkta silver armband! Inte nog med det... det stod mitt namn på ! PÅ arabiska , jätte häftigt !!! Blev jätte glad , ska vara jätte rädd om det armbandet för det betyder väldigt mycket för mig ! Sitter här med ett leende på läpparna när jag tänker på det ! Tack !!!!! 

Sabina :)


Nu blir det att ...

Städa hela lägenheten ! haha har inte motivationen känner jag men det måste göras ! ska försöka hinna innan erik kommer hem, sen ska vi upp till Sabina och stefan och hälsa på dem, de har ju varit i Tunisien :) ska få kolla på kort ! ska bli roligt att se de små kräftorna igen ! ;P känns som en evighet tills vi skall dit, speciellt eftersom det är mycket kvar att göra här hemma .. men jag ska inte klaga, älskar vår lägenhet  ! Nej nu får jag slita mig härifrån :) 

So long ! 

Blir helt enkelt..

Lite ledsen...


Pannkakor och svininfluensa ...

Fan alltid ska det vara något, som ryktet påstår så finns svininfluensan i turkiet, och vart ska jag om en månad ?? Jo turkiet såklart... känner att det inte var så jävla roligt att höra.. men jag hoppas att det lugnar ned sig och inte finns där vi skall vara ! Men det ger en alltid en obegaglig känsla när man inte riktigt vet vad det är för nått, en av mina viktigaste frågor var väl: 

Vad händer om jag skulle bli så sjuk i värmen med min diabetes? 
Det säger att endast barn och äldre har dött men jag tror att tack vare diabetesen så skulle jag vara lika känslig som en 99 årig tant ! speciellt om de inte har lika bra vård som i Sverige.. men men det är en månad kvar så det märks .. Men liten klump i magen fick jag, jag som redan är såå nervös inför att åka dit. Säger bara såhär, jag hoppas inte det blit värre i Turkiet för då åker nog inte jag... läste detta nyss...


60 dödsfall i Mexico
Mexiko har hittills rapporterat 60 konstaterade dödsfall i svininfluensa. Ytterligare dödsfall kan väntas bland människor som ligger allvarligt sjuka på sjukhusen.

Utanför Mexiko har tre människor i USA, en i Kanada och en i Costa Rica avlidit i sjukdomen, rapporterar WHO på sin hemsida.

Upp till 30 procent av dem som dött i Mexiko hade, enligt Córdova, antingen diabetes eller hälsoproblem på grund av extrem fetma.

http://svt.se/2.22584/1.1556799/svininfluensan_pa_tillbakagang?lid=puff_1556812&lpos=bild









Idag har det varit en lugn dag , var hos Ewe och vi gick ut med hundarna sen gjorde vi världens snyggaste ölspel !! Massa färger, vattenfall hell/heaven och lite mer bruna klibbiga målningar ;P;P Ska bli kul att spela det, tack vare Elins briljanta ide!! Stort är det också och nu kan inte Timmy klaga i allafall :) haha sen åkte jag hem till Stig och lämnade Grace och satt och pratade med honom en halvtimme! sen åkte jag brum brum bilen för att hämta Erik, sen gick vi på solareturen och en annansecond hand affär, hittade mycket smått och gott ! En skit snygg spegel som jag ska ställa någonstans (har inte kommit på vart än) med massa ljus och fin fina saker !!! Vi köpte även en korg till Scilla och Tingeling ! hoppas det gillar den.. märks sen det ! ska lägga en filt där i så att de kan gosa ned sig ordentligt <3 Efter det åkte vi till bergvik, handlade lite , bland annat present till födelsedags gummsan på lördag (fyller egentligen måndag men jag ger presenterna på lördag) vi ska ju fira då! Sen åkte vi hem , nu är vi hemma jag har precis gjort pannkaks smeten och erik skall strax börja steka, fyyy bubblan vad mumsigt det skall bli, men lite grädde och hallon sylt till!!! nej nu kurrar magen bäst att kolla hur det går i köket :) 





Hugo, min älskade lilla vovve som jag troget måste hålla om varje natt för att kunna sova !!!!!

Hoppas på att regnet inte ska falla...

För klockan ett ska jag hämta Grace och åka till Skåre så ska vi ta en promenad med Ewe och Tanja :) ska bli mysigt ! Hoppas de två hundarna går ihop ;P men det tror jag ! Sen ska vi sätta och och göra ett ölspel tills på lördag och gå igenom vilka lekar vi skall ha! Ska bli skoj, fan det är typ 34 stycken bjudna.. ojojoj , 21 stycken som är säkra ;P kommer att bli rööööj !!! 

Nej nu skall jag sätta fart !! 

Tanja


Min älskling Grace ! <3


Familj ?

Hur kan man definera en familj, vad är det för något? Är det sina föräldrar/förälder man växte upp med? sina syskon? kan det vara så att ens vänner blir ens familj? (typiskt exempel från sex and the city) kan man vara sin egen familj eller behövs det någon mer för att kallas familj? 

Jag tror att man kan välja sin familj när man blir äldre, vem vill jag skall vara den trygga punkten i mitt liv? förutom sig själv förstås. Jag har en familj, en liten sådan. En familj som gör att varje gång jag kommer hem så får jag ett leende på läpparna, Erik såklart, men vi har ju faktiskt en större familj än vi två. Scilla och Tingeling har blivit och kommer alltid att vara som familjemedlemmar, de är inte "bara" katter längre. Jag ser deras personligheter som lyser igenom och de blir mänskliga. Jag ser dem som två små bebisar, två familjemedlemmar. Kan inte tänka mig att leva utan dem nu. Vi är en familj... Känna som vi har växt sen vi flyttade, en bra känsla  , är inte och vill inte vara som en tonåring som förlitar sig på mamma och pappa längre, jag trivs och är glad att vi äntligen tog tag i chansen som vi fick! Vad kan jag säga? jag känner mig lycklig, känner att jag älskar mina vänner, mamma pappa syster och släkt, ja jag känner mig helt enkelt lycklig över det jag har, önskar att man kunde känna så alla dagar....

Se möjligheterna istället för hinder











Under Ytan

Breath it in and breath it out 
and pass it on it's almost out 
We're so creative and so much more 
We're high above, but on the floor 

Chorus1: It's not a habit, it's cool 
I feel alive 
If you don't have it your on 
the other side 

The deeper you stick it in your vein 
The deeper the thoughts there's no more pain 
I'm in heaven, I'm a god 
I'm everywhere, I feel so hot 

Chorus2: It's not a habit, it's cool 
I feel alive 
If you don't have it your on 
the other side 
I'm not an addict (maybe that's a lie) 

Oohoo (8x) 

It's over now, I'm cold, alone 
I'm just a person on my own 
Nothing means a thing to me 
Oh, nothing means a thing to me 


Chorus2 

Free me, leave me 
Watch me as I'm going down 
Free me, see me 
Look at me I'm falling 
And I'm falling......... 

It is not a habit, it is cool 
I feel alive I feel....... 
It is not a habit, it is cool 
I feel alive 




Denna låt hörde jag när jag kollade på under ytan igen efter 10 år eller något, vad ska man säga? Hemskt, vad människor får sina liv förstörda av behov som en människa egentligen inte behöver... Är det en film man ska se så rekomenderar jag UNDER YTAN, Jag var 10 när jag såg den första gången och den förändrade min syn på droger, en sån negativ inställning kan inte skolan ge , filmen betyder mycket för mig... 




En lyckad helg..

I fredags var det jobb som gällde 11.00 - 19.00 , sen var det snabbt hem ta en dusch (det var behövligt) för att sedan åka iväg till Skåre, där satt Ewe , Nike, Timmy, Anderas , Carro m Öhman och Micke och spelade öl spelet, såg ut som att de hade spelat det hela dagen, alla var rätt så fulla :):) hehe jag var nykter hela kvällen , skulle köra till k-hamn tidigt på morgonen! Vi spelade Kubb och hade det jätte trevligt! 

I lördags blev det mini fest hemma, jätte trevligt och många skratt blev det. baboom ;P haha ! Blev snacka om allvarliga saker, och roliga minnen , allt och ingenting!! Det var jag Erik lin mimo och Tommy :) sen tog vi taxi ner efter sisådär en vinare, och drog till nöjes:) Där var det inte alls mycket folk kan jag tala om... ojojoj,,, Men vi hade kul ändå, alla gick på toa utom jag och lin. Vi satt kvar och sjöng till våra mobiler som spelade i högsta hugg, hmm undrar hur det lät ? sen dansade vi som bara den, sen tröttnade vi på att det var såå lite folk att vi gick ner till stan, käkade och träffade lite människor:) Sen var alla så på att ha världen efterfest hemma, men när vi väl hade gått ur taxin så tog det musten ur oss, HELT totalt! Men det var en rolig kväll, kan ju bero på sällskapet :):):) 

På söndagen blev det BAD, till och med erik den lilla badkrukan hoppade i och NJÖT av det i värmen!!! HÄRLIGT ATT SE!!